香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

欣樺跑步點滴

升級   25.26%

該用戶從未簽到

大家好, 我是欣樺, 總共參加了兩次十公里跑步, 包括去年十二月的沙田城門河和剛剛的渣打, 能夠順利完心, 感到十分的開心. 雖然很想挑戰半馬, 但是又怕力不從心, 所以唯有一步一步的增加里數, 打算先在運動場繞圈跑, 直至達到五十個圈後, 才再跑街, 這樣會不會比較穩陣?
+1 0
上一篇︰垃圾郵件下一篇︰DEL!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 欣樺 於 2011-2-26 21:55 發表 大家好, 我是欣樺, 總共參加了兩次十公里跑步, 包括去年十二月的沙田城門河和剛剛的渣打, 能夠順利完心, 感到十分的開心. 雖然很想挑戰半馬, 但是又怕力不從心, 所以唯有一步一步的增加里數, 打i算先在運動場繞圈跑,  ...

歡迎欣樺師姐開blog大吉 !

跑運動場比較悶一點, 但對腳仔就相對好些, 有空可以多參加各區的約跑活動, 大家互相交流下。

升級   25.26%

該用戶從未簽到

RunRun, 其實認認真真跑圍, 只是近半年的事, 從沒參加過各區的約跑活動, 有時候看到評論, 說跟師兄師姐一起跑, 成績會有進步, 不過由於不認識任何人, 擔心跑得太慢, 連累了大家.

升級   25.26%

該用戶從未簽到

Sorry, 打錯字, 應該是跑圈.

升級   70%

該用戶從未簽到

你10km成績如何

升級   25.26%

該用戶從未簽到

師兄, 十公里大概52分鐘, 沒有跑過半馬, 但希望將來可以挑戰自己.

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 欣樺 於 2011-2-27 20:33 發表 師兄, 十公里大概52分鐘, 沒有跑過半馬, 但希望將來可以挑戰自己.

52分鐘都唔錯丫, 呢到都唔係好多人跑到架, 如果想練長課, 可以試下走青山公路,
    風景一流, 上落斜亦合適. 可以慢慢試下長短

11KM 荃灣西鐵 <> 嘉頓
    16KM 荃灣西鐵 <> 青龍頭
    21KM 荃灣西鐵 <> 小欖迴轉處

升級   25.26%

該用戶從未簽到

師兄, 荃灣西鐵來回小欖一轉就等於半馬, 比起在城門谷運動場繞圈跑, 沒有那麼悶, 我會試下, 不過通常會選擇假期的大清早時間, 謝謝你.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 欣樺 於 26-2-2011 21:55 發表
    大家好, 我是欣樺, 總共參加了兩次十公里跑步, 包括去年十二月的沙田城門河和剛剛的渣打, 能夠順利完心, 感到十分的開心. 雖然很想挑戰半馬, 但是又怕力不從心, 所以唯有一步一步的增加里數, 打算先在運動場繞圈跑,  ...
    欣樺師姐歡迎你加入長跑網,10K跑52分一D都唔慢喇,有時間多D參加吓約跑,認識多D志同道合既跑友,可以互相鼓勵,彼此分享可以進步得快D,跑得開心D架。

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 欣樺 於 2011-2-28 12:35 發表 師兄, 荃灣西鐵來回小欖一轉就等於半馬, 比起在城門谷運動場繞圈跑, 沒有那麼悶, 我會試下, 不過通常會選擇假期的大清早時間, 謝謝你.

城門谷?! 我主場喎! 不過跑圈真係好悶, 而且成日轉彎, 一邊腳會好唔舒服,
    對我來講, 運動場真係跑十公里都好盡....

不過跑青公, 個地硬好多, 而且多上落, 最好都係試下腳先, 初頭唔好走咁遠,
    同埋記得帶水, 或者係深井7仔補都得.

升級   25.26%

該用戶從未簽到

Cat師姐,Tommy師兄, 以前因為肥胖, 所以在2010年1月1 日開始做運動, 起初是在健身室"步行", 從20分鐘開始, 慢慢可以跑下, 直至9月份左右, 才真正到運動場跑圈, 這一年, 大概瘦了二十磅, 體重回到一百零幾磅, 其實跟網上的朋友一樣, 只是保持均衡的飲食和做運動. 我喜歡城門谷, 外圍有上斜, 有落斜, 是一處不錯的訓練場地, 不過長久下去, 多少也會悶, 謝謝你們的鼓勵, 始終跑下街, 比較有新鮮感, 希望能夠堅持下去, 聚沙成塔, 滴水成河, 完成半馬的目標.

升級   0%

該用戶從未簽到

欣樺 你好呀~~~
    你跑10k仲快過我添, 來緊跑半馬一定無問題, 只要慢慢加長就得啦...
    青山公路我都成日跑, 之前通常星期六早上開始, 得閒可以約埋一齊跑下呀~~~

升級   18.8%

該用戶從未簽到

欣樺 師姐,你好.
    大家多D交流吓.

升級   25.26%

該用戶從未簽到

菲菲, YK, 你們好, 原來菲菲常常跑青山公路, 有機會的話, 很想跟你們學習.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

欣樺,
    你喺邊樹跑多呀?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 ykchow 於 2011-3-3 11:31 發表
    欣樺,
    你喺邊樹跑多呀?我喺天水圍.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 欣樺 於 2011-2-26 21:55 發表
    大家好, 我是欣樺, 總共參加了兩次十公里跑步, 包括去年十二月的沙田城門河和剛剛的渣打, 能夠順利完心, 感到十分的開心. 雖然很想挑戰半馬, 但是又怕力不從心, 所以唯有一步一步的增加里數, 打算先在運動場繞圈跑,  ...

欣樺 ctse, 恭喜妳開blog分享 , 妳好嗎, 我叫Tarry, 我跑荃灣西ga, 我都有開blog有時間歡迎入黎坐下 ar, 請多多指教

升級   25.26%

該用戶從未簽到

YK, 其實一直以來, 我都是在城門谷跑圈, 或是沿著外圍跑步, 有時候就會去健身室做帶氧運動, 上網查閱, 得知很多師兄師姐跑長課, 會選擇城門水塘, 或是青山公路, 你假期時, 會否跑遠一點? 有沒有試過和其他師兄師姐一起跑街?

升級   25.26%

該用戶從未簽到

Tarry, 你也跑荃灣西, 真的太好了, 有機會約埋一起跑, 不過我比較內向, 話不多.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 欣樺 於 2011-3-3 20:29 發表
    Tarry, 你也跑荃灣西, 真的太好了, 有機會約埋一起跑, 不過我比較內向, 話不多.

唔多野講無問題呀, 一齊跑啦:
    30/4 (sat) 青公有個大型約跑, 可以一齊去呀
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14475&extra=page%3D1&page=6