香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 最強幻像
打印 上一主題 下一主題

有玩壁球的跑友請揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-8-10 23:31 發表
打完返嚟啦。今日真係打得好痛快,一個小時好快就過。
大圍兄的技術果然爐火純青,球的落點好準確,走動又夠快,
同閣下交手都仍佔唔到半點甜頭,睇嚟小弟的技術需要再提昇呢!

另外感謝 ...

今次再同幻像你交手,感覺你已經比上次進步,繼續向你既目標努力啦,多d向有經驗既球手請教,好快會有成果。
ching ching球技唔止了得,仲好樂意指導別人,真係好難得,希望以後多d機會可以切磋。
今次打得好過癮,一個鐘真係好似唔多夠喉...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2009-8-11 22:08 發表
原帖由{打league的路仍然好長,但終有一日會做到的}

打 league 係一件事、同一班 friend 打得開心又係另一件事,我想講嘅係只要打得開心、越打越多、就越打越好,打 league 無問題。
同跑步一樣,一星期最 ...

鬼影兄講得啱,最緊要打得開心~

升級   0%

該用戶從未簽到

最強幻象ching, 可樂盃見你都跑得好好, 呢排操波操成點呀?
過埋個年有冇興趣book返場波打下呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-12-31 23:59 發表
大圍兄,可樂果次都想搵你傾下計,不過返終點之後都搵你唔到,唔好意思先  其實之前幾個月小弟因工作同進修關係少左打,不過而家啲時間已安排得到,但係我啲技術可能回落左唔少,大圍兄你唔介意的話就 ...

幻像兄:
唔好意思而家先睇到呢個post, 跑完廈馬返來忙到天分地暗, 計埋今晚連續ot三晚, 希望下星期會冇咁忙, 到時再同你confirm日期~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 咬花 於 2010-1-9 01:37 發表
我打波好過跑步好好多~你地有無考過壁球既評章?(不過係18歲以下 )

咬花兄球技一定有返咁上下, 有機會一定要指教下, 下次book場打波預埋你~

升級   0%

該用戶從未簽到

好耐冇打壁球有d手痕, 有冇人有興趣下星期搵一晚book場打波呀?

人工智能報名:
1. 大圍 (20/1, 21/1, 22/1)
2.
3.

升級   0%

該用戶從未簽到

壁球活動召集
日期:2010.1.22 星期五
時間:21:00~2200
地點:歌和老街壁球中心(1號場),九龍塘歌和老街17號。

人工智能報名:
1. 大圍 (22/1)
2. 最強幻像 (大圍兄叫到一定支持, 時間邊日都ok)
3.

升級   0%

該用戶從未簽到

好耐冇打,上星期五打起上來D反手冇咩力咁,來緊希望冇咁忙可以每星期打返一晚當CROSS TRAINING~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2010-1-25 13:53 發表

大圍兄,小弟都一樣,隔一排再打係有啲差異,我打完第二日右臂已經痠痛,
痛到而家, 之前都未試過咁.....

大圍兄你塊拍條膠帶點樣? 會再買一條新嗎?

希望我keep到一個星期打一次啦, 呢個星期五係咪book場, book左通知我啦~
條手條一定要換啦, 你係咪有多, 係既讓比我啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2010-1-26 00:14 發表

唔好意思大圍兄,星期五小弟要pb份學校功課,下星期一得唔得?
手帶我無多啦,得番條固定橡筋,有興趣我下次帶比你

唔緊要呀,功課要緊麻~
下星期一啱啱走完長課未必打到,改星期三打後啦....邊日你決定啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2010-1-26 00:29 發表

不如就定下星期四好無? 無問題我就book場, 稍後出post確定時間,

我冇問題呀, 唔該使...唔知有冇其他人join埋一齊打呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2010-1-30 13:25 發表
壁球活動再次召集
日期:2010.2.5 星期五
時間:20:30~21:30
地點:歌和老街壁球中心(1號場及2號場),九龍塘歌和老街17號(近又一城)。

人工智能報名:
1. 大圍
2. 最強幻像
3.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2010-2-7 14:35 發表
星期五同大圍兄打左場,打得唔係幾好,個膝頭好快就攰,
不過叫做出左身汗, 當做cross training....
下次要等渣打後再玩啦.

幻像兄:
操完長課未恢復好正常, 大家都要小心保護雙腿, 渣打後再玩過~