香港長跑網  - 長跑長友

樓主: longing
打印 上一主題 下一主題

錶.......

升級   97.67%

該用戶從未簽到

今日小弟牛一,女朋友送咗隻STR-600 俾我~
本來她想買白色的~
但店主話白色用耐咗會變黃不,不好看所以買了藍色
請問有用白色STR-600的師兄師姐們分享下呀!!!

P.S. Q1.每次跑完步出完汗是否都要清洗下隻錶~如要清洗有什麼要留意的??會否d金屬位會生锈??
         Q2有無師兄師姐帶過隻STR-600一齊去泳池游水出現問題呀??

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-18 22:05 發表
之前提過,我隻str600入了廠,所以轉頭又買做隻timex ironman用,其實timex的LCD顯示面比casio清楚很多,但casio的搖動啟動夜光功能就比timex靈敏,各有所長,價錢timex較貴。另外,timex 好似無咁多銷售點。

不過我都覺得隻錶的LCD顯示器比較細~
但D掣都算好按~同埋易用~
三百几蚊算係咁~
師兄分享下你用600的一些經驗呀!!

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-19 17:37 發表
casio str600 個款幾吸引,按鈕很易按,可惜首次在烈日當空下走長課后就要入廠大修。

今日第一日幫我隻600開光~
d掣真係几好按
跑完我用水喉水沖個錶身同錶帶然後抺干佢
都無好似有位師兄話有霧氣的發生~太幸運啦!!
師兄,你隻錶係咩色??
佢出咗咩事呢?

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-20 17:08 發表
我隻str600係黑色表殼橙色按鈕。我戴著它跑了一次長課后,回家用水喉水沖凈,然后就霞氣迫人...點解會咁?

可能唔夠密實啩!!
不過我山入冷氣的地方先會有類似的問題