香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

請問比賽後那裡有地方沖涼?

升級   45.67%

該用戶從未簽到

年年比賽完都返家沖涼, 今年比賽完要開家長會, 請問附近那裡有地方沖涼?
+1 0
上一篇︰亞視金錢世界馬拉松系列 - 蓄勢待發下一篇︰第一次跑全馬

升級   47%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

當天維園會多人,可以考慮下就腳的室內體育館。例如渣華道體育館,或你去開會路程中經過的都可以。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

維園本身有幾個更衣室, 但成六萬幾人比賽, 終點都係維園, 果時應該會好多人(亦可能被封)..
    附近無乜室內運動場, 最近已經要去到黃泥涌, OR 洛克道(近灣仔) OR 北角既室內運動場, 你有無JOIN D 健身室? 有就去果D 地方沖啦..如果無, 就真係幾難搞.

OR 俾錢去桑拿室(正經果隻)沖個靚涼

升級   45.67%

該用戶從未簽到

多謝提點,我都係返個仔學校附近揾體育館。

升級   21.58%

該用戶從未簽到

可以去銅鑼灣運動場(係維園對面大馬路
    不過唔知有冇開

升級   100%

開心

原帖由 suet 於 13-2-2011 00:54 發表
    可以去銅鑼灣運動場(係維園對面大馬路
    不過唔知有冇開

你指高士威道運動場? 果個更衣室算吧啦...完完全全唔係俾人用.. 咁多個網球場加埋個大草地足球場, 個更衣室都少到可憐.. 而且好似果日係D 嘉年華OR 等人既地點之一...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2011-2-13 01:33 發表

你指高士威道運動場? 果個更衣室算吧啦...完完全全唔係俾人用.. 咁多個網球場加埋個大草地足球場, 個更衣室都少到可憐.. 而且好似果日係D 嘉年華OR 等人既地點之一...

有隔維修中.....

升級   64.74%

該用戶從未簽到

可能我年年都好遲先到維園..
    更衣室/廁所 多人到......
    我次次都係空地就咁除..快快手著褲換就就走人

升級   57.67%

該用戶從未簽到

我本人大汗年年都要帶住一身臭汗歸家, 重要係天水圍.

升級   70%

該用戶從未簽到

可以去跑馬地馬場,入面都有更衣室,設施都唔錯

升級   100%

開心

原帖由 伊布都 於 14-2-2011 00:30 發表
    可以去跑馬地馬場,入面都有更衣室,設施都唔錯

去到馬場, 仲要行入去都幾遠下.. ...我會建議同去洛克道AND 黃泥涌室內運動場都差不多..

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2011-2-14 01:51 發表

去到馬場, 仲要行入去都幾遠下.. ...我會建議同去洛克道AND 黃泥涌室內運動場都差不多..

如果你唔介意跑完後再行上落斜, 可以選擇由禮頓道, 經加路連山道保良局, 上連道落樂活道就見到馬場.

三段路線比較: (馬場及黃泥涌路線是假設上述行上落斜路線

馬場:
    http://www.gmap-pedometer.com/?r=4289529 (預仲要上落樓梯及行一段路往更衣室, 再加約250米左右).

黃泥涌 (如果唔想行, 可行到波斯富街時代廣場坐叮叮):
    http://www.gmap-pedometer.com/?r=4289534

駱克道 (坐叮叮要係莊士敦道近油站落車, 再行番出去軒尼詩道):
    http://www.gmap-pedometer.com/?r=4289538

升級   45.67%

該用戶從未簽到

多謝各位師兄提供資料

升級   76.8%

該用戶從未簽到

點解唔去維園泳池或摩山泳池? 都係俾廿零蚊, 好過行咁遠.

升級   21.58%

該用戶從未簽到

升級   7%

慵懶
  • 簽到天數: 4 天

Besides Lockhart Rd, ching may use the one at Harbour Rd Indoor sportsground as well, right next to the Wanchai sportsground.

升級   61.1%

該用戶從未簽到

有張凳位俾我擺野換衫, 有水濕條巾抹身我都好滿足, 唔會苛求咁多啦!

升級   21.58%

該用戶從未簽到

穩穩陣陣搭MTR去上環站.某個出口.行10mins就到西區公園體育館

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到