香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: franklcf
打印 上一主題 下一主題

20090802 分齡組半奧運三項鐵人賽及小鐵人三項鐵人錦標賽 - 現已開始接受報名!

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-7-31 17:33 發表
小弟127號報到 (都唔知依個no. final未 )
真樣衰, 今次又係green cap, 用一次就掉得     

我地個組別好 d , 都是 黃呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Delta 於 2009-8-1 16:57 發表
我就而家0訓, 今晚唔0訓, 費事唔知醒

我係142, 我聽朝係將軍澳call的士去, 有冇順路一齊去

會不會訓 5 著呀?九點訓都未遲 wow.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-8-2 11:16 發表
玩完,返到屋企,又熱又無風,真係幾辛苦!
好在都算早起步,但去到跑步段,真係跑唔郁,如果唔係終點前有位ching挑戰,就等如跑步全程無快過!

我們開始得比你們早, 又不是很辛苦,
d 水又不是想像中有異味, 沒 mud 浪,幾好。

升級   0%

該用戶從未簽到

報報今天情況:
三點半起床,做左要做 d 野, 4 點三出車,樓下阿 tse 問,
天都未光?倒塔敢早去邊?  
我 : 3 項,
阿 tse : 3 行,轉左工 0羊 你?
我 : 0下,我個 look 似 0羊?

4 點九等埋阿 kopo 兄,用了 25分鐘左踩出創新路,沿途發覺阿 kopo
兄踩車用 15 T, 問他你不累嗎?他說再上好輕腳,0華,敢重腳,果然
強呀, 我跟得好辛苦呀
去到創新路帶 kopo 兄遊個圈先,等他熟習下地形,set 好 d 野,
遊 100m 到,等 start, 基本上今次是我第一次參加 sprint, 所以
應該不是很辛苦,用了 16'xx 遊 750m, 幾好架0拉,
出左車,本來可以跟到有位 ching 風尾,0尼次沒死 0拉,點知去
到 turning point, 轉灣跟不他的速度,給他走開左,跟住要全程自己
頂風,當然速度慢左 d, 不過 average 都有 30.3km/hr, 可以接受。
單車見到阿 kopo 兄,越來越遠,最後足足快我一個圈,遊泳快,連單車
都敢快,北區希望,可能連他自己都不知道,he he
完成左單車之後,不算很辛苦,可能今次得平時玩開的一半,感覺還有很多得力,
在跑步,界了最小 15 個人,同 kopo 兄最後追到得, 2'30-3' 左右。
最後去了 mui 子林找阿拉 stan 兄,之後阿 kopo 兄要返教會,我繼續
去看我的 friends 比賽 , 12 點半左右回家。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-8-2 14:28 發表
我又報告吓先 :

可能太興奮, 雖然十一點上床, 但典到兩點才瞓得著, 但瞓到3點8倒又要起身準備出發.

去兜埋個friend, 入到科學園大概6點, 我嗰場6點10開始, setup好個陣, 做埋熱身就到 ...

Key 兄,你的蛙式都好快呀,ITU 三小時一定得 0拉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-2 16:43 發表

LOUD兄, 我之所以可以玩到有紋有路, 全靠你不斷提點教路, 如果唔係, 好多技巧都唔識!! 今次的成績比預期好. 全靠你的悉心過料. 下次一定要請你食飯至得. 不過估唔到單車轉跑步會咁辛苦! 下次要緊記你講過的單車 ...

最終要你自己努力練先得到好成果,繼續努力, ITU 預左你同 馬王 share  貨 van
去 架, 哈 哈。
講真,5 好浪費你的 trainer 和 0米表,要多用腳頻,心帶,
心跳 keep 住 最多160以下, 腳頻 RPM 90, 就最好,ITU 最後 10km
沒有容易抽筋。今天有左經驗,以後多 d 跟 阿拉 Jason & ginny (2 大高手)
一起練, 你成績一定好好,有機會 around  2hr45 內。hgj091" />" />" />" />hj

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-2 17:56 發表

玩完見唔到你既?

我同呀 kopo 去左 沖身,跟住踩左去 ma on shan,
看下 longrun d 網友,返回來見到 “san 鐵” 兄,
他說你們已經走了,所以沒有過來。跟他吹了一會兒。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-8-3 12:43 發表
大家都對呢場比賽幾滿意,有好多野想講,見度呢個氣氛真係好開心

我今場玩得都唔太差,不過可能係北京玩完未復完,所以今場玩得好吃力, 我的少少分享
http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArti ...

是呀, 昨天玩得好開心,好似 d 工作人員有 d 笑容,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-3 14:07 發表
唔知係咪昨日飲左幾啖吐露港的海水, 昨晚開始有D作反胃及肚痾. 到而家都仲想嘔想嘔咁, 今朝到而家淨係食左小小麥皮咋!!!真係慘.........." />" />

算啦!! 明日出差如果唔比人隔離就當減肥啦!!!

