香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

放棄用dup 頭, 只踩TT bike 比賽

升級   21.55%

該用戶從未簽到

各國3鐵奧運距離是否可以用 tt bike 呢? 怕放左部rb, 出國時冇車用. 未知國際賽例是否可以只用tri bike.
想放左部rb, 一來吾想keep 兩部車冇位, 二來折現, 三來吾想浪費(因為好可能吾會再踩, 放係食塵生秀)
***lee 度吾係2nd手區, 請不要問價***

多選投票: ( 最多可選 1 項 ), 共有 23 人參與投票
52.17% (12)
47.83% (11)
您所在的用戶組沒有投票權限
+1 0
上一篇︰我想問下一篇︰貼圖測試

升級   95.6%

該用戶從未簽到

比我就會放 rb, 因為實在無地方放

(想放幾錢呀??)

升級   0%

該用戶從未簽到

係喎, 放幾银呀, 我有個 FD 諗緊買車, 如果啱佢不直, 幫你部 RB 揾個好东家安置佢.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

吾可以係討論區講lee d 野, 我曾經係lee 度題過放aerobar 比鐵友, 即被warning.
如果我真係賣會係28 師奶 同 discuxx 網賣.
只可以講 caad9 52size 53.5cm toptube
等我睇下係咪所有3鐵賽都可以用tri bike先算

升級   0%

該用戶從未簽到

http://www.facebook.com/photo.ph ... 2f&id=722836504

http://www.facebook.com/photo.ph ... d8&id=722836504

以上精英選手都係用RB!

俾我就會keep番部RB,起碼鬥新娘潭果仲有得用~
TT我都會買,但出年玩半鐵或以上途程至會用。

至於你話存放空間的問題......到時你就有架啦!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

係新娘潭我架rb重重過架tri bike , 所以先吾留rb.
上斜時人雞, 只可吊住d師兄, 有時重甩埋. 我得133lbs都要比人甩甩地...
買tt啦, 等埋你搵日大戰 長東200k 啦, 踩足6個鐘連食lunch.....爽.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

一般Age group玩OD用TT車無限制
同意馬王, RB用來玩新娘潭, 因為下斜無break好危險, 尤其是操車無封路, 始終操上斜會係program既一部份
再加上有d天氣唔好, 天陰陰踩TT都唔係咁好

升級   21.55%

該用戶從未簽到

orce,
下斜冇麥brake點解呢? 未有經驗.

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-7-30 09:11 發表
orce,

唔只落斜無brake,轉彎都無咁靈活

升級   78%

該用戶從未簽到

呢位精英玩完cervelo R3 而家好似又轉了S3

升級   79.33%

該用戶從未簽到

triathlon係唔准用TT車的,你睇london哩次一架TT都沒有。等出著ITU的章程就清楚啦。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 三水豆腐 於 2010-7-30 13:04 發表
triathlon係唔准用TT車的,你睇london哩次一架TT都沒有。等出著ITU的章程就清楚啦。

精英組唔得, 但係age group就OK

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-7-30 09:11 發表
orce,

如果你用basebar就有break, TT bar就只有轉波
而且搖車都無咁爽

升級   21.55%

該用戶從未簽到

即係同之前我用aero bar 差不多. 明白

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

起HKCI賣得好的
    多一部車未當練習車囉

升級   21.55%

該用戶從未簽到

已決定放車放軨折現買刀.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

係fb 見你架新車好靚仔~~

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-2 11:25 發表
    係fb 見你架新車好靚仔~~

我本身都好靚仔...如果帶左oakley同頭盔既時候.