香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 100100100
打印 上一主題 下一主題

斧山道跑場師兄師姐多多指教~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-3-9 20:48 發表
Thz Peter & Denis ching! 因為今曰斧山有田徑班,所以蛇早D跑...先跑了10圈後break10分鐘...之後再跑5圈後再break時發覺心ロ有D痛...望下件衫.....發覺"红咗兩点"--->セ之前ching po ...

師兄以後記住兩點要貼醫生膠布、葯水膠布或查花士令啦! 有d人係特別易損的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-3-19 01:16 發表
今日D鼻水又倒流.....本來第1round好地地開心跑了5圈...第2round開始來料,搞到條氣管嗆住...吸氣難又要大力吸...好似隻牛!! ...total只跑了4x5圈(又系越跑越慢...好唔開心呀!!! )

下次帶定手巾仔或廁紙,試下清晒d鼻水先再跑,睇下好唔好d? 唔好唔開心啦,跑步應該好開心的,又無傷又無痛,跑得是福,長跑長有呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-3-20 21:52 發表
thz...亮哥&小強ching....不過今日重差!!!跑完第1round5圈後,在第2round第4圈時系個胃左近...右下方系咁揪下揪下/gul下gul下咁痛...即時返回欄河cooldown...最後都糸唔掂...重有少少揪咁慢慢踱步歸家.....

P.S.氣温回暖/熱...又是體能的試練~~~~

唔洗咁緊張既,呢d應該係橫隔膜抽筋,人人都試過架啦! 好平常姐! 通常係跑快左果時就離料,試下跑番慢d,遲d自然消失的了。加油啊! 天氣回暖記住多飲水,天氣熱唔係停操既理由離既。小弟今日同堅哥、Bobby哥等跑馬鞍山至大埔,廿幾K,沿途多d飲水,無問題丫!

升級   0%

該用戶從未簽到

東區今日空氣污染指數爆燈,跑是會辛苦d架啦,慢慢吧,多d飲水呀!
小弟今日都去晒草跑澳景路,幾熱下,明日起休跑,過幾天去鄭州跑馬拉松。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-5-8 23:15 發表
今日6点收工...唔知点解由灣仔撘地鉄去咗鑽石山出ロ...(應該黃大仙撘van仔!!)...跟住...就咁跑咗5圈(乜都冇帶, 跑完成隻水鴨咁水啲啲行返屋企~~)....今晚要開夜車做工課...明日重要返09:00-18:00 ....原來開始有跑步瘾...haha...

呢舖癮係好難戒架! 回頭是岸呀!
一係就日日跑,咁就頂癮啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟最近聽收音機,有個醫生講,如果食完野無幾耐就跑,會呢度痛果度痛既,原因係個胃要用血消化d食物,但係個身體又運動,拉走d血,大腦為左保護身體最重要既器官.....內臟,咪呢度痛果度痛囉!提醒閣下唔好運動住, 唔知閣下係咪這個原因? 小弟無試過閣下咁痛法。

升級   0%

該用戶從未簽到

睇黎閣下進步左好多喎! 加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝民兄!
今日收獲豐富! Idaten系列是小弟的至愛,今日著住果對Idaten第一代陪我跑了10個馬拉松了,今天是退役的日子,慶幸跟你去試鞋,還是喜歡Idaten作我的戰鞋,$285,真係平到無朋友! 還有那美記跑衫,太完美了! 一天有兩件完美事,所以剛才在家飲杯了! 謝謝你啊!