應該沒事的,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-8-3 16:30 發表
平常心去比賽, 點知原來單車完全落後.
游泳: 跟住就算, 怕無力踩
單車: 吾倦的踩法, 點知原來嚴重落後..........
跑步: 平常心跑, 冇人迫冇鬥心
下次要留意吓前轆軚氣, 轉彎吾好等人過ࡵ ...

新車未適應姐呀, 下一次應該會好 d, 努力,
下一見。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2009-8-3 15:25 發表

hi kopo

nice to meet you yesterday.

i will join the race on Sept

新腳,下次我都有參加, 下次見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2009-8-3 19:41 發表

好!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11  see you on Sept 27

will u join the race on Aug 16 ????
I will join

chung hing cup 10km, 我都參加左,
又見面。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-4 09:36 發表

LOUD兄, NEWFOOT佢好似係參加淺水灣個兩項, 而唔係中興喎??

係喎 5 會左 , 大家都係同一日舉行
水陸我報左 revolution-asia 0個 series, 貪佢件衫
9, 10, 11 月每個月一塲 , 最激 11月 1 日 ( 400m swim + 5km ) x 2
幾好玩架 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-4 10:47 發表

我想玩, 但係應該玩唔到. 6/9 之前0個日啱啱練完毅行(54KM), 我諗我無力再玩. 1/11又參加左苗圃挑戰12小時, 所以得10月得閒, 唔知可唔可以淨係參加一次?

可以 , 係三铁 member, only $160.00
link :
http://www.revolution-asia.com/live/rev.php?p=home

升級   0%

該用戶從未簽到

Result 出左啦, 快 d 去 check  下啦
http://www.triathlon.com.hk/index.do

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-4 13:33 發表

未玩過revolution, 呢場好有興趣試下

d 人無總會咁強 , 會多 d 外國人玩 , 氣氛無咁緊張 ,
要快 d 買件一件頭衫試下先 , 會省回不少時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-4 13:41 發表

kopo兄同loud兄成績都唔錯喎~

射射 马王鼓勵
做到自己預期時間 1:30內, 仲幾好下 1:23:57
呢幾個月既基本功 , 對跑步幫助好大 , 唔係
跑步追番唔少時間 , 最低限度這次比賽俾自己知道
單車係最弱既一項 , 所謂一分耕耘,一分收穫 ,
世上無不勞而獲 , 10 月 ITU ...前要操好踏頻及速度.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-8-5 00:12 發表
一個失敗感好大嘅比賽,一個難忘嘅經驗。

今次又再一次證明自己太失敗太大意,再加上之前一直唔夠瞓以致到體力完全去唔到自己所定嘅目標,唉…完全失敗嘅比賽就係咁樣結束……& ...

好慘呀, 下次要小心 d 檢查下架子車先。
當經驗0羅。
你 5 好話 MTB 一定慢過 RB, 真系看什麼車和人詐,
當日我踩返上水,在單車徑遇到架 MTB, 聽到 hubs d 聲好大聲下,
下意識側個頭去右邊看下, 好快他就過左我, 看下自己當時速度,
都有 28km/hr...5 慢呀,點知他還快,越來越遠,好。。。。。。追。
0華都幾辛苦下,要 keep 住 31km/hr, 先吊住他尾???
不其然問, 有沒餃菜? 我0尼架 RB 泥架?後來同他平排, 多口打個 招呼。
我 :  ching, 踩 MTB 有這速度, 好野呀。
MTB ching : 以前好慢架詐, 好能以前住 mongkok, 日日踩練返來。
我 : 你支叉, 好野來(他用緊支 FOX )
MTB ching : 0向牛牛買架, 5 千幾。剛剛踩完大冷,返屋企姐麻。
我 :100公裡大冷?
MTB ching : 5 系, hkci, 有隊叫 “天幕騎士”, 我叫 mike (好似系, 下次見到他再問他), 會出車踩下大冷,
                   100km d 多數系RB, 速度 keep 住 avg 40km/hr, 我跟不上。
我 : 我返上水, 你返邊樹?你對 fulcrum racing 1, 系0米好難踩得它動?
Mike : 我返 fanling, 都 5 系,不過真系要練下, 買對好 d 的單車鞋和 LOCK 踏。
           SIDI,幾好,好受力,又輕,壞邊樣都可以更換,除左個鞋拷。(0尼我知,但是價格
我 : 有機會真系要跟你地學下野先得。
Mike : 5 好敢講,如果真系,可以去 HKCI, 留個 post, 差不多個個星期都有團。
踩下, talk 下, 好快去到 tai wo.
Mike : 以前我住 mongkok, 你 5 好看小 d 外買子( 他們的僅僅是GTA 鐵車, 下下爆你, 上 40 等閒呀。
           沒它,他們日日踩,自自然然練成好好的腳力。

” san 兄“ 所以, 你不要灰心,原來不僅僅是你一個,還有我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-8-5 15:53 發表
我最驚就係喺ITU呢d咁重要嘅賽事中爆軚   

我都有想過這問題,如果真的,沒法0拉,
安然接受,下年再來過