香港長跑網  - 長跑長友

樓主: utt
打印 上一主題 下一主題

帶太陽眼鏡跑步

升級   90%

該用戶從未簽到

我都覺得...呢種用黎玩其他活動都ok, 但用黎跑步麻麻地, 帶con會唔會好d呢?

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-22 00:39 發表

其實,我也不知道是不是NB自己出的,只是在NB自己的專門店買的,比較平宜.是在美國西岸買的.

不過,我不敢帶哪些無牌Sun Glasses.不知道會不會帶坏眼,連有沒有防UV都不知道.如果是無牌大陸貨,就非常危險.

我在香港nb專門店都見過有呀

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-10-14 03:51 發表

各位ching實在是很富有,$1650一幅眼鏡都願意買。在下買的很輕的跑步太陽眼鏡,一般都是HK$100-200,包括前陣子買的兩幅NB。超過$200,功能也不會有什麽用的。

傳說此牌子眼鏡帶住落水都唔會跌, 一分錢一分貨. 而且外形的確好型好靚
不過價錢咁貴, 我都係覺得只可遠觀, 買唔落手

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-10-15 15:04 發表

CHING....我係死慳死儲....作為獎勵自己達到目標的禮品
話時話O牌係美國平2成到.
我都有HK$100-200的太陽眼鏡,但跑步時起FROG...又唔貼面,唔帶好過帶.

Terry ching... 跑起步上黎唔會起霧咁勁?
咁又真係貴得有道理哦...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-10-15 18:24 發表

唔止唔起霧氣, 鏡面coating超堅, 我跑成4個鐘無論幾大汗大雨, 鏡面上一d痕跡都冇, 同4個鐘前o岩o岩戴時一樣咁清晰~~

之前貪平果d真係好忟, 一有汗滴左落去, 就痴住滴汗o係鏡面, 之後就朦左一忽. 跑耐左 ...

聽起上黎的確係好堅. 唔怪得我見玩水既朋友都喜歡買o 牌, 的確係入水能游出水能跳!
奈何小妹人工有限, 買隻radar既錢夠我買部防水相機了... 再者, 佢始終都只係太陽眼鏡....
無可否認佢的確係型過其他牌子好多~~等我搵多d錢一定會去買!