香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stephenyau
打印 上一主題 下一主題

約大埔跑步

升級   95.6%

該用戶從未簽到

做乜大家講到咁客氣呀....

其實約出黎跑只係大家開開心心吹下水, 有人陪下無咁悶, 根本無人會計較邊個快邊個慢
無氣咪慢d, 有氣咪跑快d, 去返集合場地見就得啦

升級   95.6%

該用戶從未簽到

阿聰, 你成日話怕跟唔到我地, 要練到跟到先出, 你要諗下我地都有進步架嘛, 你快時我都會快架, 我先唔會咁易俾你追到 .
又話狀態唔好, 狀態唔好先要操嘛, 當然有病有傷就要休息啦

都係好似 stephen 咁講啦, 你大個仔喇, 你自己決定啦

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-5-31 23:15 發表
今晚跟Stephen 和 Kano 在大埔練跑, 我們先由大埔運動場跑兩個圈 , 然後跑去海濱公園盡頭再折返大埔運動場, 全程接近十公里. 只見起跑沒多久 , 我已被兩位大幅拋離 , 後來更看不見踪影, 我只能夠憑著自己的堅持 ...

點解叫失敗呢? 我覺得你係成功既開始WO

你要知道KANO 同 STEPHEN 佢地用左幾多時間練習, 平時用幾多時間跑, 一個月人地閒閒地跑200KM先跑得咁輕鬆,
你一個月跑有無人地一半? 你跑咁少就想追到人?

跑步無得偷雞GA, 一齊加油跑多D 啦, 你肯出黎跑已經係成功既開始, 你成日係度驚呢樣驚0個樣, 少說話多練習好過啦

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-1 15:05 發表

睇下. 下個星期時間就唔就倒.. join 你地跑下大埔都好.

歡迎ching~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kanokanok 於 2010-6-2 12:57 發表

我諗問題應該不大的

足球場係咪人造草0個個? 萬一無人book 場ga 話會入唔返去,
不過我諗通常都有人book 到11點ga, 呢個都係好方法wo

升級   95.6%

該用戶從未簽到

2010年6月7日  (星期一)
路線 :   元洲仔公園 >> 馬料水碼頭 >> 元洲仔公園  (約11k)
路線 :   元洲仔公園 >> 科學園尾 >> 元洲仔公園  (約10k)

各參加者可隨意在中途節返減短距離

集合時間A: 8:00pm 元洲仔公園

1. Stephen
2. kanokanok
3. kito
4.
5.

ps: 元洲仔公園有水機, 另科學園海濱旁有一救護站也有水機, 洗手間沿路多的是, 差不多3-4k 便一個, 呢條跑道真係好鬼方便
係locker 麻煩d

警告及聲明

1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。
他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,
或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照
https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我慢好多 5:30/k

升級   95.6%

該用戶從未簽到

早上好

升級   95.6%

該用戶從未簽到

阿招對腳好返成點呀?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-6-6 20:25 發表
唔好意思呀. 因考試, 今個星期呀媽唔俾出, 要考完試先得啦

捱埋佢啦, 就黎放暑假, 到時跑到你唔跑都得啦!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-6-7 22:47 發表
當我今晚跑到科學園的盡頭時 , 離遠處我便看到馬鞍山及沙田 ,
想起自己住了大埔咁多年 , 但仍未有機會可以由大埔跑去沙田 (或者相反路程) ,
只是以往在兩者各自的地方練跑過 , 有時候回望想起, 真的很失望
現 ...

加油呀! 其實我都未跑過去沙田, 只跑過去馬鞍山

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-6-8 19:03 發表
岩岩今日補番功課, PB左..

你好返未架? 咁快操速度?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

其實我好多時食完飯成九點先起跑.......

我想問下有無人會夜晚九點先起跑架?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-14 14:04 發表

又無有線 (無得睇.).. 又無人約睇波. 又無人一起跑.. 唯有自己一條傻佬跑啦...

今晚我都係一條傻佬跑多, 又未知幾時收工想約人都約唔到

升級   95.6%

該用戶從未簽到

尋晚跑海濱無乜人, 焗到飛起
跑得太悶過去元洲仔跑多五個圈 加加埋埋 8k 左右收工

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我自己一個人通常會係海濱公園兜幾圈, 佢有段路啱啱好1k, 咪係0個度兜下度下時間佢離lo
之後再過橋去元洲仔

其實我跑步都無乜特別路線, 想跑去邊咪邊, 夠時間便跑返屋企

升級   95.6%

該用戶從未簽到

大埔各位CHING CTSE 加油呀!
呢排星期一到五忙到PK,
北區又好, 大埔又好, 澳景又好, 已好耐無鋪頭, 只可放假去練同埋九點後先開始跑, 跑到十點幾十一點.....