香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

New Balance 1063 平時長距離練習得唔得?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

New Balance 1063 平時長距離練習得唔得? 我見公司樓下特價好平 $399
平時用黎練長課, 20km, 唔知呢隻緩震得唔得, 有無師兄著呢對黎跑長課?
+1 0
上一篇︰逢星期三晚 - 將軍澳 Gathering 跑 (試新路)下一篇︰恭喜長跑網

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今日去買, 但係1063 無我碼....
結果我買左 1224, 都係 $399

試左跑一段路, 感覺唔錯好舒服, 不過要真正跑轉長距離先知掂唔掂

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-10-11 00:31 發表

似乎我黎緊果對跑鞋會係rider 12 (不過未落實住), 機會唔細, 以美記計, 我個人都幾鍾意aero, 不過為左保護計應該會揀rider既

而家我著一對NB749,可能仲係未慣跑多過10k. 多數跑多過11-12k就開始攰對腳, ...

rider 12 真係幾好著, ching 如果想買架多幾間價, 差別都幾大, 有d鋪賣緊650, 有d鋪賣到500有找, 我0個陣買 450, 不過間鋪清貨先咁平

今日著左對 1224 跑左 18km, 感覺幾好, 沒rider 咁"林", 不過保護性我都覺得好夠。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 POP168 於 2009-10-11 16:35 發表

neutral即避震型鞋款,全個中底硬度一樣,比內旋不足或腳外翻D人著,如NBx1063,rider 12
Supported即穩定型鞋款,通常是由足弓處至後腳跟區域使用高硬度中底支撐材質,除左Mizuno之外大部份牌子鞋中底內側會見到灰色網 ...

THANKS 師兄, 依家明晒~~

我對RIDER 真係買得幾平, 間鋪依家好似已執左 (係長沙灣), 不過我有個FD 係旺角允X 賣到好似係 500左右, 差好少啫

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 pokingrun 於 2009-10-12 14:55 發表
kito807兄:

問一下你係邊頭做野?我都想搵平價跑鞋.
唔該先

返荔枝角呀

樓下長沙灣廣場有間好細間ga 鞋鋪 (上一層扶手電梯), 數埋得五六款 nb 跑鞋, 特價的都繼碼, 要睇運氣

過隔離條屋村0個度都有間都成日特價, 不過已結業......