香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

挑戰半奧運 - 廣州亞洲鐵人三項錦標賽

升級   84.4%

該用戶從未簽到

當我在等候比賽、正擔心自己能否在三個半小時的時限內完成比賽之際,恩師姐突然走過來,跟我說:「我們的組別共有六個參賽者,只要戰勝三個便能得獎,還有獎金!」我相信她大概也知道我的實力,她的說話目的只是為了鼓勵我努力作賽吧!此外她還指教我有關比賽時要注意的事項,在此先向她說聲謝謝。在Jason和眾隊友的鼓勵打氣下,我最終以3 小時26分完成了這個我沒有想過能在今年內完成的距離,激動與疲倦充斥著我整個身體,當晚睡覺時腦海更不斷浮現比賽時的片段。

http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1142660
+1 0
上一篇︰有冇人知澳門西灣湖幾km一個round?下一篇︰香港長跑至北京

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

Hi Ginny, your race is so touching. 以汗水努力換來之成果, 一個又一個難關, 憑自己實力,教練及師兄弟姐妹鼓勵, 一一衝破, 希望係度再見到你再有新的突破.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Ginny C姐,  恭喜恭喜!

升級   100%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除

升級   92.85%

該用戶從未簽到

次次講開Ironman, 都諗番起1982Julie Moss喺夏威夷嘅賽事, 真叫人沒此難忙呀!  So encouraging!!

http://www.youtube.com/watch?v=tRB1p89k7_I

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-5-6 09:08 發表
Hi Ginny, your race is so touching. 以汗水努力換來之成果, 一個又一個難關, 憑自己實力,教練及師兄弟姐妹鼓勵, 一一衝破, 希望係度再見到你再有新的突破.  

一定會!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-6 09:18 發表

多謝!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-5-6 09:37 發表
c 姐,你好厲害啊!我都未玩過鐵人賽,實在好羨慕你呢!
鐵人賽成本真係好高啊........

你所講的成本係咩先?如果係錢, 最貴都係單車,但買o架二手可以平好多
如果係時間, 咁就無辦法, 係要付出下o架啦

一齊玩啦!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-6 10:27 發表
次次講開Ironman, 都諗番起1982年Julie Moss喺夏威夷嘅賽事, 真叫人沒此難忙呀!  So encouraging!!

http://www.youtube.com/watch?v=tRB1p89k7_I

我都有睇過, 好感動!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-5-6 07:12 發表

你所講的成本係咩先?如果係錢, 最貴都係單車,但買o架二手可以平好多.......

Ginny C姐, the bike is really really expensive ar!! 成幾千蚊美金.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-5-6 08:44 發表
嘩!呢個乜嘢賽,日頭跑到夜晚,同埋我想問︰個選手係唔係身体有事﹖真係好佩服佢。爬都要爬返終點,呢啲先叫做鐵人精神!

Oscar兄,

That was the World Championship Ironman in Hawaii ~ 3.8km swim, 180km cycling and then a 42.2km marathon.  唔由朝玩到黑就假囉.  Julie Moss was a 初哥 in that race.  She was 帶頭 all along until that happened. But amazingly, she is still doing ironman nowadays ~ 26 years later!!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-7 05:46 發表

Ginny C姐, the bike is really really expensive ar!! 成幾千蚊美金.

幾千蚊美金?你講o個d係好頂級o架啦, 我第一部單車都係三千幾港幣之ma,你一定可以玩

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

升級   45.45%

該用戶從未簽到

hi ginny ~
    謝謝你的分享
    這陣子忙功課到此刻才看到你的分享。
    誠然,能夠完成這樣的賽事真的會有很大的滿足感。
    對我而言,由於自己的泳術太削,最多只能玩單車+跑步
    總之,希望你在往後的日子繼續有突破。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2008-5-7 12:38 發表

多謝多謝

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2008-5-7 14:34 發表
    hi ginny ~
    謝謝你的分享
    這陣子忙功課到此刻才看到你的分享。
    誠然,能夠完成這樣的賽事真的會有很大的滿足感。
    對我而言,由於自己的泳術太削,最多只能玩單車+跑步
    總之,希望你在往後的日子 ...

咁你可以玩二項的比賽喎, 試下啦