香港長跑網  - 長跑長友

樓主: oscar
打印 上一主題 下一主題

oscar跑步記錄

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

oscar兄, 幾時去鄧記玩番轉, 記得同我地分享下鄧記操練日誌.

升級   0%

該用戶從未簽到

oscar兄, 唔係瓜你D時間咁勁, 我係你後面食塵喎, 我練習從來冇跑過尼D時間, 真係要黎拍下你, 提升D戰鬥力.

升級   0%

該用戶從未簽到

唔緊要, 最重要可以一齊練一齊進步. 平時收工入鄧記要成7:15, 因為kenneth佢地6:15已開操, 唔好意思要佢地久等. 咁平時咩鐘數呀.

原帖由 oscar 於 17-3-2008 17:43 發表
sorry,已修正資料!因為之前草草記下,引起誤會,唔好意思!
其實,我離高手的境界真係仲有好遠好遠..........資質所限..........
不過跑步係我興趣同埋良葯,我係好高興能在些認識大家。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

OK, 到時約埋kenneth或其他C兄睇下佢地得唔得閒一齊玩.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

正午跑, 最怕天氣熱, 成個人都變左落湯雞, 所以而家有快乾物料既跑衫, 真係好好多.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

都係o個句, 好爸唔易做, 做你個女真幸福呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 33# 的帖子

以oscar兄既功力, 係黎緊既比賽, 絕對有能力攞獎, 特別係下星期日荃灣尼個, 佢比我既機會大, 客觀分析, oscar兄可以做到每K 3'45" - 4'. 所以估計完成時間會介乎30' - 32' 之間, 加上同組競爭冇咁激, 相對機會提高.

升級   0%

該用戶從未簽到

咁就跑過先知, 以閣下既平均而又有勁既速度, 我估唔會跌watt跌得好快, 加上競賽氣氛會不知不覺咁加快左腳步, 唔係比壓力你, 我估你有機會PB.

原帖由 oscar 於 5-4-2008 19:44 發表
一定唔得,因為我ge   pacing自己最清楚,最多都只係做到34係最盡。
有數得計,我四k最好都只係跑過16'54",而我跌watt係會跌得好快,一定要留前鬥後,所以最多都係35左右........我唔係謙.....而係實話實說!除非個 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

係因為天氣預測會: 多雲,有一兩陣雨, 氣溫19 至23 度.

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 kennethwat 於 7-4-2008 09:34 發表

CHNG 星期六下午,小弟在鄧記頭4K都是用20分左右喎" />" /> ,我同閣下的距離 ,相差無咁近,咪玩啦﹗ 另外當日早上,應無昨天下午咁熱 ,祝閣下PB﹗

升級   0%

該用戶從未簽到

有咩玄機? 等我地小心D, 唔好一薺PK.

原帖由 kennethwat 於 7-4-2008 10:18 發表

一言難盡,臨時得閒,咪帶個仔去跑,不過都要 4:30pm先到場。
另外話時話,上次去條路是有小小穩憂。當日早少少去留意情況為妙hjhvbj" /> 。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 64# 的帖子

osacr兄真係勤力, 明天既氣溫應該幾適中, 22/23度多雲微涼, 最正係冇個烈日當空, 如果有D海風, 濕度仲會低D. 有望做到好成績.

升級   0%

該用戶從未簽到

吓 oscar兄 同 ram兄 係同班同學, 即係葵涌友, 咁似前有冇跑葵盛圍同城門水塘呀.

原帖由 oscar 於 8-5-2008 18:06 發表
尋晚同啲舊同學踢波玩吓 ,所以順便踩吓場。
其實我以前係同你同班 ,假如你決心練跑全馬的話 ,相信你好快就會升班。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 113# 的帖子

走運動場25個以上真係會頭暈, 更何況40個...oscar兄既耐力兼恆心, 真係跑馬拉松之良材.

升級   0%

該用戶從未簽到

黑夜之神日光日白跑都係甲番香港時差傘, 咁Oscar兄副黑超可大派用場啦, 戴上又幾型仔播...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 5-1-2009 15:37 發表

呢個位我估應該係過勞性骨折,你而家可能係已經輕微骨折,果個位無理由會發炎,除非骨折引起的,最好照吓X ray。

原因 - 你跑的距离和强度超過了脚能承受的范圍。
呢個情况好多中長 ...

係呀Oscar跑步以健康為依歸, 有傷患一定要處理好再跑, 至於wong蛇炮製既菠蘿包雖然很味美和吸引, 都係忍仲口先.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 30-3-2009 02:13 發表
唉!不過我估今年如果真係要跑屯荃來回,真係要過十一點先開跑,跑完都成兩點幾,我諗你地都係頂唔順架啦!
今年下半年個細女升埋上小學,啲默書同測驗仲有功課都會加量,我ge壓力都會大咗,主要係大大 ...

唔緊要既Oscar兄, 跑得幾多得幾多, 有心跑那怕條路會走左去, 總有機會一齊練,一齊跑比賽!

升級   0%

該用戶從未簽到

仲夠時間, Oscar兄走全馬, 每每有驚喜比我地, 努力呀....加油呀!