香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-4 11:55 發表

12/09-09 操一至四段當日。hgjD115" />" />hj

!! 我第一個報名!! 不過唔知0個日操完1-4段仲有無胃口食, 可能已經無氣力消化食物了.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

毅行行山
日期 : 2009年9月5日 (星期六)
集合時間/地點 : 0730 / 翠華餐廳(食住等)
路段 : 麥徑7-8段
距離 : 約15.9km
預計完成時間 : 4小時內
裝備 : 行山鞋/較厚底跑鞋 + 食物 + 背囊 + 2L水 + 少量急求用品 + 錢

人工智能報名處:
1. Kenneth (小弟下午有事,小弟只能早上操山。)
2. Alex (有無人有興趣行土里麥徑9-10段?)
3. Patrick (可以加操9-10段, 但要早些起步, 如0630, 因只有半日高打)
4. 亞平(加操9-10有興趣,但見p兄的06:30有D眼訓)
5. 亞亮 (只行麥徑7-8段,下星期六9月12日先黎長課)

毅行行山長課
日期 : 2009年9月12日 (星期六)
集合時間/地點 : 0730左右 / 斧山運動場(換住衫等)
路段 : 麥徑1-4後至獅子亭
距離 : 約50km左右
預計完成時間 : 希望10小時內
裝備 : 行山鞋/較厚底跑鞋 + 食物 + 背囊 + 2L水 + 少量急求用品 + 錢
須預備電筒及行山仗
另外晚上到富山村食 48/位任食火煱

人工智能報名處:
1.勝哥 食
2.Kenneth 食
3.亞平 食..(唔操山得唔得?)
4. kopo1128 食

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-5 20:22 發表

不過真係勁辛苦果隻,我要學下Lex,擔番把姐,有阿姐擋住,襟玩d!

有阿姐响度看門口, 真係唔怕中暑呀!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今次AB隊都齊晒腳!!希望天公做美!!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-9-8 11:32 發表

唯一一次
需否加操多一段, 或轉回雙坳, 唔好哂左這難能可貴的機會.

如果轉回雙坳, 麻煩你幫我叫定直昇機响雞公山度等我...............直接送我去醫院!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-9-8 11:07 發表
奧兄介紹的神仙膏, 相熟的藥房話可以幫手訂貨, 有冇人有需要
約$40/支

1. oscar - 3支
2. 亞平 - 2支
3. 壞人 - 1支
4. parco 爸 - 4支
5.  

sue兄, 我都想要一支, 唔該晒. 另外, 星期六可唔可以交收會員証?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-10 13:50 發表

唔好掛﹗响亞平附近,中硬個喎...

係咪因為阿平兄平日做得好事太多, d雷一定唔會"pat"佢, 所以會改為"pat"佢旁邊0既人呢? 請詳加解釋!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-11 09:40 發表

所以小弟建議都係收番慢o的,尤其是一開步條長命斜唔好係咁跑了,小冊子話一、二段用五個鐘,好想試呢個速度。

亮兄, 我上次1-2段都用左成4:55先完成, 而開頭第一段都係要跑. 第二段就急行.

我自己覺得, 由於3-4段先要係堅野, 我諗1-2段應該留力, 寧願行慢d, 唔好比自己爆, 否則驚捱唔到而要中途離場. 如果到時真係慢, 起碼知道邊度可以加番d速度,爆左就真係無得諗.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我就衰啦!! 做左逃兵, 第4段閃左. 但當時真係好頭暈, 不過, 休息了20-30分鐘左右, 又OK番, 可能D香蕉同GEL發揮作用. 之後感覺都OK. 真佩服你地可以走足全程. 今朝起身已經沒有問題, 沒有太多疲累感覺, 早上並游了2.4KM. 感覺良好.  希望下可以堅持至最後.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-9-24 09:49 發表
10.01 申請不到批文hgjD092" />" />hj

同病相憐.........

升級   49.45%

該用戶從未簽到

10/10 A線已申請了permit!!

期待中........

升級   49.45%

該用戶從未簽到

毅行行山課
日期 : 2009年10月10日 (星期六)
裝備 : 行山鞋/較厚底跑鞋 + 食物 + 背囊 + 水 + 少量急求用品 + 錢 + 行山杖

(A線)集合時間/地點 :
0800 翠華餐廳集合, 0830 城門燒烤場,1000 鉛礦坳 1130 到抵荃錦坳(荃錦公路麥九起點)
預計完成時間 : 3小時
距離 : 約16公里
*B線隊友將負責A線續行隊友麥九-十段補給*

(B線)集合時間/地點 :
1100 荃灣地鐵站恒生銀行(超市購買清水後,合資搭的士上荃錦公路)
預計完成時間 : 3小時
距離 : 約24公里
*預計當日下午3時左右到達大棠終點,可在燒烤場抺身更衣,往元朗享用下午茶餐*

A線人工智能報名處(請注明是否續行麥9-10段,方便預計補給)
1. Lex
2. kopo1128 (如體力足夠, 會繼續9-10段)
3.

B線人工智能報名處:

1. 亞平
2.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我想問下翠華0既地址? 我搭278x响荃灣千色店落車, 之後應該點行?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-6 11:50 發表

斬料 ? 燒肉,叉燒或是四寶飯?
燒肉太肥消化有D辛苦,叉燒太瘦又唔多夠喉,四寶飯太豐富了,影響下星期胃口..好難諗係唔係?

(平記士多鐵定於荃錦公路再次開張..今次會附送例湯)

梅菜扣肉飯炒底+8oz牛排(5成熟)+紅酒一枝

無0既話, 麵包+2L清水+水特都可以.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

毅行行山課(最後一課)
日期 : 2009年11月07日 (星期六)
路線 : 麥徑1-3
距離 : 約34.3km
集合時間/地點 :
1000 / 西貢7仔
預計完成時間 : 7小時
裝備 : 行山鞋/較厚底跑鞋 + 食物 + 背囊 + 水 + 少量急求用品 + 錢 +
人工智能報名處:

1. Kenneth

2. Kopo1128

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-11-9 09:23 發表

11.20一起西貢集合,食埋飯先入去

贊成!!! 一齊响西貢食完松記車仔麵先齊齊殺入北潭涌, 與麥徑決一死戰!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

毅行當日午膳
日期 : 2009年11月20日 (星期五)
集合時間/地點 :
1100/ 西貢7仔 (如有其他建議,歡迎題議)
1200 左右開始入北潭涌
裝備 : 帶齊所有裝備(各隊員須要帶備香港身份証作登記之用)

人工智能報名處:
1.Kenneth
2. EE
3. Lex

4. kopo1128

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我想問下如果星期五都係咁凍, 你地的裝束會怎樣? 會否著長褲長袖衫+外套?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我呢幾日都係成日發同毅行有關的夢. 昨晚的夢而家仲記得. 我發夢自己毅行之前一日玩苗圃, 但唔知點解返唔到屋企, 於是第二日連毅行都去唔到, 因為所有用品仍然响屋企. CALL 阿平兄話我會遲D到, 點知我遲晒大到, 到天黑都重响地鐵站. 攪到全部人都無得玩....... 嘩!!真係好大壓力!!!!!   愈黎愈緊張!!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到