香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

我的練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-1-19 00:58 發表
我的第一次鄧記練跑
當仲住係屯門桌爾居時,便常見樓下鄧邵堅運動場有班人練跑,後來無意中在網上發現長跑網,哦原來佢地係長跑網既師兄師姐,但知道又如何,佢地跑得咁勁,我就吾使睇都知係屎,兼三吾識七,無啦啦 ...

被女追...會是一種動力...想當年小弟唔止俾女追..仲俾女界...界到滿身傷痕...依家見到身後有腳步聲時...都有D驚驚地...

恭喜開BLOG....繼續寫....繼續跑...繼續進步啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-1-20 11:29 發表
摘引自 http://run.idc.scu.edu.tw/faq/faq.php
提倡"跑無痛苦馬拉松"的觀念,許多人為了成績,用高於自己能力的配速跑馬拉松,固然完成了,但是跑42K的過程卻一點也不令人懷念,因為處於有氧與無氧的灰色地帶,表情 ...

好似講緊我...最近大半年..場場賽事都跑到死死下....平時自己跑時才可以感受得到跑步樂趣....但我不會刻意去改變..因為我覺得這是一種過程,我必須要經歷的過程...我會順其自然而努力取得二者間的平衡...時間與樂趣間的平衡..或者在下一個階段,我可能重回以前..做番個悠閒而開心的長跑者...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-1-25 14:56 發表

小弟跑全馬都冇閣下咁勤力...真大鑊...

晶哥咁叻仔..一跑就38-9k...話時話...自09年渣馬後...都未跑過超過38公里,(澳馬例外)....
寄望2月7日終極一課可破晶哥記錄啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-5 20:31 發表
原來已經有七、八個月無update,哈哈哈! 最近報左幾個賽事,兼希望渣打跑全馬,又係時候開始用心練習啦。
一直都想由荃灣跑往屯門,上次430跑到黃金比平兄叫左上車,未能到達屯門有點感失望,星期二見到平兄約跑,B ...

好多人今時今日仍記得403之事....真大禍~
由荃西起步就同死人卡樂B拗野拗到差不多就到浪翠園..點止講GEL...仲有其他野..不過我都忘記了..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-5 21:16 發表
原來平兄有gel頭既~~真係唔講都唔知~~可能D師姐先睇到呢
路過.....SAM哥唔好意思~我睇睇下又搭下咀

我有時有GEL頭架...約師姐跑步時乜會囉....嘻嘻...講笑咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-5 23:53 發表
佢自己一個渣渣聲咁跑左去,蘭茜及蕉仔亦都慢加速離去,我就慢慢跑到豪景 ...

奇怪..小師妹係恒福商場搵完廁所後...冇跑?定係你果BLOG有心隱瞞某些野?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-6 00:06 發表

我記得, 你上次撩女仔麻 !! 梗係記得啦

好過你秘密私約小師妹...晶哥BLOG講既...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-6 00:12 發表

冇錯, 仲老作好多野, 平西, 依家我覺得你寫D野原來係咁平實的

卡樂B不如由你操刀描寫下當日星期六你地跑青公的真實過程..還你清白...以正視聽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-6 00:14 發表
佢遲到, 依家重想把負責推卸, 還要抹黑我, 比你光明正大地撩女仔, 手段來得黑暗哦

呢D乜不是君子所為...我雖稱不上君子..卻做事光明正大..正所謂君子坦蕩蕩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-6 00:17 發表
我怕我作得還要假哦

冇所謂...呢度不嬲真真假假...假時若真...真時是假...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-6 00:22 發表
平息靜氣後, 都係算數啦, 晶哥咁寫我都係出於佢既嫉妒之心, 佢害失去佢既小C妹, 原諒佢 !!放心啦, 晶哥, 我冇殺傷力嫁 !! 威脅吾到你嫁

你真大方,千辛萬苦私約小師妹三聖私奔..到頭來卻是幫晶哥挖井...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-10 10:51 發表
其實昨晚我都倦, 冇什麼氣力跑了而亦只跑到兆鱗,真的有16km 的.入了場內,人面已全非了. 憶當年, 一撮相熟的面孔已消失了, 場中我已給別人陌生的感覺.回說跑時,我同你中途中數算亞平的優點,不經不意地 ...

你二位老兄唔駛講我都知你地數緊我D衰野~~~.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-15 22:53 發表
今晚青公好熱鬧,有十幾位師兄姐一齊跑,我跑得慢,所以提早出發,Ivy唔知避乜,選左同我一齊起步,咁咪一齊囉;跑至青龍頭我要補水,就往豪景花園,出來時遇上小師妹同阿平平,我地大叫阿平等等啊!但阿平唔知係同小 ...

都未話你,離晒譜..撇低小師妹一個人孤苦伶仃企係路邊等你同ivy雙雙走入超市..唔知搞咩...搞左成10分鐘先走出來..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-16 00:45 發表
咁快出左後記. 不過我諗亞平果篇都幾難寫, 因為太多情節發生了

我果篇真實版本後記已完成了....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-9-16 10:18 發表
原來晶哥有blog, 我而家先知啊~~" />" />

仲要係自己個BLOG度..搏命講你D野...左一句小師妹..左一句小師妹...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-18 23:24 發表
近日心身都比較疲累,昨夜未夠十一點就睡著,早上又再次遲起床,所以去到屯門又遲到十分鐘,要大家等真係唔好意思,到達後卡樂b話今日改跑tempo,b哥幾時都醒目兼體貼,見我對tempo面有難色,立即建議我以減肥為目標 ...

一日執二劑..晶哥真係好堅~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-10-7 20:23 發表
今晚再跑青公,天氣涼快,帶少許雨點,本是非常適合跑步,無奈身體軟弱,昨晚跑完到今天好像還未回服,所以只能至酒店回頭,約跑八公里。
本月:58k

勁呀~晶哥..連跑2日青公...聽晚想約你跑轉,你會唔會睬我呢~~嘿嘿

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-10-9 15:12 發表
今朝wong sir跑麥十,早上出門有點雨水,天氣亦都涼快,真係適合跑步,跑嘅路線最大挑戰還是那段大長今斜路,自上次能慢慢跑上去,今次亦有信心按照着自己的慢速跑上去,雖然各師兄姐好快的走上斜坡,但 ...

好耐未跑過大長今...唔知依家有冇能力跑晒佢呢?
晶哥越來越厲害...果條死人長命斜..都一口氣跑上去...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-10-9 22:24 發表

晶哥真係好勁 ,不過有一個仲勁
成條長命斜冇停過直衝上頂,果個咪就係辣椒妹囉!完全喺佢後面食塵 ...

佢其實都好適合玩山....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-10-9 22:34 發表

我今日終於擦覺到...你一定袋唔少錢落佢個袋啦

我自己都冇料到...點過料俾人呀~~