香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大B
打印 上一主題 下一主題

大B 的跑步人生

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2010-1-2 17:42 發表
今日看runnersworld.com討論區, 看到有一位老外高手師兄, 年過60(嚴格來講都應該叫師伯?)重可以10km跑Sub-40 (PB 31:xx" />" />...) 他在一個討論點樣訓練10公里Sub-40的話題中, 發表左一番小弟深感認同的意見, 希望 ...

大B兄:
真係非常好既分享~
原來ching你都有跑開沙田大埔, 來緊星期朝早有冇興趣一齊跑長課呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2010-1-11 19:10 發表
大圍兄, 多謝支持..

小弟每星期日都會跑長課, 不過唻緊星期日有半馬比賽(AVOHK), 再下個星期日約左跑友終極長課(或者跑青公), 睇下幾時可以約埋ching, kit ching等跑一轉長課!

大B兄,一定有機會既~
下星期比賽加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2010-11-16 23:53 發表
14.10.2010 ASICS十公里記錄
====================

Chip time: 42:57

一早起身, 車埋朋友一同出發到天水圍, 因遲左到達, 又搵左一大輪車位.. 結果搞到非常之怱忙咁上線, 要排到55分時區後, 都無時間熱身 ...

大B兄,
如果你唔係起步遲塞人, 應該sub42'冇難度啦~
石門可以試下挑戰41'都有機會呀, 我石門決定唔報啦, 到時過去同你打氣~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2010-11-17 17:13 發表
點解唔報呢, 大圍兄?  石門條賽道好好跑喎!

另, 祝你今個星期毅行者順順利利, 做到好成績, 加油!

多謝大B兄, 毅行我一定會盡力~
石門果比賽經高人指點,反正冇咩點練速度都唔會跑得太好,不如留返d彈藥操好先報仇都未遲啦~
我應該會報出年2/1大埔體育會10K,到時信心應該會大好多~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-11-27 09:56 發表
2/1 我都報左,到時大家一齊pb 啦!

奶兄, 諗住走咩時間呀?
係咪冇人陪你走長課呀,可以入來沙田一齊玩wor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2010-11-28 00:43 發表
完全tak唔著個鬥心...

好有共鳴.....因為我周時都係咁~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2010-12-5 21:51 發表
2010石門十公里賽:

今日天氣都唔錯.. 唔熱唔濕, 今年改左路線, 唔去科學園, 改去馬安山個邊, 不過都係一樣咁平咁好跑..." />" />

我最鍾意呢個比賽唔多人, 一起步三幾分鐘人群已經散開, 咁我一路走一路睇住隻g ...

大B哥勁呀, 預祝出年挑戰sub 40'成功~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-3-6 10:37 發表
好,27�3又可以見到奶奶英姿!

大B兄,
27/3 要同你地分道揚鑣,加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 157# 的帖子

恭喜大B兄10K PB