香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gunners
打印 上一主題 下一主題

2012渣打馬拉松

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 rexleung 於 2011-10-7 00:44 發表 收到sms "多謝閣下參加渣打馬拉松2012,閣下之申請已被接納,比賽日見!Your Standard Chartered Hong Kong Marathon 2012 application is accepted!"

你就好啦,我飛去visa verify  時hang左,應該收唔到我錢,但係又唔比我再apply,煩,都唔知依家報唔報到,又唔知幾時打黎叫我再payment,如果我miss左佢電話都唔知會唔會取消我。。

升級   76.25%

該用戶從未簽到

deleted

升級   76.25%

該用戶從未簽到

剛收到email...

多謝閣下申請渣打馬拉松2012。閣下之網上登記信用咭付款未能成功,我們將於十個工作天內跟據閣下所提供之資料再嘗試進行過數,如再未能成功將會主動聯絡閣下。請於十個工作天後於渣打拉松網頁透過 “查詢報名狀況” 功能得悉您的報名是否成功,請勿重覆網上登記或郵寄報名。

佢點收錢呀,我都未入visa verify,佢實收唔到啦,點好,好驚miss左佢個主動聯絡。。。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

多謝閣下申請渣打馬拉松2012。閣下之網上登記信用咭付款未能成功,我們將於十個工作天內跟據閣下所提供之資料再嘗試進行過數,如再未能成功將會主動聯絡閣下。請於十個工作天後於渣打拉松網頁透過 “查詢報名狀況” 功能得悉您的報名是否成功,請勿重覆網上登記或郵寄報名。

今朝收到以上的 e-mail, 但係琴日已經寄咗表,咁有無得退款呢?

升級   76.25%

該用戶從未簽到

剛剛我又再打過去,佢話佢地再去visa收錢時係唔使我地個visa verified password喎,佢地話可以直接同visa過錢,原來咁都得?
    我話如果過唔到點。佢話會打電話比我,我話我聽唔到miss左call會唔會取消我,佢話佢地會留voicemail,我問佢依家full哂,我其實係唔係已經係報名成功,佢話係

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 jogging_cat 於 7-10-2011 08:09 發表
    多謝閣下申請渣打馬拉松2012。閣下之網上登記信用咭付款未能成功,我們將於十個工作天內跟據閣下所提供之資料再嘗試進行過數,如再未能成功將會主動聯絡閣下。請於十個工作天後於渣打拉松網頁透過 “查詢報名狀況”  ...

我覺得佢收到你封MAIL, 一打你個ID入SYSTEM , 應該會CHECK 到你既情況, 知你報左名, 唔會DOUBLE 再入....
    如果佢地連ID SEARCH 同CHECK CLIENT STATUS(登記左未) 既FUNCTION 都無既, 咁今次個SERVICES PROVIDERS 真係超級垃圾

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 31 天

剛收到田總email,確認本人順利參賽!
    各位收到田總email未?

升級   85.79%

該用戶從未簽到

Thank you for applying in the Standard Chartered Hong Kong Marathon 2012. Your online payment was not successful, we will try to process the payment again within the next 10 working days. We will contact you if your application is rejected due to whatever reasons. You can check your entry status through entry searching on marathon website after 10 working days. Please DO NOT repeat the application through either online registration or by post.

----------------------------------------------------------------------
    如你對報名申請有任何查詢,歡迎透過以下方法聯絡我們:
    Should you have any enquiries regarding your application, please contact us through the below channels:

熱線 Hotline: (852) 2577 0800
    電郵 Email: [email protected]
    網址 Website: www.hkmarathon.com

馬拉松秘書處
    謹啟

Sincerely,
    Marathon Secretariat

升級   7.45%

該用戶從未簽到

Message from the HKU Marathon Team

The Standard Chartered Hong Kong Marathon 2012
    Sunday, February 5, 2012

10km: Challenge/ Run 1 FULL /Run 2 FULL /Run 3 FULL /Run 4 FULL /Run 5 FULL
    Half Marathon: Challenge/ Run 1 FULL  /Run 2
    Full Marathon: Challenge/Run 1

升級   17%

奮鬥
  • 簽到天數: 15 天

原帖由 Mike_Li 於 2011-10-7 14:20 發表 Message from the HKU Marathon Team The Standard Chartered Hong Kong Marathon 2012Sunday, February 5, 2012  10km: Challenge/ Run 1 FULL /Run 2 FULL /Run 3 FULL /Run 4 FULL /Run 5 FULL Half  ...

唔係呀馬估唔到渣馬真係越黎越熱門。好彩報名報得快

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 31 天

原帖由 orgafish 於 2011-10-7 16:10 發表

唔係呀馬估唔到渣馬真係越黎越熱門。好彩報名報得快

我也是啊!第一晚經九牛二虎之力才報到名!

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 eric798 於 2011-10-7 12:15 發表
    剛收到田總email,確認本人順利參賽!
    各位收到田總email未?

今天中午, 我亦終於收到確認的email了
    看來今次事件頗嚴重, 惹不少人不滿
    所以他們又用電話及網頁, 又用sms, 又用email去通知有關確認的訊息
    希望他們吸收教訓, 咁就唔駛大家咁無謂去花費心神而要困擾多天

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2011-10-7 14:20 發表
    Message from the HKU Marathon Team

The Standard Chartered Hong Kong Marathon 2012

10km: Challenge/ Run 1 FULL /Run 2 FULL /Run 3 FULL /Run 4 FULL /Run 5 FULL
    Half  ...

看來渣馬果然是新手為主, 短途的位最多但仍是最快滿座

升級   85.79%

該用戶從未簽到

Official Standard Chartered Hong Kong Marathon
    已報名的跑手可於今日起登入渣打馬拉松網頁(http://www.hkmarathon.com/marath ... try/statuscheck.jsp ),輸入個人資料後,即時獲知你早前的報名結果。

若今日或稍後時間的查詢結果為 ”多謝支持渣打馬拉松2012,閣下的報名現正處理中,大會將於10 天內通知閣下報名結果。” 不用擔心,大會已為你預留位置,並會處理你的信用咭繳費問題,於10 天內確認你的報名。

升級   85.33%

該用戶從未簽到

我前後收咗3個confirm email.  ha ha....

升級   29.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 7-10-2011 14:20 發表

Half  ...
    網上滿額,寄信未必滿額。

升級   79.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 9 天

我都係咁話, 無電腦及信用咭的人去郵寄實遲過上網報, 咁未無得玩, 仲駛乜整download 報名表

升級   0%

該用戶從未簽到

請問全馬挑戰組同一組跑法有無分別?邊組好玩啲?

升級   100%

開心

原帖由 ad2009 於 7-10-2011 23:33 發表
    我都係咁話, 無電腦及信用咭的人去郵寄實遲過上網報, 咁未無得玩, 仲駛乜整download 報名表

一年已經有師兄證明左, 網上登記同郵寄係兩條隊, 佢有留到一定數量俾郵寄者..
    所以有D 師兄遲寄, 但係網上FULL 左之後先寄到, 都仲有位..

升級   100%

開心

原帖由 bazihk 於 8-10-2011 18:56 發表
    請問全馬挑戰組同一組跑法有無分別?邊組好玩啲?

只係起步時間唔同.. 不過... 一組已經FULL 晒..你要玩, 只係得番挑戰組..