香港長跑網  - 長跑長友

樓主: running-sue
打印 上一主題 下一主題

毅行者2010 : IDA-3PS小隊亂行+支援聯絡站

升級   15.45%

該用戶從未簽到

各位明天加油呀!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

各位師兄師姐聽日加油,祝大家開開心心,順順利利,無傷無痛完成百里長征,並得到理想成績。

升級   97.05%

該用戶從未簽到

大家都努力咗咁耐, 宜家係時候去發揮啦 !
    比心機但要注
    意安全 !  大家努力 ! 加油 !

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

3PS隊, 毅行加油, 祝大家開心快樂, 最緊要安安全全咁完成整個旅程, 好好享受那百里風光。

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝各位對3PS的鼓勵,感謝你們的祝福!

升級   50.35%

該用戶從未簽到

3PS隊,  明天大家努力,  開開心心完成百公里, 有chance麥徑見 (最好唔好,無傷無痛快過終點).享受之前努力的成果. 星期六收成積表.

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

各位師兄師姐聽日加油,祝大家得到理想成績。

升級   59.05%

該用戶從未簽到

3PS隊

加油ar

升級   100%

該用戶從未簽到

各位3PS隊隊員!

今日天氣: 有煙霞。初時多雲,日間大致天晴。溫度 20 至 25。
    天氣唔錯, 但氣溫稍高, 大家努力, 共創佳績!

升級   100%

該用戶從未簽到

恭喜晒3PS能夠完成2010 R痕者呀!!比上年還要快哦~~你地既意志力最強呀!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

好多謝大家對3PS依幾個月黎既支持, 鼓勵, 協助, 付出
    除佐多謝, 真係唔知仲可以講D乜

由於小弟既傷患, 眼前2個必然選擇, 一係退出 ,一係更改目標時間, 幸得隊員體諒及支持

3PS先可以秉誠之前誠諾, 以under 30小時, 違反常規亂行full team完成2010年毅行者

升級   0%

該用戶從未簽到

阿sue可以full Team pb 完成,己經超標啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-11-20 14:46 發表
    好多謝大家對3PS依幾個月黎既支持, 鼓勵, 協助, 付出
    除佐多謝, 真係唔知仲可以講D乜

由於小弟既傷患, 眼前2個必然選擇, 一係退出 ,一係更改目標時間
    幸得隊員體諒及支持, 3PS先可以full team完成2010年 ...

好多謝3ps 俾機會小弟做十卜,參加咁有意義既活動!
    sue 兄好好休息吧!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

唔鍾意行通頂,真係好唔鍾意,但鬼叫識左你地咩,sue,平,pb,p兄,多謝你俾機會我同你地經歷左好奇妙的一夜,上山快過落山。
    奧兄、蔡兄、高佬、喪ken、鬼影及威威,好開心可以一齊做十卜添、雖然良夜漫漫,仍覺春宵苦短,大家一同行既時間月亮特別圓,星星也特別閃亮,希望我依哇鬼叫無嚇親你地。
    高佬同蔡兄辛苦你地不斷等待,又不斷擔擔抬抬,仲有好味豬骨粥:)。奧兄你個煲壯陽湯水好勁呀,我要搵人輸血先得!
    下次係唔係搵個唔知星期六定星期曰去睇日出,了威威一個心願呢!俾佢煩死人啦,成晚都話睇日出!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒3PS超額完成今次毅行
    謝謝您們比機會我參與第二年的十卜工作,
    咁大個仔都係第一次行夜山 ,可惜睇唔到日出
    Sue姐,好好休息下喇!
    好番2張3PS四人大合照比大家啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

2010樂施毅行者簡略報告

因為賽前Sue隊長的受傷,知道非一時三刻能康復,
    而隊長傷患最大影響是落梯、落斜既能力,全部需要收油,
    只能以慢行為原則,如傷患加深可能連平路都會有影響,
    為此,計算及考慮過後,各高危路段滿佈在1-9段,
    為確保能全隊能順利歸航,決定將目標時間由19改為22,
    22小時已是最樂觀想法,當中更要確保順利通過1-5段後,並無加深傷患,
    而策略上就是逢上山力追時間,落山就全面收油,
    在1-5段路程上,遇上好多其他毅行隊伍,大家多次互界
    最後終於有一隊忍唔住講:次次落山過你地,一上山就過番晒我地 (心諗..我都唔想嫁)

由開始到終點,全程一直留意住隊長情況,以作出最適當整調,
    順順利利,獅子亭之前隊長情況、時間可算是控制之內,
    來到獅子亭大斜路,隊長患處開始有痛楚反應,
    除左再次再次收油避免問題失控外,可以話別無他選,
    短短一條大斜路比過往用上多一倍時間來完成,
    5段的連續性上樓梯,可以話對隊長無太大難度,
    但係..接著的連續性落梯,差D拿了她的命,
    慶幸在往後的路程上,雖然隊長越來越痛楚,
    但每走過一個十卜位,得到各位熱誠幫忙,
    隊長意志越加強烈,而狀態都算在控制之內,
    最終帶著痛楚,全隊以21小時01分完成,
    在傷患困擾下這已是我隊極限,
    非常滿意!

在此,真的要多謝好多人,
    無論在操練上、毅行日,十卜我隊既人,真的太多太多,不能盡錄
    亦怕自己掛萬漏一,只好在此向各位說聲萬分感激,
    當然,更要多謝各位善心人仕既捐款,
    你地對我隊既支持,一直都是我隊既動力,

後記:
    在1-2段襪內入左好多幼沙,
    要去到水浪窩CP3先能換襪,
    換襪後又不能全部清除沙粒,
    100K路程兩腳都在磨沙中渡過,
    過往操練接近1000K,從未發生的水泡問題,
    今回兩腳掌都各有巨大一個,
    回家處理發現有血有水,痛死人啦,

因為全程100K路段全要是行,最長慢跑個段只是終點前1K,
    自己四頭肌全無疲勞、痛楚感,
    但係...小腿、腳掌就有點冤痛,
    都係時候休息下囉....

升級   5.05%

該用戶從未簽到

不用客氣,只是出了綿力而已,都是你們4位付出不少時間,汗水,努力,最得着,是你們在這幾個月來能互勵互免的精神,才能完成今次艱苦的路程.
    祝各位腳仔快D好翻.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

恭喜 3PS 成功完成毅行百里長征