香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lorena
打印 上一主題 下一主題

露露跑步日誌---分享

升級   70.9%

該用戶從未簽到

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-4-20 05:49 發表

車,我同你都係差不多時間開始跑步咋,咪又係一年多dd!
見你咁勤力,我都係果句...滴汗中!

敢早起身!

車, 你跑得敢快, 影都唔見左,

滴汗中  等我有一天可以跑快D, 你就唔會滴汗

升級   70.9%

該用戶從未簽到

20/4/2010
今晚跑馬地衝左四個大圈 (4.8K) 時間 (0:35'02)
(今晚衝到第四個圈前400米, 突然咳到想C又想痀, 好辛苦又熱又濕)

升級   70.9%

該用戶從未簽到

今晚第一次泥將軍澳跑, 個圈好大, 要1.9K,
跑得好慢呀
但好好玩, 下次又要泥玩!

今晚 1.9km x 4 set
第一set 1.9kM   11'15"
第二set 1.9kM   00'00"
第三set 1.9kM   12'28"
第四set 1.9kM   12'30"
第五set 1.9kM   12'29"

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-4-22 01:24 發表
嘻嘻, 玩玩下就會上癮的了

已經上左癮, 但都係好慢, 好好玩

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-4-22 01:32 發表
跑步最緊要尋好玩 ~ 快慢其次, 應該話, 一D都唔重要 ~~

跑步之後, 真係開心左, 好好玩

升級   70.9%

該用戶從未簽到

四月二十二日 跑馬地hea左四個大圈 (5.6K)

四月二十三日 荃灣西<--->七仔來回 (13K)

泥排走左好多垃圾K......

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-4-24 11:17 發表
露露,你好勤力呀.南生圍後,我只係星期三跑了7k ,星期四跑了9k.今晚跑轉梅子林,這星期加埋都冇50k.

你哋個個隻腳敢快, 唔勤力D點追同減肥

升級   70.9%

該用戶從未簽到

今日四月二十四日22度左右, 下午三點, 走左跑馬地十個大餅, 好辛苦, 好熱, 自跑步以來, 第一次著Bratop跑, 第一次連續第五日跑, 雖然好倦, 但冇腳軟, 多謝師兄同我走左一個快圈, 泥個圈真係冇氣, 多謝師姊同我跑足十個大餅, 因明天行山, 今只能走小D!

泥個星期:

星期一: 因遲放工冇得跑, 之後係亮哥生日, 好玩的星期一!
星期二: HV 衝左四個大餅 (4.8K)
星期三: 將軍澳四個大餅 (7.6K)
星期四: HV hea 左四個大餅 (4.8K)
星期五: 青公約跑至深井七仔來回 (13K)
星期六: HV hea 左十個大餅 + 食草 (15K)
星期日: 行山

跑左第十四個月, 終於達到目標, 加上星期四青公果段路, 之前第一次走, 行左數十次, 但果日第二次走加上晚上放工後走, 可以一氣呵成完成冇停了

升級   70.9%

該用戶從未簽到

23/4 走完青公後, 因冇拉根, 星期六走十個HV大餅果時已經感覺怪怪地, 返到屋企膝頭蓋已經腫左, 星期日約左一大班跑友行八仙巔, 原本真係唔想去, 因為隻腳都好腫, 皆因約左兩位師妹一齊去, 途中一位師妹行到一半已經放棄, 自己也想放棄, 不過如果放棄就得返佢一個,  最後就係六點前行完, 到大尾督已經冇哂力, 隻腳唔見左.

行完返來就大件事, 勁痛又唔可以band個膝頭哥, 真係好軟好痛, 好似唔係自己敢!

27/4(星期二) 兩個膝頭哥已經冇力又痛, 其實好唔想跑又好緊, 最後兩個Ctse同我一齊食左一個鐘草, 一路job一路講笑話, 好開心地完成, 成個人鬆弛了許多, 傷左食草真係幫助好大.

29/4(星期四) 這晚落九C, 但係不知點解, 又冇帶傘, 都走左去跑馬地, 一到聽到個師姊叫我, 當然好開心, 又見到教練, 果晚真係好凍又大雨, 平時好勤力D 師兄, 全部都冇泥, 只見到你我他他和教練共五人, 果晚好神奇地跑到, 個身好輕, 走左兩個圈, 頭圈07'48, 第二圈08'24, 完成16'12 (2.8K), 泥兩圈係舒服唔辛苦地完成, 因實在太大雨又凍吹到好頭痛, 所以停止.

