香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ram
打印 上一主題 下一主題

ram跑步紀錄-09年3月重新開始

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-31 08:37 發表
今天起床時個肚好空,事關昨晚上完工聯跑步班
回家後只吃了1隻蘋果便去睡覺
今朝早上磅--149lb,正!
似乎減晚餐會快d喎,不過難敵家中的美味飯(食送)啊...  

恭喜 ching 減磅成功。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-8-2 00:21 發表
7月份埋數: 70km ,比6月份少超過30k.......少得可憐

要賴既就係放個幾禮拜假又熱到病左jhk" />" />
8月份要急起直追先得
阿sir話要3.2.1. --- 計劃 星期一,三,五跑步 (三係上課跑) ...

ching 我睇到你個團火好勁吓wor,小弟8月都為自己 set 咗個里數目標 150K,大家一齊努力。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-9-12 08:46 發表
08年9月10日 (三)

跑步班第8課

今日下午沒有跑步,個人非常疲倦(e幾日都不夠休息),想過今晚要走堂
到放工時間個人又生猛番d,一於去見下d同學仔啦

今晚好像少了好多同學仔上堂,數下都不夠廿人,難道被上次的i ...

睇來 ram兄既感冒已經好得 8899,呢兩日食返多d野休息吓,到 9.14 比賽果日一定會有水準既表現。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 310# 的帖子

ram兄:
因為今日有比賽,所以先join唔到你,10.6一齊再跑過啦~
見你影夜景影得咁過引,搞到我又想試吓半夜跑返轉LSD。

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜 ram兄 10月成功達標。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-11-5 11:20 發表
唉,我都要減!我比起上年同時期重了約7 lbs,感覺跑起黎無咁順。我又係衰食宵夜+零食,好難忍口!

今朝睇醫生果時順便上一上磅,原來得返125lbs,好耐之前磅過都有130lbs,反而我想增返少少磅。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-5 20:55 發表

大圍兄..下次落場帶埋把刀,,,我切d肉比你,要手臂肉定大腿肉先 ??  我 d肉都 ok 架..係d 皮膚黑左d..

韋 ctse:
但係我唔食生肉wor,妳可唔可以隔晚切落來,用少少黑椒調調味然後煎熟先比我食呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-11-12 22:29 發表
當日我們都是約6點沙田運動場出發,小弟當日是穿網衣的,應該在ctse前面了~" />" />  

ram兄:
聽晚有冇興趣過來沙田運動場一齊操上梅子林呢?多d人熱鬧d就算真係有gree gree都唔驚。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-11-28 00:10 發表

我肯定跑不到阿蛇預計的時間, 他估/計得很盡, 我想他那個是最好的時間, 我自問還未可以去到最好的時間   仲未能feel到5'40"的速度, 不過, 試跟ching都好, 跟到便跟吧, 不用理我的   謝謝先 ... 順風車...  ...

咁開心...星期日我都想搵架順風車搭呀,有冇1'40到逹既車比我跟呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

ram兄:
下次星期六,日約跑唔好靜雞雞啦,下次叫埋我麻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2009-3-29 22:16 發表
大圍兄:" />" /> 一係小弟攪番個約跑: 衝城第二集,不知道有冇其他師兄師姐有興趣呢?" />" />  

支持呀...但係唔好跑引水道,其實果頭好多路可以跑。