香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手想買鞋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-3 21:47 發表
多謝樓上咁多位!
真係好怕出旺角!好似入著迷宫咁…成日都唔知自己係邊!
但呢次唔出都唔得la……

登錄/註冊後可看大圖

馬仔ching, 其實灣仔都有架 唔駛一定出旺角既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 keroro709394 於 2009-7-5 01:13 發表
買mizuno的跑鞋,那裡平(本人住係九龍區)

旺角允x做八折跑鞋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-4 19:37 發表
樓上呢位Ching,可唔可以俾呢間鋪ge詳細地址我,等我放假去好好睇吓!
十分感謝你俾ge意見!等我又知道多d有關跑鞋的選擇方向!

登錄/註冊後可看大圖

ctse, 間野叫1x K, 係告士x道16x號, 佢地好多鞋款, 上去睇下都幾好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 新類型跑人 於 2009-7-5 14:37 發表

在九龍區,除了允記或新青年(其實是同一集團),東京體育用品都是專賣 MIZUNO 的(其實是代理商的直營專門店),相信款式一定比其他店鋪多。

如想找一些兼有 MIZUNO 和 ASICS 的店鋪,可考慮九龍城區的 CK S ...

昨日去過東京既佐敦分店,真係唔算好多款,可能要去太子果間先有多d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-6 16:30 發表
多謝咁多位Ching俾著咁多選擇我,真係好多…(搞到我都唔知去邊好…哈哈!

登錄/註冊後可看大圖
)所以我準備明天用一日時間去慢慢睇,等我好消息la……http://maggie ...

馬仔ctse, 加油!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-8 16:50 發表
荃灣中興(荃灣海壩街108跑地下),一鋪搞掂!
老板同埋的sales都有跑步,好nice,好樂意俾意見!我比較喜歡Mizuno,買著一對Wave Spacerz比賽用,一對Wave Aero 8 練習用。

有冇折呀? 馬仔ctse

升級   0%

該用戶從未簽到

我睇中呢對架, 你覺得點呀? 着過未呀馬仔ctse

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-8 21:52 發表
一買返來就著呢對去公園試鞋,感覺唔錯啊!
輕身,避震,又好啱我ge腳型,係用來練習ge唔錯選擇,值得一試!

馬仔ctse 好有錢呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-7-9 11:04 發表

OH~ 買0左喇? 不過你去 "new 威" 買應該會更 "開心" 0架~

好平???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 xomeone 於 2009-7-9 16:30 發表
如果我已經有一對 rider 12 再買多一對 aero 練跑用, 會唔會重覆左? " />" />

我都想咁買法

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-9 21:40 發表
應該唔會
我聽師傅講過,跑運動場同跑公路有唔同,運動場ge跑道比較軟,相對會傷腳多d,應該著保護性強,鞋底厚些少ge跑鞋好d(Wave rider),而跑公路就鞋底簿d都可以(Wave Aero)。
我自己就覺得,其實多對跑鞋 ...

如果我要買兩對,選擇都係呢兩對