香港長跑網  - 長跑長友

樓主: econecon
打印 上一主題 下一主題

非腰包,有咩armbag可以裝到電話? (覺得tick牌79元果個拎唔到)

升級   0%

該用戶從未簽到

如果要裝埋身份證同埋key, 點可能夠, 今日試過連我個電話都裝唔到
+1 0
上一篇︰Pictures of 梅子林挑戰賽2009 taken by Thomas of SportSoho下一篇︰以每月兩場比賽來谷行自己....迎戰渣打半馬

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-10-31 10:00 發表
查實都好想買個臂袋...
之前用個雜嘜...發覺好刮下...cool住有點唔慣..(唔知係唔慣定唔C服)
Nike個款是用粗帶..心思思都想買個試...

CU兄你個款點嫁..可不可影張相來看看...走長課感覺如何...

tickl牌果個裝得好少野. 雜牌都冇所謂, 最緊要裝到你想裝既野同埋舒服

我而家用雜牌 armbag, 感覺良好, 最大問題只係裝唔到電話

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-10-31 11:09 發表
http://www.nike.com.hk/product/#/productcard/running/equipment/men/FE0120_035
見人咩過哩款nike腰bag, 唔太大好貼身, 容量實多過armbag

用呢d唔會舒服架啦 159元.. 我都唔會買啦.. 雜牌都冇乜所謂, 問題係腰包太辛苦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-10-31 14:35 發表

睇來你唔係要physically舒服而係要mentally舒服" />" />

唔明.. 我覺 得腰包點都唔舒服架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MrMoonLight 於 2009-10-31 17:26 發表
我呢個唔知係乜牌子,$50, 王家
細電話放外面袋仔都夠(見圖)

似乎幾ok!!!! 唔理咩牌子,最緊要好用!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kinchu 於 2009-10-31 09:41 發表
爬山個d鋪頭會有 仲平d....

港島區邊度有? thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 09:37 發表
我都想搵個可以袋手機既ArmBag,而家部手機有GPS,裝左個軟件可以將跑步既資料記錄下來,相當方便,又可以upload上PC.

用gps, 咪好貴?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 10:43 發表
Ching:

我用Window Mobile手機,個電話已經有GPS,用GPS唔使錢,網上有不少這類運動keep record既軟件.
可以record低時間�距離�速度�路線�pace,可以係手機度睇,又可以upload上PC,連上google earth睇番條 ...

乜用gps唔駛錢架咩? 咩電話咁正, 如果唔駛錢而我而家部機又支援唔到既. 買部都抵

不過我而家部機實唔得啦, 我部機係NokiX E65, 相信唔得啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 12:12 發表
CHing,

可以看看下列介紹:
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=122&t=307657#

幫你睇過,E65冇GPS但有藍芽,你可以買個外置既藍芽GPS,之後手機裝個Sports Tracker,經藍芽連線手機,不過就要多帶一 ...

唔該晒你呀!!!!我想問外置既藍芽gps幾錢同埋幾大舊? 係邊度有得買架? 唔好意思, 我真係乜都唔識果d

唔該晒Ching!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 12:24 發表
CHing,

也可以看看下列介紹:
http://www.webtracker.hk/webtracks/docs/running%20with%20GPS.htm

不過太多野就唔係幾方便

呢個太大啦, 不過買左都好, 我都要諗下買咩可以裝住個電話同個外置既藍芽gps, 我而家個armbag太細, 電話係裝唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 14:28 發表

CHing,

好彩我有留意

1/ 可以找一些GPS本身可以顥示資訊,如下;咁可以唔帶電話.
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=304&t=853133
http://www.umpcfever.com/viewthread.php?tid=3791&ext ...

你睇中果款其實係咩? 幾錢? 點用法? 唔多明添 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 14:51 發表
應該係岩呢兩款.
心水係BT-Q1000X,貪佢平時旅行都用到,原來要成千蚊!!!
可以ArmBag裝手機,腰袋裝藍芽GPS.

http://amanda_hoic.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1643499

*我唔 ...

準唔準架? 你係用Nokxx? 我唔知外置藍芽gps幾錢. 同埋有幾大舊.. 唉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 15:11 發表
我用window mobile
Samsung i780

BT-Q1000X,用了新一代的GPS零件,應該算不錯.
成千蚊都幾貴

過千元唔會考慮lu.... 乜d野要咁貴架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-2 23:35 發表
CharlesAF兄:

唔該晒!
我而家問緊同事幫我訂呢款,夠晒平.
http://auction1.taobao.com/aucti ... c0f2cd17cd2a1.jhtml
http://auction1.taobao.com/aucti ... fa3c1a89932c2.jhtml

睇唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-2 23:41 發表

小弟用過BT-Q2000,好垃圾! 完全唔可以接受,操完山番到屋企先搵到位置。仲賣緊$1180添,唉!

好貴. 仲要係垃圾...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-2 23:46 發表

係呀,我唔再信Qstarz呢個牌子啦,拿回去總代理check,等左三個月,話好正常,吹到你漲!

唔用好過用喎咁..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-2 23:55 發表

真係唔用無咁激氣。

唔用都唔駛比錢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-3 10:42 發表
econecon兄:

我講個dArmBag,你跟住睇啦,在第一版,第十一個post.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2332&extra=page%3D1

唔該晒, 可惜唔知點bid法

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-11-9 11:19 發表

香港阿虎bid都有呀. bid完過戶俾個地址佢就會寄黎俾你

好新科技咁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-11-10 11:08 發表

最原始就係阿虎啦.
再唔係尋日我行過銅鑼灣皇室x某店都有得賣. 好多唔同款添, 不過無標價, 唔知幾多錢.

一定貴啦果d地方.. 仲要好似有品牌果d