香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 佐治男孩
打印 上一主題 下一主題

“2012 - 目標照舊“的 佐治男孩

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 佐治男孩 於 2011-7-20 03:27 發表
    離港幾十年,看到現在香港的新聞,覺得有點古怪離奇!

以前逛書展,都是看有益身心的書,或是有趣的小説。今時今日,所有書展的新聞,都是有關靚模的寫真,誰露得多一點,新聞報道就越多。

另外,什( ...

據聞今年會好少少, 咁我地真正去睇書的人, 唔駛同d追星的人迫!家陣香港人好惡, 咩都唔滿意, 就算係明知自己唔著, 以為聲大夾惡就得~可能被國內新移民同化了!
    唔止係大叔, 最恐怖係80後, 佢地只想不勞而獲!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 佐治男孩 於 2011-7-21 03:17 發表
    在下準備在十月初訪港一星期,看到10月9日在大嶼山有個15/21公里比賽,有點想慢跑玩一下。不過,從銅鑼灣怎樣才能在八點前到達在大嶼山的起點呢?

另外,在那裏可以和大家一起練習跑呢?

有沒有跑友可以解答以 ...

你指2 peaks? 基本上是一個有難度的跑山賽! 你要有上落大大級樓梯, 和金睛火眼密密步落的練習!
    其實在銅鑼灣搭A11都可以唔駛一個鐘到東涌(唔計等車時間)!