香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sunrise
打印 上一主題 下一主題

朝陽跑步日誌之渣馬訓練篇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2010-1-27 10:25 發表
星期日跑完飛達, 時間一般; 星期一正式開始為操馬而加強的操練. 過往大半年, 除了廈馬前3個星期稍為加操外, 大部分時間都採用一個低里數, 高強度的訓練模式, 一星期練三到四日, 平均走40-50公里.  不過從今週開始, 就 ...

26/1 Tue, 係灣仔場聽到宇宙跑手都係度操400快100慢 x 35個, 毎心係度諗...."點頂呀!"
不過ching你一定掂...加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2010-2-4 10:39 發表
31/01/10(sun) 心晴行動10k
由於參加了隊際,  罕有地星期五,六兩日休息, 希望以十足狀態參賽; 可惜休息雖然足夠, 戰意卻略嫌不足, 表現未如理想!
賽前得地膽的溫馨提示, 頭幾k平路要盡放, 才可避免稍後上山路段被堵 ...

到左呢個時候, 渣打應該點跑大約應該心中有數...
來緊兩三個星期既操練.....隨心跑可以啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2010-2-4 13:01 發表
大圍, 到左而家, 覺得自己都係操唔起, 亂咁加咪都係無用, 都係保持返恆常架訓練模式, 渣打但求pb就算了!

渣打要PB都唔易wor, 我都希望渣打可以PB....一齊努力~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2010-2-25 15:27 發表
7兄, 應該係全程係你後面至真

睇返d比賽相,真係wor,距離應該唔超過兩秒~