香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

7月11日屯門<>湖蝶灣(慢跑) 網友網跑 試新工能,須要各參加者自行按鍵報名的。

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

升級   0%

該用戶從未簽到

11點左右才回到家, 原本可以早個上次, 但去到市中心巴士站時, 突然發覺了一do野, 無辦法一定要折返鄧記.

轉頭再講

升級   0%

難過

跨區跑是辛苦少少.
    漏了還locker key??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-7-11 22:17 發表
    好, 返左黎又攪掂曬d野
    講下今日行程先

一行8人(7兄, wai wai兄, gills 兄, charson兄, blackfly兄, nc姐, 叮噹姐) 我有無數留, 我老人痴呆有既話我1知?
    由鄧記出發, 途中到屯門警署對出突然殺出charson 兄

...

Redred姐,好詳細的報導,我同Charson兄返回鄧記之後,再由原路跑回新屯中,今次冇得留力,因為Charson有跑不完的氣力,唔用全力招架,恐怕要孤身走我路,幸好還有兩腳應付這個小伙子。

升級   35.4%

該用戶從未簽到

WAIWAI 兄,charson 兄都真係好勁
    你拍得住佢跑都好勁

ching 快d休息,養夠精神明天比賽
    比心機,努力,加油

升級   0%

該用戶從未簽到

冰雪聰明的叮叮噹:

妳答中了. 話說去到巴士站才發覺忘記還鎖匙 (斧山道係用自備lock, 因此唔慣要還鎖匙), 鎖匙還在褲袋內.  無辦法唯有折返, 好彩未出九龍.

坐回751輕鐵, 點知上錯月台 (都唔知點解會有成4條線), 751直奔友愛, 我是到了總站才發覺搭錯車 , 於是很自然跑出車廂, 想乘回頭車, 但再想想這輛車應該返轉頭, 雖然我唔知天x是什麼地方, 後來看個牌寫經市中心, 西鐵, 屯門醫院, 我知道可以返去鄧記了. 感覺那程車坐了很久

711MF 該用戶已被刪除

升級   54.9%

該用戶從未簽到

好在nc ctse 沒上天x的輕鐵 (應是天榮), 否則可能入左天水圍~

原帖由 obaanc 於 2008-7-11 23:47 發表
    冰雪聰明的叮叮噹:

妳答中了. 話說去到巴士站才發覺忘記還鎖匙 (斧山道係用自備lock, 因此唔慣要還鎖匙), 鎖匙還在褲袋內.  無辦法唯有折返, 好彩未出九龍.

坐回751輕鐵, 點知上錯月台 (都唔知點解會有成4條線 ...

升級   0%

難過

原帖由 obaanc 於 2008-7-11 23:47 發表
    冰雪聰明的叮叮噹:

坐回751輕鐵, 點知上錯月台 (都唔知點解會有成4條線 ...

如果下次漏取什麼,可以致電給我,可以走去幫妳攞keep住.
    不過,還locker key,無計,要親力親為!
    下次唔會唔記得還!
    有沒有更怏捷的方法回家呀?

升級   54.9%

該用戶從未簽到

威威兄可以拍得住charson兄這個實力指標
    一個字形容 "強" !

原帖由 redred 於 2008-7-11 23:40 發表
    WAIWAI 兄,charson 兄都真係好勁
    你拍得住佢跑都好勁

ching 快d休息,養夠精神明天比賽
    比心機,努力,加油

升級   0%

該用戶從未簽到

今天真係好好天, 是這個星期以內最好天氣的一天, 黃昏時還間中看到藍天...

今天很 ching們陪女子組慢跑  

很多謝blackfly全程在我的右後方位置, 一個身位左右, 無多無少, 永遠都沒有跑在我旁, 等我仲以為是誰, 係路人甲還是自己人, 都覺得奇怪, 因為我跑出少少, 他又照跟. 直到碼頭折返時才知, 係blackfly.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-7-12 00:01 發表

如果下次漏取什麼,可以致電給我,可以走去幫妳攞keep住.
    不過,還locker key,無計,要親力親為!
    下次唔會唔記得還!
    有沒有更怏捷的方法回家呀?

唔該晒先 !!!

輕鐵轉巴士都ok, 如不是折返, 應該10.30返到屋企架喇.

升級   0%

難過

原帖由 711MF 於 2008-7-11 23:55 發表
    今晚慢遊天宮做美下順利完成
    辛苦晒gills兄陪我地慢遊幸好有charsong,怏腳陪他玩返轉回程
    blackfly,  waiwai兩位就全程享受慢遊,估唔到叮噹姐可以全程傾計跑步..犀利..
    NC姐,,Redred 姐.就全程步速暢順越 ...

小妹無咁勁啊!
    只是間唔中幾句,未到碼頭偷懶行了一小段可以傾多幾句,
    一見Blackfly,RedRed,NC折返,
    我跟WaiWai即shortcut入隊跑好專心地回程

升級   0%

該用戶從未簽到

回程時與7兄和blackfly跑了一段, 由走錯一小段路後, 7兄便追到我和blackfly, 之後便一路在旁監察住我的跑速, 並且怕我又走錯路   

辛苦晒7兄和blackfly

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-12 00:03 發表
    威威兄可以拍得住charson兄這個實力指標
    一個字形容 "強" !

都算幾"強"嫁!是關我當時背脊仲咩住個背囊同佢跑,所以能夠拍得住個實力指標真是不錯,不過charson兄可能睇住我來跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗

原帖由 waiwaibrother 於 2008-7-11 23:32 發表

Redred姐,好詳細的報導,我同Charson兄返回鄧記之後,再由原路跑回新屯中,今次冇得留力,因為Charson有跑不完的氣力,唔用全力招架,恐怕要孤身走我路,幸好還有兩腳應付這個小伙子。

其實果陣我已經差不多玩完了......
    而且又肚餓.....
    p.s. 如果gills 同711 ching 出真功夫ge 話我應該會比佢甩得好遠~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-12 08:26 發表

很遺憾因家有要事不能與大家一起慢遊。謝謝redred 姐的詳盡記錄,有如身歷奇景﹗小弟今晚或星期一晚都試試跑跑此線(如可以的話),看看屯門美麗的夜景﹗

不如大家有興趣的話,多點約齊一起跑這條線,真係好舒服!ken兄贊成嗎?

升級   0%

難過

原帖由 waiwaibrother 於 2008-7-12 21:58 發表

不如大家有興趣的話,多點約齊一起跑這條線,真係好舒服!ken兄贊成嗎?

舉腳贊成!
    昨晚,清風送爽 ,跑得好舒暢
    多謝Waiwai ching慢跑護送支持.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-7-12 22:54 發表

舉腳贊成!
    昨晚,清風送爽 ,跑得好舒暢
    多謝Waiwai ching慢跑護送支持.fvhfgj" />

叮ctse,別客氣啦!我話過要留力,不過有點好後悔同charson跑最後個段,現在仲好攰呀(老馬的毛病又發作)!希望下午仲有體力完成10K啦!