香港長跑網  - 長跑長友

樓主: econecon
打印 上一主題 下一主題

觀塘有咩outlet?

升級   20.65%

該用戶從未簽到

好跑很多,快乾,冬天不會冷,夏天不會濕淋淋,而且夠輕.不過,要認真貨,曾經在北京秀水市場看到假的Nike/Adidas,同行友人買了,跟我的真貨比起來,乾爽作用差很多.

在下已好多年沒穿cotton啦.

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-1 16:20 發表

我習慣左d買返黎既衫
如果唔係未拆袋既
係 display 既
就一定洗左先著
都唔知擺左幾多日
又唔知有幾多人渣過............  

同意,不止渣過,可能還滿身大汗的穿過

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-2 10:52 發表

所以
平野
或雜嘜野
都係洗左先著好d.............  

在下不買雜嘜野,因爲等到Adidas, Nike, NB等減價的時候,比雜嘜野還便宜。我買的真Tech tee,比朋友在北京秀水市場買的假貨還平。
而且,雜嘜野不耐用,好快爛。

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-2 15:55 發表

減左價仲平過... 咁一定唔會啦 雜嘜野正常都唔駛50.. 有品牌既點都過百啦

窮/唔捨得買咪買雜嘜囉

況且我個fd有句野正"邊個得閒留意你著咩呀, 唔好將自己放得咁高' 我諗諗下又係喎 係唔靚仔就求其啦 寧願將 ...

非也,非也,在下買過不到US$5Nike的營光綠長袖Tech Tee,算起來不到$40港幣,也買過好幾件Adidas和NB的US$6-7的短袖。全都在他們自己的專賣店買的,絕對真貨。
穿了3-4年的真貨都沒變樣。雜嘜可以穿多久呢?

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-2 22:43 發表

咁香港呢邊既nike/adidas冇可能做到咁既價錢... 你又係外國.. 唔同啦

我地係香港地.. 點可能買到咁平.. 有咁既價又係nike/adi 我掃添啦  香港地買野真係好貴 我地d斷碼�outlet price都 ...

吾怪得每次在Outlet看到香港,臺灣,大陸來的旅客都會掃貨,好像不用錢的樣子.
話時話,在這裡買歐美牌子真是平很多。

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-9-3 07:43 發表

咁著平野都有一個好處, 就係你唔使花太多心機去保養件衫褲
著爛左都冇咁肉痛

我由05年開始買的正牌跑衣,一件都沒爛。歷久常新。
我覺得如果買無牌平野,著到一年都要偷笑啦

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-3 10:37 發表

最衰咪就係香港實行高地價政策囉
攪到香港做生意成本好高
賣野點會平喎.............  

齋老味,又不一定是高地價政策的問題。很多時候,牌子在本國或是屬於Home Market都會平很多。Nike,NB等等常常在outlet大減價,搞到Adidas和Asics都要跟。

擧另一個例,Benz在歐洲到處都是,連的士都是用Benz,因爲在Home Market比較平,比較普遍。
另一個例,在美國的一個retailer叫Sears,在美國非常低層,到Canada居然變成比較高檔的百貨公司。
所以,來路貨就貴一點啦。

像女士要買LV,Gucci,Chanel去法國就比香港和大陸便宜很多啦。

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-4 01:13 發表

咁睇下大家點保養架姐同時

我著BossiXX果d,而家都ok 不過好多汗漬

保養?沒試過,全都機洗。

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-3 19:02 發表

今日著住件螢光 Jack Wxxxxx 跑衫
加一件超短既 Jack Wxxxxx 跑褲
好輕好爽好正 (又賣廣告?)
性價比好高!!!  

Jack Wxxxxx是哪裏的牌子呢?

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-9 23:43 發表

adizero好似係racing鞋

唔岩我呢種窮人

adizero有多種款式,好像有一種叫PR,超輕.不過,聽説adizero很快就玩完.