香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

跟團網友請留意集合時間

2010年建發廈門國際馬拉松

JTV TravelLimited (長鴻旅遊有限公司)
Travel Licence No. 353265
團體編號:( XMN 4 DAYS )
出發日期: 1-Jan-10
航空公司: DRAGONAIR 港龍航空公司
班機號碼: KA618
集合時間: 07:30
地點: T1 H 港龍航空公司  起飛時間: 09:50
抵達時間: 11:05

HK AIRPORT EMERGENCY PHONE CALL :
香港緊急聯絡專線: 9770 9058 - 小姐

返港日期: 4-Jan-10
航空公司: DRAGONAIR 港龍航空公司
班機號碼: KA605
起飛時間: 19:45
抵港時間: 21:10
PLS CHECK IN ONDEPARTURE TIIME BEFORE 2 HOURS.
請於起飛時間前2小時到達機場辦理登機手續

如果跟團又收唔到上述電郵,請致電Joey查詢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alcoholism 於 2009-12-20 22:28 發表
22. Alcoholism (844) Arrive 01/01 by KA 618

Hi All  Chings, see you in Xiamen

師兄,廈門見(大部份人都坐這班機),跑果日記住著長跑網衫,大家可以易認d,同埋國內跑吧會幫我地映相的。
小弟會在起步點拉起banner,大家起跑前一齊映張大合照丫!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pan-pan 於 2009-12-22 00:21 發表

是否一定要著大會衫跑?

不用的,在國內只有今年10月24日試過,跑Niki10K全人類跑規定一定要著大會衫(全紅色同埋印有個人參賽號碼),唔著唔准入場。
其他所有賽事都唔會規定參賽者著乜野衫的。
不過方便大家打氣及相認,最好著長跑網衫跑,國內跑馬拉松,很多人(觀眾)映相但係唔知去邊樹搵佢取相,唯有"跑吧",他們每次都有幾名攝映義工映相,見到著跑吧網衫同香港長跑網網衫都會映的,到時去番跑吧個網,輸入跑手號碼,自動會話比閣下知有幾多張相映到,依指示給電郵他們便可取原相(免費)。
另外,長跑網網友也會有親友去映相,他們都唔識大家,只係認住網衫映。所以小弟一定著網衫。

升級   0%

該用戶從未簽到

李主席:您好!在国内赛场上经常见到你们的身影,你带领的队伍给我留下了很好的印象。
欢迎来到厦门马拉松。这次我们安排了六名摄影师为跑友拍照,都是考过级的摄影师。到时我会跟他们招呼一下,给你们拍些照片。

以上是國內跑吧主席顾斌先生的電郵,大家跑時見到相機不妨笑多d,笑靚d,希望留下美麗倩影!

升級   0%

該用戶從未簽到

30日星期三白天                                        高温 17              无持续风向                          微风            
夜间                                        低温 10              无持续风向                          微风            

31日星期四白天                                        高温 14              无持续风向                          微风            
夜间                                        低温 12              无持续风向                          微风            

1日星期五白天                                        高温 17              无持续风向                          微风            
夜间                                        低温 13              无持续风向                          微风            

2日星期六白天                          小雨              高温 18              无持续风向                        微风

升級   0%

該用戶從未簽到

中國城市七日天氣預報

http://www.weather.com.cn/static/html/weather.shtml

以上結連由kf 師兄提供,謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-12-28 09:38 發表
這次預測較上次冷:

厦门天气预报
http://www.weather.com.cn/weather/101230201.shtml

唔該晒天氣先生,小弟準備著長tight衭,長跑網T,應該幾好跑既!

3號朝早(約5點)有些網友會黎一轉廈門沿海邊慢jog,各位網友有興趣參加可以帶多套跑衫衭。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-12-28 11:07 發表

可以在會展前面既環島路集合,
跑向亞洲海灣大酒店方向,
單程約 5K,
來回就剛好 10K!

