香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 三水豆腐
打印 上一主題 下一主題

2010臺東超級盃國際鐵人三項日期已定

關閉 [複製鏈接]

升級   79.33%

該用戶從未簽到

講多無為,出來操車最實在
快滴開post約啦!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我响印度見過一個玩鐵人的新加坡"後生仔", 以為佢30出頭, 頂晒龍35, 點知佢話自己已經47嵗, 嚇到我差D由跑步機度跌落黎!

運動令你年青, 珍珠都冇咁真呀!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-10-29 10:30 發表 rockiec hing, 玩完, 相比起 marathon, 其實唔太辛苦 (唔係做時間)
我就一定係單車呢 part , 去到尾俾好多車過, 但 4 個鐘其實好怏又過,
但跑呢 part 就最有滿足感, 因為响我前面的, 基本上全都在行, 偶有幾個在 jog,
但都係拖住脚, 我跑 6'/k, 己经不停咁過人(因為可能快個 d 己经跑了很遠)
所以徐了操好單車, 都要留少少力响跑, 如果不停俾人界, 意志會好消沉。
下年一齊再去呀
...

諗起每次跑全馬去到 35k 就會有撞牆感覺,
狀態好少少ge 話, 可以拖住 6~7分1k捱番去終點,
狀態唔好就要行番去...

既然半鐵起碼要6個鐘, 撞牆機會仲大...
不過依家見大家都能夠按目標完成半鐵,
真係有啲心癢癢...

若果就到時間, 出年真係想試下....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-10-29 18:54 發表

真係有 ...

馬拉鬆有點不同,我們可以在單車上補給,下車後便不會有
短缺現像。好在得到 3 水兄出發前的計算,今次沒有撞牆感覺。
好呀,希望下年可以有更多人一起去。

升級   79.33%

該用戶從未簽到

12月18日參加花東200KM賽,19日再加臺北馬拉松半程。
226前奏曲?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-10-29 18:54 發表

真係有 ...

scm 我次次去到澳海城一定軼watt, 但次次去到灣仔又醒番. 真係好難攪.
今年倒史咁早, 一定吾係平時運動狀態, 預左冇pb.