香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 maylam 於 2009-10-30 00:30 發表
亮哥,
剛通電話說我有個朋友可能去不到四天團, 現在可以了, 所以, 我們"三個人"都沒有問題, 明天我會一早入錢, 咁就放心, 開開心心期待這天來臨, 大家一齊跑, 一齊玩, 一齊聊聊天, 正!

may

實在太好了! 會自己去拿收據嗎? 如果住得遠,唔想過海,小弟可以一次過替大家拿收據,有旅遊業議會印花的(大吉利是如果長鴻關門走佬也可取回團費)。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-30 08:21 發表
亮兄,咁就麻煩你幫我攞喇,我今日同Joey講聲先,請佢交給你,謝謝。

Ok! 無問題,唔洗客氣。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-10-30 09:49 發表
亮兄,咁就麻煩你幫我攞喇,我今日同Joey講聲先,請佢交給你,謝謝。 x 2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-10-30 13:54 發表

亮哥, 請問可唔可以幫埋 我 + Bonnie 攞埋收據, 我哋各自中午前已經入咗數, 麻煩晒

升級   0%

該用戶從未簽到

<人工智能統計系統>
2010年 1月 2日已報名參加廈門馬拉松人士:

一、會去齋跑人仕,已 報名 半/全 馬,已/未 訂機票,已/未 訂 酒店/住宿:
1. cu83          - 已報名全馬,已訂機票,未訂酒店/住宿
2. nc              - 已報名全馬,已訂機票,會訂嘉洲賓館
3. TerrySze    - 已報名全馬,已訂機票,已有/住宿
4. rockiec       - 已報名全馬,已訂機票,已有/住宿 (長鴻自由行)
5. wadee       - 已報名全馬,已訂機票,已有住宿
6. pan-pan     - (全馬, 齋跑, 因2007年已跑過一次)
7. longlx         - 已報名全馬,已訂機票,未訂酒店/住宿
8.
9.

二、已/未報名 半/全馬,會跑+自遊行:
1.  
2.

三、已 報名 半/全馬,跟長鴻旅行團玩埋4日3夜:
1. leefs / 全馬
2. kin 堅哥 / 全馬
3. bobby / 全馬
4. ericlms / 全馬
5. Tarry / 全馬
6. Bonnie / 半馬
7. Allanccl / 全馬
8. jogging_cat /全馬
9. Ning
10. 哈利330
11. maylam
12. maylam朋友1
13. maylam朋友2
14.

剛去完長鴻報名, Joey 可安排自由行人士12座位面包車去土樓...
詳情如下:
1. 行程: 華林酒店 -> 土樓 -> 機場 (全日)
   (若其他 ching/ctse 入住其他附近酒店可以兜埋)
2. 費用: RMB 1500 (包過橋費、連司機)
3. 若時間配合, Joey 可安排購買土樓團體票、午膳

*** 若 ching/ctse 有興趣泡溫泉 (翠峰溫泉乃必去景點), Joey 同樣亦可安排...

四、自由行包車去土樓 (12座位面包車)
1-4. rockiec (一家四口)
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

未知會唔會去廈門跑馬拉松人仕:
3. Alex (全馬) (齋跑, 星期日走趕返工)
7. 法蘭 ( 半馬 )(可能會參加當地遊)
8. 赤子 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
12. laputa99 (半馬) (有無人帶隊旅遊)
13. 叮叮噹 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
19. Hobbywet (想跑全馬,驚唔得, 齋跑/或當地遊,看情形)
21. 大圍新跑手 (全馬, 參加當地遊)
22.Colin (全馬) (齋跑, 星期日走趕返工)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 maylam 於 2009-11-1 18:17 發表
Tarry,
我地三個都係報全馬! 大家加油!

2. nc              - 已報名全馬,已訂機票,會訂嘉洲賓館
7. longlx         - 已報名全馬,已訂機票,未訂酒店/住宿

5. Tarry / 全馬
6. Bonnie / 半馬
11. maylam /全馬

maylam ctse,仲有兩個ctse都係跑全馬個喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 maylam 於 2009-11-1 23:16 發表

Tarry c hing, 謝謝你教我"引用"這鍵 , 就好了....
我都是一個慢腳, 算係跑過下, 有一班跑友一齊, 已經好興奮!
多多指教!

may

maylam ctse, Tarry 也是 ctse 黎架。

升級   0%

該用戶從未簽到

在國內跑馬拉松想國內的"跑吧"替你們映跑緊步同埋衝線既相,請大家著長跑網衫吧,不論背心定係T恤,佢地d攝映師都認得我們長跑網網衫的。到時記住扣好號碼布,跑完之後上跑吧網頁按"跑吧相冊",輸入跑號,找到閣下的相後照指示發電郵,他們會將原相電郵傳回給閣下的。

跑吧網頁
http://www.running8.com/

訂講長跑網網衫https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6084&extra=page%3D1&page=1

尚餘少量長跑網衫,欲免向隅,請早訂購,先訂先得,售完即止,再缺碼也決不加造了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stephen 於 2009-11-6 09:27 發表
跟長鴻團友,請問閣位當日1月1日去程廈門是那班機,我收到發票已由原先confirm09:50改為12:50。回程無變。

今早在天水圍和長鴻旅遊的Joey傾過偈,(她在小弟旁邊幫老闆映相),她說所有位都滿晒,機票就算加HK$500都無了,華林酒店也滿了。
4日3夜團的出發時間是1月1日早上09:50果班機,無變!
3日2夜自由行套票的出發時間是1月1日12:50,也是無變。
她說:過幾天可以給機票我們了。

stephen師兄是否訂了自由行套票?Joey話出發時間無改過喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TNT 於 2009-11-15 18:11 發表
亮哥, 想請問經joey報齋跑需唔需要攞番收據?
她到時係咪都會俾晒號碼布給你?