嘩! 好正呀! 唔怪得知105ctse 話要約跑啦! 為左唔映響旅行團團員既行程,所以5點鐘跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-28 11:24 發表

thx 哈利兄, 比賽當日天氣好似幾適合比賽~" />" />

大圍兄記住帶相機,比賽日小弟會帶傻瓜機,3號朝早約跑就帶大機,映下d靚景。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stephen 於 2009-12-28 13:14 發表

近悟近我哋住嘅酒店咖!

唔知閣下係咪跟團,佢地係近馬拉松既起點,即係近華林,唔近新中林。小弟跟團住新中林,如果閣下也是新中林既話,一齊打的吧,相信會有唔少網友會去跑的。

升級   0%

該用戶從未簽到

各位網友好! 如果閣下住華林酒店,CU83兄都係住果度,小弟會請佢代閣下取號碼布跑手包,CU83兄同wadee師兄都已經應承左黎新中林酒店代各網友拿號布,請所有非跟團而又經長鴻報名的網友報參賽號碼bib#,以便1月1日小弟拿到、分好後給CU83兄同wadee師兄拿回來華林酒店給你們。

需要代拿號布人工智能報名:
1. eddiebuzz 10938 & 7441,
2.

升級   0%

該用戶從未簽到

7. 垃圾袋內的"小鐵線"

小弟已經帶左三十幾條,夠用的了,大家唔洗帶,(是綁晶片用,到時唔洗除鞋帶都可以還晶片,取回RMB100大元)

升級   0%

該用戶從未簽到

需要代拿號碼布人工智能報名(請註明於何處取號碼布)
1. eddiebuzz:#10938 & #7441,於華林酒店取
2. nc:#1497(麻煩晒亮哥及cu sir了)於華林酒店取
3. TNT:#7474 於華林酒店取
4. Longlx:#1503 於華林酒店取

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-12-29 09:22 發表
係囉,我諗瞓多粒鐘可能會跑得快啲。

仲有請問咁早酒店有早餐未呀? 需要自備乾糧嗎?

如果唔加碼長鴻係咪有車車我地去會場?

哎也! 我地係1月2號比賽架!
係聽到有d網友想在比賽之後一日(即係1月3日),約出黎輕輕鬆鬆咁跑番10K 8k,睇下映下風景享受美麗既沿海景色,自由參加,無壓力的。起到身咪玩下,唔想咁早起身就訓多一陣,約咁早係有d網友好似小弟咁跟團,八點鐘要坐車去土樓參觀,唔好阻住佢地既行程姐。

比賽當日(1月2號),長鴻係有專車載各跑手及跟團既團友去起步點的,跑完有穿梭巴士不停載(跟團)跑手回新中林酒店沖涼換衫,跑得快又或者跑半馬的團友可以回酒店沖完涼後坐專車黎終點睇熱鬧映相等等。

住華林的自由行團友是不會有車接送的,因他們行一個街口就到起步點/終點。

升級   0%

該用戶從未簽到

剛剛與Joey通過電話,請大家留意:

比賽當日早上六時正酒店有早餐供應,有粥有飯食,6:30-6:40開車往起步點,當日會幾凍下,記住保暖。賽後回新中林酒店午膳是自助餐,唔洗等齊人都可以自由食用。

這幾天凍左,各位要帶足夠禦寒衣物,每個人要帶自已要食的葯物,同埋一d傷風發燒既睇門口葯物,領隊不會供應這些葯物因怕不知閣下對何種葯物敏感。

浸溫泉的團友要帶備泳衣泳衭,唔洗帶泳帽。

號碼布/跑手包
晚上約七時會送到新中林及華林酒店,會直接依入住房號派給各人,所以住華林酒店的網友不用過來新中林取了。至於經長鴻報名齋跑無入住華林或新中林酒店的就要去新中林酒店取。

1月3日,跟4日3晚團的團友,會早上八時開車去土樓,車程約三小時。

升級   0%

該用戶從未簽到

請大家留意:

