香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑、跑、跑

升級   0%

該用戶從未簽到

kit 兄 ; 開 blog 大吉

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-9-29 11:21 發表
又落幾日雨, 又無得跑喇........
上星期四跑完到依家, 已經隔左成五日無跑.... 唉.....

照跑0拉,總舒服呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-1 11:03 發表
今日國慶 10K 時間 54:06
時間不太滿意, 但可以接受, 成績沒有進步過" />" />" />" />
值得安慰的是沒進步, 也沒退步, 不過不失....

初段的時間還可以保特, 但當上山再落山後, 明顯慢了很多, 就是最後一段水壩 ...

時間未達自已預期埋想 , 難免有點失望 , 但有時可以作為下次給自己推動力 , 去跑得更好 ,
來緊天氣轉涼 , 大把機會攞好時间 , + 油,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-4 11:41 發表
4-10-2009

昨晚順利地早上床, 今天能準時 7:45 左右出門
大約8點起步, 由大埔大王爺廟出發, 一直往馬鞍山方向跑, 由於昨天跟女朋友踩單車踩了四小時, 雖然速度很慢, 但今天雙腿也有點累。
一路只是慢 ...

7:45 已經好曬下
如果可以再早小小出發就最好。
lsd 其實不需要太快,比你平時練習
的 80% 速度已經足夠。
過左 十月十八,看看可 5 可以 加入你一起跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-8 13:22 發表
昨晚星期三參加北區衝圈練習, 由於第一次正式衝圈, 所以有點亂來, 衝了五次一公里, 時間保持不了, 而且時間更一次比一次慢, 最後還要超過 5MIN 才完成1KM.....

計埋尋日衝圈加埋前後JOG 的距離, 10月份公里數只有 ...

初頭衝圈我地個個都係咁架, 開頭有氣有力 , 第一圈就爆鬼左 ,
練多幾次 , 掌握到個技巧 , 會好 d
我 5 係好你好多咋 , 由於要應付左 18.10 個 ITU 先會操長課 ,
6.12 馬交全馬 , 分分鍾企响氹子橋上面欣賞風景

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-13 12:08 發表
星期日長課後, 今天雙腳還未回復, 要多休一天明天才可全力應付衝圈練習,
暫定明天目標為 4'40 1KM

到目前為止本月共跑了 60km, 本月目標為 160km, 還差100km, 尚有18天, 進度不太理想.....

我仲大煱 , 呢個月得 80km 咋 , 跑得幾多得幾多啦 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-15 00:14 發表
今日衝圈練習總算達標, 每圈1KM KEEP 到大約4'35 的時間, 最後個圈仲有力衝多幾秒

1st: 4'35
2nd: 4'37
3rd: 4'37
4th: 4'36
5th: 4'32

計埋今日衝圈, 本月合計 68.5KM

時間唔錯喎 , 下星期開始又可以啟動全馬訓練序程,
我都衝返圈啦 。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-27 15:24 發表
10月26日

連續兩日假食完又瞓, 瞓完又食....
尋晚雖然夜返屋企, 都落街跑三轉海濱公園, 計過該有10k 多d,
膝頭哥唔知係咪心理作用, 總覺得好似有d 唔舒服, 最尾0個兩k 就住就住黎跑....

可能真係心理作用多 , 葡萄糖胺應該有 d 作用架 , 再 5 係帶條膝帶跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-10-27 23:50 發表
我都會搵日由粉嶺跑去海濱公園來回, 大約20K~

可以再跑埋大埔道去到大學 6.5km, 當一個長課.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-10-28 15:17 發表
橫掂都要練長課, 不如搵日一齊跑轉上水/粉嶺至中大來回

最快 8/11 我可以操一課
我想跑下新娘潭 38km, 去濠江前泥個預賽, 聽講條氹仔橋幾甘下,
新娘潭斜度差 5 多 , 一于試下佢 , 15/11 HK 10km 後, 都無乜時间操 lsd.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-10-28 15:56 發表
一於8/11早上跑個長課, 就試下新娘潭啦, 睇下其他北區友有冇興趣
但我好慢, 要6km/1K呀~

6'/k 唔慢架啦 , 我都係呢个速度 ,
上年我跑過 , 今年 應該好 D ,  
等我 check check 當日有無封路, 再作安排
唯一唔好係, 由士多要去到大尾篤先有得補結 ,
仲有太早的話 , d 鋪頭未開门架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-28 16:43 發表

11月8 我要跑 new balance 呀, 打鐵襯熱不如今個星期日11月1日啦!

呢個星期日要補個仔温書 , 唔掂呀我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-29 15:42 發表
11月28日 Jog 了 10k, 時間55min 內, 感覺尚算舒服

今個月很認真地開始練習, 本月暫時共跑了148k, 還有12k 這個月的目標便完成了  
雖然160k 對各位ching ctse來說不算多, 但小弟一個月內跑 ...

最緊要堅持 , 一定可以有時間搾到出泥既 , 5 好俾借口自己 ,
記得以前我就係太多借口 , 末有細路....又係沒時间...有左細路...一樣有
係無乜時间.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-3 10:14 發表
11月到了, 半月目標定為200km, 希望可以輕鬆達到!

最近開始了解自己的速度, 現時我用大約 5'30 /k 來跑是最舒服的了, 要是能用這個速度完成12月的澳門半馬已相當滿足 (不過還是希望能快一點!!)

11月1日到港島區 ...

被你追的應該有點壓力架,跑快的好正常。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-14 00:24 發表
輕輕鬆鬆今日同朋友吹下水跑下, 又跑左12K, 今個月加加埋埋先得 70K

最近MP3成日播住呢首歌, 諗返起電影D 情節真係好正, 無晒力時都可以跑返快D, 下面條片最經典都係一早起身食生雞蛋0個幕,
簡直係偶像呀D1 ...

一隻生食都想嘔 ,
Rocky I, 真係幾勵志

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-15 14:30 發表
今朝天陰陰又涼爽, 瞓多陣九點先起步都得, 唔使怕跑到12點時太熱

九點左右出門, 跑了大約一公里開始熱身, 熱身後便開始今日主菜-- 鹿頸之旅

這次長課全程30K (但最後我只跑了28K), 沿路都有巴士站, 萬一 ...

kito hing, 好野,跑過一次下次都好想跑呀,
風景的確好 青見 , 有機會可以一起跑啊。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-17 23:25 發表
11月17日
雖然天氣轉涼比較好跑, 但今晚也未免太冷了吧" />" />
大埔我想只有10度左右, 真的很冷很冷, 雖然已穿了長衫長褲落樓跑步,
但一出大廈門口便立即後悔.... 那麼冷的天氣還是該留在家中的被窩.....

實在 ...

近排天氣好冷呀 ! 跑0個時我會諗起 Rocky III, 史太龍响雪地跑步o個情影 ,
---------- 係咪傻架 -------------

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-19 09:22 發表

其實咁凍去跑, 我地係咪都係傻架....

好多野未有之前都係天馬行空 , 好多人以為係傻人先會做,
但就係呢份堅持先會有人成功。
+ 油 , 唔好理人 , 只要目標正確 , 無損失既。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-19 13:21 發表
多謝各位鼓勵!
練習時間係快左, 但一去到比賽時時間都係唔理想, 好多時狀態唔好, 唔知係咪太緊張hgjD088" />" />hj

咁你可以當係練習咪得0羅
會唔會賽前熱身不足 , 未上力就跑,
所以跑唔出水準 ?