香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

嗯...開始練長跑...

升級   5.26%

該用戶從未簽到

嗯...其實想開始長跑好奈...點知練左一排後踢波整親... 弄傷了膝蓋 OTL... 很久不能做運動

現在真的要'的'起心肝跑步喇!!! >''< 希望各位師姐幫下我

我呢個幾星期去左西九海濱長廊跑...(由ELEMENT O個頭開始 跑到去巴士站..來回2次....←雖然唔知有幾長)..感覺唔錯

但最想既係練到跑10K >''< !!!

想請教一下一般星期要練幾多次... 一次又要練幾多呢??  

我宜家仲讀緊書  學校有400M運動場 亦可以去番西九海濱長廊跑~

請教一下各位大姐有咩要點呢??? 請教下我呢個新手   感謝!!
+1 0
上一篇︰報告下一篇︰賽後投票-2010.1.24 健康活力勁跑賽(共4票,3.75分)

升級   5.26%

該用戶從未簽到

先感謝師姐的ADVICE~

跑了個多月 一星期跑1-2日 上星期試了9KM的路程... 感覺不錯~

跑西九長廊...

希望快練到10K.... SUMMER試比賽

但近日跑時右腳上五寸下五寸位置及下小小的位置會痛(不是後面的MUSCLE) /口\  打籃球走籃時最痛..不知道是什麼原因... 有人可以指教一下嗎?

還有什麼跑道適合新手呢??

感謝各位...

升級   5.26%

該用戶從未簽到

OH NO!!!  其實係之前打籃球時走籃開始痛@@ 見平日無事就無咩理會...

但都應該會睇醫生....因為上籃同跳起時真係幾痛= =|||||

感謝你的意見啊=)

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 賓仔 於 2010-4-6 12:11 發表
C姐識打籃球咁勁=.= ?

0.0||||我唔係好識打...學左無幾奈~ 所以要練多D =W=+

而且要考試-