香港長跑網  - 長跑長友

樓主: bluesky
打印 上一主題 下一主題

我的一對子女,都有玩長跑的

升級   45.45%

該用戶從未簽到

I do love reading such warm sharing here...

really thx for giving us such good story (continuously)

另外,捉chinese chess我都好,雖然我而家已大不如前... 以前都有玩過下公開賽...
有機會搵你個仔捉捉
.

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 bluesky 於 2008-4-23 12:41 發表
孩子報名參賽,我經常遇到下列問題:

1. 有時下班趕回家,他們又不肯按既定計劃去操練,我就會生氣。

2. 賽前練習受傷,或其他原因弄傷了,需要中斷操練,休息一段曰子,

3. 賽前感冒吃藥,未能發揮應有水準 ...

sorry for the late reply ~

不過我而家真係面對緊同樣的問題。

聽日比賽... 但是上星期感冒食藥,加上要做三份report/essay,涉及7000字,今個星期都沒有操練....

雖然我沒有老豆督促,但是我也對自己的poor time management 頗為不滿...

沒有辦法,唯有下次自己好好自律下... 費事下下都迫到埋身先肯做。

升級   45.45%

該用戶從未簽到

我記得我9、10歲個時體弱多病,運動又差,於是老豆成日迫我踏單車,由沙田去大埔,希望可以增強體質。

當時成日覺得好辛苦,有時唔肯同佢去,搞到佢好嬲。

到此刻才感受到做父親的苦心。

升級   45.45%

該用戶從未簽到

good luck for tomorrow~
all the best

升級   45.45%

該用戶從未簽到

都算是一個幾好的成果。
日後再回味這段過程,也不失為一段甜蜜的回憶