香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   27.6%

該用戶從未簽到

給 Support Team 的溫馨提示:
1) 十卜位置多處於郊區和高地, 深夜天氣寒冷, 緊記加衣保暖.
2) 陪走的要先做好熱身, 以免拉傷

B隊
3) 薯蓉烹調技巧: 加入沸水攪勻7分鐘後便可享用。
4) 請提供餐具: 叉, 匙

小弟為感謝十卜Team的支持, 當晚會預先安排一個餘興節目比大家:
獅子座流星雨

當我地離開城門水塘後, 你地便可去荃錦坳, 應該0530前可到達.
流星主要會由東面劃開, 如雲層薄, 約半個至一小時就夠
啦!
之後要做好
準備, 陪我地走第九至十段呀

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-11-18 15:02 發表
我呢幾日都係成日發同毅行有關的夢. 昨晚的夢而家仲記得. 我發夢自己毅行之前一日玩苗圃, 但唔知點解返唔到屋企, 於是第二日連毅行都去唔到, 因為所有用品仍然响屋企. CALL 阿平兄話我會遲D到, 點知我遲晒大到 ...

P居士贈言:
你記住明日唔好玩苗圃, 個夢就唔會認驗啦

升級   27.6%

該用戶從未簽到

運輪署公告
為配合樂施毅行者2009實施的臨時交通安排

現公布當局為配合樂施毅行者2009的舉行,施下列臨時交通安排:
A.
封路
除緊急車輛及居民使用以出入的車輛外,
a)
竹洋路介乎山寮與黃竹洋之間的路段將由20091120日下午1時至1121日上午6時暫時封閉,禁止所有機動車輛行駛;及
b)
大帽山路由其與荃錦公路交界處起,至大帽山山頂雷達站的路段將由20091120日上午9時至1122日上午9時暫時封閉,禁止所有機動車輛行駛。
B.
暫停使用停車位
a)
毗鄰西沙路近企嶺下老圍的公眾停車場將於20091120日凌晨零時01分至下午1時暫停使用;
b)
近大帽山遊客中心附近的停車場將於20091120日上午9時至1122日上午9時暫停使用;及
c)
部份的北潭涌旅遊車停車場將於20091120日凌晨零時01分至下午230分暫停使用。另外,北潭涌公眾停車場將於20091119日下午6時至20091120日上午6時暫停使用。

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/tc/news/detail.html?id=445

升級   27.6%

該用戶從未簽到

多謝大家支持, 我地會全力以赴, 明日安全回來!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

多謝隊長的帶領, 隊友間的合作, 十卜的忘我支援, 以及大家熱情的支持, 我地先可以順利完成!!!
要向各位說聲謝謝

特別要向十卜大隊長Parco爸表達敬意, 佢比我地四個更加緊張, 將所有的十卜事項打點的井井有條!
仲有喪Ken, 小弟的尊用十卜, 於各個cp位置忙個不停, 仲要陪跑第9-10段! 辛苦哂!
更加要向神童和阿B說聲謝謝, 你地腳傷未好, 又經常要東奔西跑, 唔該哂!
仲有仲有, runrun姐晚又見你, 早又見你, 多得你幫手照顧隊長, 麻煩哂!!!
當然唔可以忘了花子, 陪跑第7-10段! 表面上你是隊長的書僮, 實際上你幫小弟揹左好多裝備!!!
實在太多太多要謝的人和事, 不能盡錄! 再次向各位說聲謝謝

隊長, 22小時41分完成已是小弟的最隹時間.
如下次再玩, 記住預我

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-11-22 21:00 發表

對手應該係p兄既
佢地去到cp3,我地掛住幫手分食物...一時醒唔起當時非常寒冷...
p哥伸手話"我袋嘢呢?  "...跟住又縮返埋一舊話好鬼凍

自首
當時只穿一件網衣走過第三段, 日落後的牛耳石, 雞公山等倍感清涼
Parco爸向我展示豐富的晚宴, 但我只想要一件長袖衫

(喪Ken真有記性, 連當時的細節都一清二楚!)

升級   27.6%

該用戶從未簽到

傷患要好好處理, 不可心急.
明晚不要沖圈了, 最多慢跑啦!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

各隊友賽後身體腳仔還好嗎?
小弟昨日到鄧記慢跑了數k, 感覺良好.
只是思緒上有點混亂, 腦海裡一時浮現出狂風大金鐘, 一時寒冬針草帽, 一時又好似見到一眾十卜team的熱情笑容!
有時仲恐怖, 見到之前一齊練雙坳, 4-10的片段等等!

唔知呢個毅行症候群幾時可以好番, 但又唔係好想噤快好番!
好亂呀

升級   27.6%

該用戶從未簽到

總結
B隊今次毅行的完成時間為 22小時41分
再一次多謝Support Team, Runrun, 神童, B, 喪Ken, 花子, Parco爸, 細明哥 和 蔡兄!
冇你地的全天候照顧, 我地唔可能可輕鬆完成100公里!
亦要向隊友 Sue, 亮哥 和 平兄 說聲謝謝!
四個多月以來的並肩同行, 日曬雨淋, 早出夜歸, 給我留下了很多珍貴而愉快的經歷!!!
多謝哂!!!

B隊時間
分段時間, 休息時間
1 2:09, 0:06, 天氣好, 跑得爽
2 1:14, 0:11, 見到十卜先頭部隊喪Ken, 真高興
3 2:23, 0:26, 日落後開始凍, 但於cp3見到十卜全team, 感到溫暖
4 3:31, 0:05, 氣溫急降加上猛烈強風, 難頂; 電筒和後備電筒出問題, 急call十卜team幫手; 隊長腳仔出問題, 令人擔心
5 2:52, 0:05, 危急中得到十卜team的支援, 舒緩緊張氣氛
6 1:00, 0:16, 蓉薯 + 碎牛粥好味, 十卜team按摩水準高
7 1:56, 0:15, 隊長眼泛淚光, 眾人彈開
8 2:00, 0:17, Parco爸硬銷腸仔, 可惜銷路久佳
9 1:19, 0:10, 賽事接近尾聲, 心情輕鬆
10 2:26      , 和十卜team一起沖過終點, 大家情緒高漲, 大聲叫囂, 得到途人鼓掌支持
總時間 = 22:41

升級   27.6%

該用戶從未簽到

樂施毅行者2009活動排名

總排名 - 全部隊伍
A隊 90/1013
B隊 101/1013
C隊 37/1013

總排名 - 男子組
A隊 55/562
C隊 26/562

總排名 - 男女混合組
B隊 35/427

總排名 - 組別:自由組合
A隊 37/609
B隊 41/609
C隊 11/609

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/tc/news/detail.html?id=470