香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

求 跑往西貢路線

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-5-31 11:00 發表

ching 我跑過一次入西沙,途經西貢市.....

如由坑口去西貢時原馬路旁邊之行人路,係去到鄭值芝中學要落隧道及上天橋....

如沒有記錯,有三次要環過車路:-
1. 坑口道上迴旋處,要環過影業路;
2. 西貢公路迴旋 ...

要落一次隧道,不過唔駛上天橋 ar ~~

補充:上天橋係跑去壁屋凹 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-5-31 19:54 發表

車ching,西貢公路靠左跑好D,比較容易過馬路....

嘉林別墅有樓梯落西貢公路....

哦 ~ 明白衝鋒車 ching 的意思 ~ 係咪因為南圍過馬路麻煩呀 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

衝鋒車 ching,有冇興趣搵一日跑去大埔 ? 公路 → 山路 → 單車路

升級   0%

該用戶從未簽到

呢個星期,好似約晒人添 ~~!唔好意思呀 ~ 我地夾一日得既一齊去 yo ~~

我記得 ching 去西沙茶座 1 ' 55 " 00 wo ~~ 我去到企嶺下新圍已經要成 1 ' 53 " 00,嘻嘻你就我啦 ~~

我諗既路線全程約 23K,由坑口開始跑,到西貢北港村轉入去上山路去茅坪,之後落山到梅子林,之後就出到去沙田過雙橋到水廠街,沿海濱到大埔。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-5-31 20:30 發表
車 ching 單挑 256 ching, 好犀利!

單程去大埔, 我淨係踩都要 2個半鐘, 來回5個鐘有多...
唔知公路、山路、單車路長左定短左, 淨係踩公路、
單車路至少40k! 無23k咁少!

仲係晏晝跑, 隨時變人乾!

最鍾意以跑會友 ~~ 其實我一直都想跑呢條路線,不過其中一段要跑山,得自己一個會驚 ~~
條路線係未入西貢市中心前入,沙田出,係一條 shortcut 來的 ~~
可以吸少好多廢氣 ~~

不過以我能力跑唔到來回,淨想跑單程 ja ~ 256 ching 你 o 唔 okay 呀 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

可以諗下你考完試之後約埋一齊跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-6-2 23:10 發表

車仔~~由北港果邊入去沙田果條樓梯到幾長下。我行山就行過LA 。
不過我如跑都有興趣。但要等天氣涼D先跑。。。
天氣太熱我怕仲暑~~~" />" />

其實陰天都幾涼爽架喇 ~~ 活活考慮下跟我同256一齊跑 ar ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jshho 於 2009-6-3 00:27 發表
跑入西貢/沙田, 我有興趣 ~~  ^^

花花 ctse 有興趣 ~~ good ~~ 不過 ctse 跑得太快了,要就就我地,所以可能同我地跑會覺得悶