30/4(星期五) 第一天返新工, 晚上去玩430青公, 只能完成部份搭車返終點, 好好玩!

1/5(星期六早上): 跑會會慶+跑馬地四圈比賽, 用左35分鐘完成, 好辛苦冇力, 頭圈用左07'52, 名次男女混合為69名, 得到女子第四組第二名, 第一次得獎, 好開心. (5.6K)
http://www.facebook.com/photo.php?pid=4170987&l=dccd545b99&id=685291984

1/5(星期六下午): 沙田運動場<--->科學園來回(12K), 走之前全身都好緊,走完之後+拉根鬆哂,抽根後不知不覺訓左一陣!

2/5(星期日上午) 沙田運動場<--->未到科學園(太約8-9K), 烈陽神工, 好辛苦!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2010-5-2 23:02 發表
430妳話膝頭、腳仔痛,而家冇咩事喇嘛 ?
見妳咁勤力,5.1又有獎咁叻,又話鐘意食,就送俾妳啦。

炆元蹄

蘇東坡:

食左消炎藥,消左腫,好番好多啦!多謝關心!

你敢知我心意,元蹄係我至愛,對skin好好,又好味,如果真你有得食就好啦!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-5-3 01:41 發表
露露好勤力呀!
不過呢, 傷左就休息下啦!好返先再跑, 長跑長有嘛!......我都休息左2個星期

謝謝比比關心, 你隻腳仔好番未呀!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

休息原來好重要!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

4/5/2010 (星期二)

繼星期日操完1x k, 當晚23度左右, 好熱好濕, 有個師兄講, 三十度點算, 點知一開始第一個圈就上岸, 返來教練問我點解跑敢慢, 都唔敢答, 佢話比個大(乂)我, 休息左一陣再走埋果兩個, 最後完成左 5.2K.

6/5/2010 (星期四) 26.3度左右
休息左星期三, 今晚5:50分放工好開心, 六點半到左, 七點開始食左六個人造草, 跑四個HV大餅,  熱過星期二好多, 好辛苦呀, 熱到想C, 幾辛苦都唔可以上岸, 最後用左37分鐘完成左四個 餅!

7/5/2010 (星期五)

今晚超眼訓又, 又落九c, 大係跑馬地走左45分鐘左右, 好濕好熱, 食左三個人造草, 鬆左隻腳好多!
近排真係走左好垃圾K!

明天休息吓先!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-5-8 02:11 發表

lor lor,
咩咁啱呢個星期我又係跑二, 四,五wor....
而家天氣開始熱, 操起上來係會好辛苦....頂住呀~

圍圍,

辛勞天氣熱練習先可以有進步, 加油呀!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

9/5/2010

好多年冇踩過單車,晨早沙田運動場<-->-馬鞍山來來回回,斷斷續續,為第一次長課朋友練習打氣,踩左三粒鐘單車加埋大昏迷十四個鐘,今朝隻腳仔鬆哂,感覺良好!

其間朋友走得好快到左沙田, 所以用左十分鐘由馬鞍山返沙田, 加上冇食早餐冇力, 交低key再返轉頭接另一位,佢哋支水真係好大支,飲得好多水,十分之熱,跑步同單車真係唔同,單車好好玩唔辛苦,踩完車腳仔好似好好多,希望可以完成星期六東營馬拉松啦!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2010-5-10 23:26 發表

lorlor星期6加油

謝謝COCO, 我會盡力!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

多謝街坊鄭,  jogging_cat,  菲菲, runrun, 非比, simon, 叮叮噹和曲奇,
我會努力東營馬拉松, 但係隻腳好腫好痛, 點算好, 好膽心跑唔到星期六個比賽, 可否幫我代禱. 謝謝!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

凡事只要踏出第一步, 無論結果如何, 都是嘗試過!
我已經踏出了, 不論結果如何, 已經做左!

凡事交給衪!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

KC, wadee同Daniel , 多謝你哋打氣, 好warm and happy