比賽當日早上六時正酒店有早餐供應,有粥有飯食,6:30-6:40開車往起步點,當日會幾凍下,記住保暖。賽後回新中林酒店午膳是自助餐,唔洗等齊人都可以自由食用。

這幾天凍左,各位要帶足夠禦寒衣物,每個人要帶自已要食的葯物,同埋一d傷風發燒既睇門口葯物,領隊不會供應這些葯物因怕不知閣下對何種葯物敏感。

浸溫泉的團友要帶備泳衣泳衭,唔洗帶泳帽。

號碼布/跑手包
晚上約七時會送到新中林及華林酒店,會直接依入住房號派給各人,所以住華林酒店的網友不用過來新中林取了。至於經長鴻報名齋跑無入住華林或新中林酒店的就要去新中林酒店取。

1月3日,跟4日3晚團的團友,會早上八時開車去土樓,車程約三小時。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-31 13:14 發表

知道la, 實在有勞你經常同我哋廈馬跑友 , 打點一齊ar

唔洗客氣! 係仲有網友問取跑手包號碼布既問題,小弟才再post出黎姐! 原來之前個post字體太細,好多人都無留意到。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2009-12-31 18:42 發表
亮哥,大圍,各位出戰廈門嘅師兄師姐加油!  
希望下次可以跟大家一齊去。" />" />

多謝大家鼓勵! 我地會努力架啦!
出年一齊去啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

番左黎lu !勁好玩,擊掌起碼三百幾次,d妹妹仔、哥哥仔、連公安哥哥都玩埋一份,廈門人好熱情友善啊! 氣氛一流!跑完後有專人幫手除號碼布同晶片去拿証書及取回晶片按金(小弟跟旅行團,長鴻旅遊細心安排,值得一讚),有旅遊巴士等住載回酒店沖涼食buffet,食飽飽後坐車去浸溫泉,勁舒服! 浸過溫泉,疲勞盡消,以前三天才復原,而家一天便復原,第二日便無晒疲倦酸痛既感覺,正!
廈馬係只有一張終點地毯,沒有起步地毯,所以只有大會時間沒有個人時間,人又多,等左幾分鐘先至起步,起左步頭兩K塞人都快唔到,勁多人跑,小弟掛住攝錄同埋玩擊掌,仲每2.5K一個水站都停低飲下水,有公廁又去小便(要排隊)後期都係淋花算了(唔洗排隊),所以大會時間係4:20:26,自己個錶4:16:42。跑得好輕鬆,達到目標.....就係享受馬拉松。
廈門d fans好熱情友善,沿途都有善心人拿面包、水、生果(柑、蕉等)、饅頭、包子等等給跑手吃,小弟30K都拿了香蕉來吃。沿著風景美麗的海旁馬路跑,不斷的渣油聲中跑,好好玩,係小弟跑過既馬拉松中最好玩、最難忘既馬拉松,出年一定唔會錯過的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-1-5 13:59 發表

亮哥:
我都估唔到第一次出外跑比賽會咁開心,長鴻既安排真係好好,咩都唔使我搞啱使我呢D超級懶人,我地有D人第二晚仲去埋按摩,本來跑完右腳小腿條筋仲痛,而家都好返使今晚可以開操啦~
仲要講講廈門既夜景都好靚,今次唔記得影相有少少可惜,出年希望有機會可以再來~

小弟都覺得長鴻既安排好細心,值得一讚! 大家如果覺得長鴻邊方面唔好既或者有不滿既都可以講架,小弟會如實同佢老板講,佢話過歡迎批評的,做得唔好佢地會改進。
下次一定要去中山路行夜街映相,好靚架,小弟後悔無帶靚機去,出年要再去,映個飽既。仲有帶定個大o急,買鞋同手信都易拎d。
浸溫泉好正喎! 浸完第二日對腳已經唔酸痛,按摩都唔洗,全部復原晒,如果出年長鴻再搞團,小弟一定跟團,唔洗煩!