香港長跑網  - 長跑長友

樓主: wlau
打印 上一主題 下一主題

今年無nike 10k 跑, 定香港既 nike 10k 唔計入nike human race 到?

升級   0%

該用戶從未簽到

聽講幾年前NIKE10K的400名之內仲有黃金戰衣..E個主意幾好,但好似係2005年之後取消了,知唔知因咩事取消 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

我諗佢D好灰,要改個市場策略. 而家有$都唔放係e方面,因為係香港一講起跑鞋/跑步用品,大多數人都比較少考慮NIKE
反而係中國,D人對"耐克"好受落.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sealion 於 2009-8-24 15:13 發表

同理糸台灣都好洛本,我去年去玩human Race 10K Taiwan, 每人有一件自己的T-shirt,因為印左參賽號碼上去,仲要著住泥跑,好多人參加" />" />

有沒相睇 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-9-2 10:28 發表
不過"Nike" 字眼已經被刪除。

Nov 2009     星期日 1,8,15,22,29     

8     香港長跑會第 32屆半馬拉松     香港長跑會    8119 7835         15     香港十公里挑戰賽     香港業餘田徑總會     ...

沒NIKE個名je.....個比賽仲係依期舉行.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-2 12:08 發表

個地點本身太遠, 咁早,好多人唔想去, 好多真係因為nike 個名,
先會引到有d 興趣...我都係之一....
但現在要咁早去咁遠...感覺上只係普通10k 賽....咁就完全無乜動力
而且同期前前後後又多比賽, 佢果場賽事令 ...

交通的確好遠....
我覺得e場係10K的代表賽,有成五千人玩,幾好氣氛....一定報!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-3 00:11 發表

係西環尾去真係遠到hihi....

我都係西環去天水圍 !....係皇后街天橋底巴士站坐9XX直接去到...2 年前坐過,30分鐘到.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-9-3 12:51 發表

因為 Nxke 掛 , 上年件紅色 , 我俾左大人 ,
佢唔係太鍾意 , 分分鐘多塊地布

佢個質地係DRI-FIT..當地布唔索水,唔好. 我覺得係屋企當睡衣好D