香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

趕狗器 驅狗器

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟係鴨寮街見過有得賣,大約要賣160蚊,好像一個遙控器咁,佢話一按,d狗就會乖,唔再吠,係用來訓練惡狗的,小弟想買來防牛,因露營經常被d牛搞到無覺好訓,佢話咁就唔知得唔得,咁小弟就無買,亦唔再露營,無晒問題lu! HaHa!
真係想買就PM小弟,唔想高調,怕令愛狗的人反感。

升級   0%

該用戶從未簽到

其實小弟也想過買一個來跑步,每早經過大浪亭都被惡狗追,令小弟扭傷腳,個主人仲騎騎笑唔捉住d狗,激死!
不過最後都係無買到,因為我離遠見到d狗就慢行,仲大大聲叫狗主捉實d狗比我過,咁至多慢一兩分鐘,唔洗浪費金錢。慳得一蚊得一蚊呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Vrindavan 於 2009-10-6 14:16 發表
趕狗器 驅狗器

超音波或其他的

何處可以買到

謝謝

鴨寮街157A富X,賣$98,超音波馴狗、驅狗都得。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-11 17:42 發表
我有個朋友以前曾經比狗咬過,有好嚴重既陰影,係唔敢跑街只會跑跑步機同運動場,請問有乜野辦法可以幫到佢呢?

唔好講話比狗咬過啦,小弟每早跑去大浪灣經過一個涼亭,總有三隻無綁繩有人養的惡狗衝出來狂吠,嚇到小弟扭親腳,小弟都有嚴重陰影架。無計,可能試下驅狗器,如果有效,一按制d狗唔再惡,咁d信心番晒黎,可能會好d呱!(果個狗主好賤架,見到佢d狗追人咬就開心的。)