香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Parco爸
打印 上一主題 下一主題

毅行事後發嗡風區(各毅行隊員回憶錄集中在P.1-2)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

毅行2009壞人報告

起點 – 北潭涌 12:30pm

天朗氣清,大約14˚C,係就係凍咗啲,希望唔會影響成績啦。
壞人同盟一行四人,大圍、R、馬王、準時11:00到保良局渡假營登記,好彩有毅行Pass可入停車場,方便很多。
填好了 “參加聲明” 後,大會義工幫我們帶上四色手帶(往年是全白色的),跟住影翻幅隊相;再攞埋Power Gel,返回停車場換衫,準備出發。
打開馬王的車尾箱時,才發覺有四張專用圓凳和摺枱,原本構思不錯,不過下次應選用七武器之首 “摺凳” ,既可隱於鬧市中又可作爭地盤用,(霸位都唔錯)。
準備行裝之際,大圍叫我袋埋部相機沿途影吓風景,我睬佢都傻, “電話都唔俾攞重講相機”。
跟住佢笑騎騎咁攞包香口膠和橡皮糖過來 “咁攞呢啲啦”,未出發先激氣,最後塞咗盒橡皮糖出發。

起步前見到B隊(0791)到達,而A隊(0764)坐在94號巴士上,但巴士好像飛站不停北潭涌,同B隊吹水幾句後,又影吓相,然後前往起步區,這時才見A隊四人行回,佢哋無啦啦行多幾步會唔會早D爆呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-11-25 09:11 發表

五分鐘....點可以食到咁多嘢......

面包是較難吃了, 如果是叉燒飯, 以需3分鐘....

登錄/註冊後可看大圖

吃了4X年中國大米和泰國香米, 一盒叉燒飯蕳直輕而易舉, 唔係典出來行呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-11-25 10:16 發表
人體鐘擺上斜動力學 ... 下次見到可唔可以試下?

E個係結合牛頓第二定論同量子勿理學定論, 簡單D講:

你唔向上行就LOOK番落去啦

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-11-24 22:33 發表

留番俾壞人做啦

我做咗嘢啦, 唔知十卜有冇報告呢?

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 停雲 於 2009-11-25 16:31 發表

路人甲: 「喂,隻狗仔快過我地喎,點攪嫁。」
毅行A : 「有D咁嘅事? 唉,雙足難敵四腿,頌好似有號碼布添,咁不如再慢D等隻狗仔走遠D我地先過終點。」

A好似係我喎, 我又冇印象有咁講喎?
有冇其人認咗佢呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-11-25 13:41 發表
有義工大叫 “Free Body Massage”,過來啦,過來啦咁;好彩我哋擁有鐵一般既意志和好惡死的隊長,才可安全離去

好想知個義工係唔係靚女

好彩唔係靚女, 係骨仔;
係靚女既話, 就算擁有鐵一般既意志和好惡死的隊長都冇用, 隊長都好好色嫁!

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

我都覺得阿A未段講的話幾難聽, 幾唔顧人感受.
要代阿A向各位隊友仔SAY SORRY先得.

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-11-26 13:44 發表
毅行十卜心聲 -- 濛

當我於車外偷看屈老的表情, 知道他已經盡了最大的能力, 但自私既我絕對不能夠比佢就此放棄, 只可以响佢面前不斷送上鼓勵既說話, 時間一分一秒過去, 再次出發既時間已經接近, 我再行到屈老面前, 送上多句鼓勵的說話 ...

究竟係乜鼓勵說話會流淚呢?

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-11-26 23:10 發表
c 隊support team 小報告
到底d 隊員係車度做咩呀! 難為我地在車外食風個幾鐘, 好快d 走啦.

多謝schnix篤背脊先, 我哋上咗車覺得好暖,

登錄/註冊後可看大圖
梗係唔想走啦, 下年要鎖車門先得, 記底先!

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-3 17:26 發表

相關連接
Parco爸 支援隊隊長 [回憶錄]
RunningSue 長跑長友B隊 791隊長 [毅行後的話]
Patrick 長跑長友B隊 791隊員 [毅行所見所聞和感想]
曲奇 長跑長友A隊 764隊支援隊員 毅行十卜
Waynekkw 長跑長友@壞人 ...

圍圍都有篇
2009.11.20 樂施毅行者2009 - 後記及迷路事件簿
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1453&extra=page%3D1&page=73

Schnix都有篇
c 隊support team 小報告
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=7231&extra=page%3D1&page=6