香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

New Watch - Forerunner® 410 released from Garmin

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 8-10-2010 11:23 發表
一見倒佢同405一樣係用touch圈, 就怕怕~~ 大汗d同濕左水就完全失靈~~ 加上已用左2年, 電池老化左, 操一次46k LSD就已經冇哂電 (已經charge滿先出去), 所以都想換, 但對garmin有d唔太滿意 (維修要ship番去台灣, 有d ...

哈,我同你既情況一樣呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

請指教 forerunner 410 heart rate straps 係吾係行 2.4 Ghz 的 transmission frequency 的呢?

謝謝

升級   50%

該用戶從未簽到

有冇師兄隻 405 電老化,俾代理換大約幾錢????

升級   30%

該用戶從未簽到

唔好意思借個版面用下,我其實有隻GSat GH-625m,一樣有心跳計,但係想搵師兄比較下邊隻好D。

或者如果邊位師兄有興趣同心機可以出個GSat GH-625m嘅詳細報告的話,我都可以借比你玩一個星期。

詳細資料就請PM我,多謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 digitommy 於 2010-11-9 02:16 發表

這個問題,等小弟明天問問香港現時既代理Sportsworld先可以回答閣下,但因該公司香港不設維修部,要寄回台灣換/修理,需時大約一個月。

升級   82.11%

該用戶從未簽到

原帖由 digitommy 於 2010-11-9 02:16 發表

我都有這個問題呀, 好煩惱!! 有時明明叉好100%電, 跑幾野又話low battery!!! 都唔知幾時有電幾時無電!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

剛剛問過Sportsworld公司,回答雖然唔係幫襯佢地買,但佢地公司都會幫Garmin錶換電的,但因香港無維修部,所以會寄回台灣修理,遲d等佢問過才可報價給大家。

升級   82.11%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-11-11 11:47 發表

剛剛問過Sportsworld公司,回答雖然唔係幫襯佢地買,但佢地公司都會幫Garmin錶換電的,但因香港無維修部,所以會寄回台灣修理,遲d等佢問過才可報價給大家。

Thank You 亮哥 .
不過如果要成個月就慘 , 可能會買多隻平平哋有計時, 有lap, 電子表用住先!!

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

睇左咁耐真系無一隻系完美。310xt功能真系近乎完美,但個樣就真系太...Timex Global Trainer都幾好,但就系冇virtual partner... 410一來未有,二來防水又可能冇問題...
    睇來都系繼續用住個iphone+runkeeper個方案比較實際

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-11-11 11:47 發表

唔好意思亮哥,可否幫我問一問sportworld,我有隻305壞左(過左保,d制冇反應),可否幫忙寄回維修,及維修價錢大約幾多,thanks!