香港長跑網  - 長跑長友

樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

.

關閉 [複製鏈接]

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-9-19 09:20 發表

Right, right , 這倒也跟談情說愛一樣, 一兩次之激情, 唔代表可以白頭到老, 要享受過中之感覺, 一點一滴去濾積, 愛才可以一生一世, 有時過中雙方不時努力去維繫一份情, 但對方未必與你身同感受, 有時 ...
嬌妹,你呢段寫得實在太好。我會借黎照讀,等人地放我做多o的運動先

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-7 00:12 發表
2008-10-06 荃屯夜遊

是日發起一次長課,由荃灣珀麗灣碼頭跑到屯門兆麟運動場,約18k

是日自己休息一日,可以早d到兆麟放置個人物品
大約17:45到場,發現大圍、redred同佢朋友、nc已經到左
之後pwong、alex5 ...
Stanely,我個日本身都plan過左小欖就加快d,咁見你追,以為你想"界"我 ,咪出力跑lor。講真,其實我真係覺得你好勁,又有plan、又認真練習,進步又快 。下次再跑唔該等埋小弟。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-9 12:27 發表

其實我係諗住同你一齊part跑,點知你越跑越快,加上知道仲有幾k,咪當然追啦
但我都係最多同追平你,之後都係俾你放開左

都係o個句回應,幾次比賽,師兄都係比我早返到終點
唔係架,Stanely,我係認真的。自從上次馬鞍山8K做出PW後關於自己的退步問題我都反思左一論,有段時間又唔想跑。聽其他師兄師姐講完後自己再想,其實自己鐘意跑步都係鐘意個種感覺。之後我就同自己講:要跑,就要enjoy。所以我其實無計劃,依家覺得想跑時就跑下,好即興,無planning可言。
其實呢樣野都同自己的性格有關,可能由於我個人好唔organized(你如果睇過我張檯實嚇死你!),但長跑訓練偏偏就要有規律同一套好的訓練計劃並持之以行,睇你個blog就知你做得到。我覺得長跑係好公平的運動,付出跟回報很多時都是成正比。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

Sorry 呀 STANLEY,我又係抵鬧,有得抄都打錯

升級   11.35%

該用戶從未簽到

Stanely,你真係好有系統,想問下你練tempo同interval係自己練定同跑會練?我到依家都仲係隨意跑,跑幾長距離都係一個速度,有機會都想跟你練練tempo。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-11-12 11:06 發表

我自己跑...未有跟跑會
當然跟會有教練有其他人一齊練可能會好D

迪士文兄你得快過我.....我跟你唔到架
你唔好咁講啦,講快,呢到大把人快過我啦。但我依家都嘗試緊較systematic去練,因為以前完全無pacing、最高均速等concept;以前跑完長課就休幾日,完全無recovery

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-8 00:43 發表
2008-12-07 石門10k

成績:
大會時間 44'39
晶片時間 44'33 (PB)
名次 全場129/1100,男子115/918,年齡組29/152
大會分段時間 首5k 22'21,尾5k 22'12

自己每k分段
4'01 / 4'28 / 4'24 / 4'24 / 4'28
4 ...
恭喜晒,我10k都未試過跑咁快,呢個成績係你應得的!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

Stanley恭喜晒全馬3:30,你琴日跑得好好,我見你到西隧時仲好輕鬆同有力。你真係進步神速~~~~
遲d請多d俾意見我,我都想跑得好少少。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-2-9 14:07 發表
desmond兄:
你傷左o者...如果唔係你都可以既
幾時有相睇?

cookie姐:
多謝你
Stanley兄,你的時間固然做得好靚,最重要係你跑完33-34K個form都仲係好好,講真有d跑得快過你的跑手去到西隧個form都未必保持到。我記得自己跑咁長的話跑姿就維持唔到,所以呢樣野真係好值得學習。

有相睇喇:
http://picasaweb.google.com.hk/chanyungwai/20092802#

另外都有十幾張係你跑會的朋友,可以的話請forward俾佢地。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-2-12 15:06 發表

mostly there....
等我又偷下師先 ,不過暫時都係有得睇冇得練

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-2-12 15:12 發表
stanley 兄. 小弟真想跟你去宇宙跟下操學下野先再跑全馬先!  
其實上季聽過添哥大名,已經想去試試,可惜宇宙暫時只在香港區開班。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-12 15:13 發表

唔齊的話記得加落去!

夏天開始一齊練, 希望到時你已經搬左過來!
呢排d業主企得好硬,小陽春呀!
如果我搬左過黎就正啦,好多比賽都唔駛咁早起身呀