香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

挑戰半奧運 - 廣州亞洲鐵人三項錦標賽

升級   92.85%

該用戶從未簽到

GinnyC,

我幾年前曾喺楓葉國一個ITU嘅賽事做volunteer. 見倒啲單車架架都成幾千蚊呀. 個人工湖啲水又凍, 啲選手又要著wetsuit. 睇見佢地喺transition area wetsuit十分之"倫進".  , 又單車鞋, 頭盔, 超.......真係好大嘅投資.重有, 喺北美玩鐵人賽, 又要撘飛機出埠去比賽, 架單車嘅運費都唔平呀. 其實妳架Bianchi 928都唔係嘢小. 分分鐘買架二手車都平過佢.

而家睇見妳玩得咁有滿足感, 我又開始身痕啦. 但又要過家中大人果關,都係得個講字.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2008-5-6 22:34 發表
........對我而言,由於自己的泳術太削,最多只能玩單車+跑步
總之,希望你在往後的日子 ...

Michael ~

Like Ginny C姐 said, you can try duathlon, you run, then bike then run again, no swimming!

升級   0%

該用戶從未簽到

Ginny C姐, 小弟3項個別於不同時有玩, 游水小學較多, 單車就因為家住新界經常玩, 當然唔係好Pro同冇咁專業既裝備, 跑步唔洗講無間斷地跑左20幾年, 3鐵有咩入門途徑, 真係有點身痕想玩吓?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Gills,

Try the official web site of : http://www.triathlon.com.hk/c_index.html

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 24# 的帖子

唔該哂blurmax兄.

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-7 23:34 發表

GinnyC姐,

我幾年前曾喺楓葉國一個ITU嘅賽事做volunteer. 見倒啲單車架架都成幾千蚊呀. 個人工湖啲水又凍, 啲選手又要著wetsuit. 睇見佢地喺transition area 除wetsuit十 ...

要過大人過關, 咁就要睇下你有幾認真想玩啦

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2008-5-8 09:49 發表

Gills,

Try the official web site of : http://www.triathlon.com.hk/c_index.html

呢到的確係好地方, 下星期日有個短距離的繽紛組比賽, 可以一試
    http://www.triathlon.com.hk/racing/2008%20Events/Documents/08%20SP%20entry%20form.pdf

我第一次都係玩繽紛組試下,跟住就鐘意左玩