香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬仔
打印 上一主題 下一主題

陽光燦爛的日子

升級   0%

該用戶從未簽到

馬仔ctse真係好勤力...努力之餘都要記住小心好好保養對腳~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-8-21 22:16 發表
2009-8-21 元朗球場
己經係第5日,身體都係恢復咗8成到,唔可以再休息落去,一定要跑番課先得…
等到太陽落山先落球場,冇咁熱,希望可以跑好d!
點知又俾人放飛機,唯有自己跑la……
3圈熱身,拉筋
第 ...

馬仔 ctse:
中興盃時間唔錯呀,下個比賽會係幾時呢,繼續努力一定跑得更好~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-8-22 11:10 發表
報咗906泰基盃10km,927荃灣國慶盃8km,101國慶長跑10km,10月11樂華歐化竇1/4馬拉松,
11月29聯合國兒童基金21km……  (自己都唔知點解一下子報咗咁多比賽,就係想跑……http://maggiemarket.myftp.o ...

我明白點解呀,我自己第一年玩比賽,一個賽季都玩咗17個比賽,唔知妳會唔會多過我呢~
睇妳都操得好密,都要睇住唔好操過龍,不過聽妳講好似跟左個名師.....佢會睇住妳應該都冇問題既,來緊泰基我都有報,一齊努力!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-23 23:30 發表

原來馬仔係快馬一名~

馬王 vs 馬仔,邊個會跑快d呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-8-25 21:32 發表
.....
越跑越開心!

妳就好啦....琴晚我要OT冇得跑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 slowrunner 於 2009-8-26 21:13 發表

真可惜...   

拿拿:
有幾可惜呀? 今晚去左TKO加操啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-26 23:46 發表

玩左三個幾鐘

希望你聽朝起身後唔會太酸痛

馬王:
睇住隻馬仔來操呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-8-27 21:52 發表
今日覺得自己好好笑,心思思跟隊去咗行澗,行行吓又覺得好悶(太耐冇行,天氣又熱,熟悉ge行友又冇出隊)
9點15深井起步,約1點大休,大休完後(約2點15分)跟行友離隊行山路出河背村(約4點 ...

真係太強! 直頭唔跑唔舒服....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-9-2 09:11 發表
2009-9-1  吐露港
作比實前最後沖剌,用比賽速度跑10km
開始1km(4'30''),快咗,到2.5km時速度明顯減慢,捱到差唔多5km時慢慢加速(跑咗約1.5km)
到6.5km時又慢落來,keep住均速跑回終點。:victor ...

馬仔:
泰基盃target跑咩時間呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-9-7 11:35 發表
906泰基盃,成績并不好,可是滿意自己的表現!

登錄/註冊後可看大圖

烈日下,沿著賽道,看到有人放棄,有人暈倒…
可是我還在奔跑,不理快還是慢,不 ...

馬仔:
難得妳享受每次練習同比賽, 成績好唔好都唔係太重要, 最緊要長跑長有麻, 下次再努力~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-9-11 22:46 發表
一向都好鍾意食嘢,基本上跑步其中ge動力之一,就係為著可以無拘無束咁食嘢
但係依家越食越多,食到停唔到口

登錄/註冊後可看大圖

好似唔識飽 ...

怕咩....妳係咁跑,應該係話食多多都冇用先啱~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-9-16 19:06 發表
多謝咁多位跑友ge關注!
好抱歉因為自己ge任性妄為﹐令到大家担心
我會再調整吓自己ge練習方向同埋心態,多點克制自己,都唔想唔因為貪一時之快而傷著自己,希望可以長跑長友,長跑長有…

大家都咁關心妳...妳講得出要真係做先得WOR....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-9-23 22:35 發表
2009-9-23 Wed
...
但係唔知點解呢幾次練習,跑到約1km時,小腿前d肌肉會好酸,好脹,有两次酸到要停低,放鬆吓先可以繼續跑,但跑跑吓又冇事woo…之前從未曾試過

呢個情形我試過wor...我上年受傷之前個幾課都有差唔多情形,小師妹妳真係要注意吓.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-9-28 09:52 發表
荃灣國慶盃,40'07完成8公里賽事,雖然興自己的目標仲有距離,但見到有進步,己經好開心! 付出ge努力興汗水并沒有白費! (終於有理由買嘢送俾自己http://maggiemarket.myftp.org/do ...

恭喜使馬仔ctse,繼續努力~
10.1 我都會去國慶長跑,不過唔係比賽係去影相,睇下到時有冇機會認識到妳啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-11-10 00:30 發表

主辦單位咁過份o既,你用汗水爭取的獎品,竟然唔俾你取回....
你明天再打電話去"爭取"一下啦....

x 2
個盃係妳應得既...唔止要爭取, 仲要教訓下佢地先得呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-12 17:44 發表
就來放大假,心都唔知去咗邊loo……
偷咗两日懶添

放大假輕鬆下....正呀~
返來又可以跑快d....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-6-5 18:58 發表
係康文處報咗個機械訓練班,到昨天已經上咗三堂
昨天上完堂走去球場跑咗幾圈,好似都有d用
感覺對腳好力咗,加速時冇好似以前两邊摆得咁緊要
幾好,幾好!雖然悶悶 ...

馬仔ctse努力呀!
我都諗過報呢個訓練班,不過好難報....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-6-16 21:18 發表
馬仔越跑越慢……日日係球場扮蟻爬

登錄/註冊後可看大圖

是日好熱!好焗!

登錄/註冊後可看大圖

蟻爬1 ...

馬仔今日冇去打羽毛球咩?