閣下可以去長鴻取回收據的,不過唔取又無乜問題,她會派人將號碼布跑手包全部拿回酒店,如果無跟團或跟她的自由行套票,經長鴻報名的她會交給小弟再行分發,所以到十二月時如果大家無PM閣下電話俾小弟,小弟都會PM大家拿電話(國內)或給小弟國內電話給大家,以便保持聯絡。
上次最後一天報團的maylam(Lam,Chang,Chung)、jogging_cat(LeeKY)、Tarry(Wong)、Ning、哈利330及(LeeSM)報團有蓋旅遊業議會印花的單(收據)在小弟處,如需取回,請PM小弟留聯絡電話,或者可以的話等多幾日,Joey給機票小弟後才一次過拿給各人。

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀! 小弟跟4日3夜的團,第一日(1月1日)應該係無行程的,只是視察賽道,到時號碼布會送到華林酒店給閣下的,之後好多時間大家可以一敘。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stephen 於 2009-11-15 21:55 發表
Thank you!! allanccl兄
我已問過Joey,她說9時機已full, 故此安排3日2夜團坐12時機,仲有時間飲早茶,行程無變。請問你是否也跟團,希望見到你。

我地早機就趕d,八點前要到機場了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TNT 於 2009-11-15 23:20 發表

亮哥, 小弟之前問過joey, 佢話號碼布只會送到某一間酒店, 唔會送黎華林喎!

如果係咁應該係旅行團住果間啦,小弟再問清楚才告訴大家吧。
初步答覆正如閣下所講,會全部拿到新中林酒店分發,她說如果安排得到,自由行(3日2夜)的可能會送去華林酒店....今日下午之後她會確實答覆。其他齋報名的網友要到新中林酒店取號碼布,小弟跟她溝通緊,可唔可以1月1日下午視察賽道後離團拿號碼布給大家,因佢地去參觀普陀寺。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-11-25 13:38 發表

亮兄, 首先恭喜 你順利完成(成都) ar 係唔係成都呢? 全馬, 成績美滿, 近來梳懶入黎睇嘢, 收條稍後分發給我, 不過, 有位跑友bonnie LEE(4日團), 請問她的收條, 有代取ma?

是杭州全馬,多謝!
唔知Bonnie Lee有無用Bonnie個名報團,手頭的收條有兩個姓Lee既女士,Lee Shuk Mxx & Lee Kxx Yuk。無拿收據問題都不大的,遲些Joey一定將收據給回各人的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-1 13:28 發表

亮兄, 我謝糾正, he~~~~he, 我諗le張係la, 唔該晒" />" />

咁無問題啦,遲d一次過給回妳們。

升級   0%

該用戶從未簽到

廈門國際馬拉松

有比賽編號了,
1. allanccl (7464)

升級   0%

該用戶從未簽到

http://www.xmim.org/register/search_player_no.asp

輸入您的姓名一定要簡體字
及證件號碼..... .. 回鄉咭編號要打埋H及所有數字
以查詢您報名成功後所獲得的參賽號碼。有參賽號碼=報名成功,請記低參賽號碼,以方便11傍晚分發號碼布,到時經長鴻旅遊報名的網友,所有號碼布及選手包會由專人一批過拿去新中林酒店分發,所有無跟團或自由行而經長鴻旅遊報名的網友需要到新中林酒店拿號碼布,下星期Joey會個別發電郵給各位的了。

升級   0%

該用戶從未簽到

已滿額截止了,師兄真係想跑這個,可以到時(1月1日)現場報名的(當外國人收費)。
閣下可以參考post#1 資料及以下結連看看。

http://www.xmim.org/index.asp

(四)报名时间

• 网站报名:2009年10月9日至2009年12月12日。各项目报满为止。
  • 现场报名:2009年11月2日至2009年12月12日。各项目报满为止。
            (五)报名收费标准

• 国内(包括港、澳、台地区)参赛者:每人40元人民币。在中国田协注册的运动员免收报名费。
  • 国外参赛者:每人20美元。
  • 在校学生以学校集体报名:每人15元人民币。
  • 超时报名:
                    2009年12月13日至2009年12月26日,按以上相应收费标准加倍收费。

升級   0%

該用戶從未簽到

http://www.xmim.org/register/search_player_no.asp

輸入您的姓名一定要簡體字
及證件號碼..... .. 回鄉咭編號要打埋H及所有數字

大圍兄可以PM小弟,給閣下的姓名及回鄉咭號碼,小弟會幫閣下check下。

升級   0%

該用戶從未簽到

哦! 原來係咁! Joey話全部用中文名同埋回鄉咭編號報比賽的,所以一定要入中文名(簡體)喎。