香港長跑網  - 長跑長友

樓主: bluesky
打印 上一主題 下一主題

我的一對子女,都有玩長跑的

升級   93.4%

該用戶從未簽到

我個仔九歲,現在可參加3公里比賽,速度慢我50%, 如果佢肯跑落去,睇住佢會快過我,都真係一種樂趣-

升級   93.4%

該用戶從未簽到

你一對仔女跑得好快,體能係天生強壯的嗎?好似又唔見你特別提點樣訓練,只係睇到次次比賽都有好成續。

升級   93.4%

該用戶從未簽到

bluesky 兄, 你真係好落力, 亦一定好滿足。確實參加比賽係好好令大家有動力去練的最好方法。請你有空在 http://www25.discuss.com.hk/redi ... o=lastpost#lastpost 將呢次準備比賽經驗post 多一次,比多些朋友分享。

升級   93.4%

該用戶從未簽到

因為愈來愈多小朋友跑步,係好事。

升級   93.4%

該用戶從未簽到

加油努力! 太多家長都係坐係度睇仔女玩,親力親為一齊落場好enjoy的太少了。

升級   93.4%

該用戶從未簽到

bluesky ching, 其實通過長跑, 你一對仔女都打好左好好的體格基礎,將來佢地玩任何其他運動,都因為長跑的訓練而事半功倍。
到佢地年齡可以參加10公里渣打,我估佢地應該有與趣同有好成績(不過到時可能只係咁意練下就出賽,令你仲有D失望 )。
我同個仔跑步就當為一種親子活動,一個星期我儘量都同佢跑一兩次,主要令到佢習慣跑步,唔覺得係件辛苦事,於願已足矣。