香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

我心目中的最Man體態運動員- 三項鐵人

升級   76.67%

該用戶從未簽到

两年前開始由長跑轉玩三鐵,到港島一三鐵專門店買三鐵衫, 與+歲小兒一起進店後我表明想買件鐵人衫,店主第一句就問"你個仔想参加鐵人賽咩?' 我話係我要参加,於是佢就介紹咗一D两截的鐵人衫比我, 我問我可唔可以著一件頭,佢話到'專業D"個時啦。後尾買在件两截鐵人衫穿上,先知道"鐵人衫"係要有鐵人體態"先著得起,我個小肚腩比件衫束住,特別外眼,個時才知道店主的好意。
玩三項鐵人两年, 有了一個意外"獎賞', 就係老婆封我"完美體態", 不知不覺"著得起"件鐵人衫 (仍然係两件頭)。其實, 以前跑步體形較清減, 脚較瘦,上身不夠强;自從增加了游水, 踩車後上身胸肌增大, 手臂二頭肌,三頭肌, 腹肌, 大腿肌同時增大,對於我Master 2的中坑, 算是第四期發育了。
經常有睇D外國三鐵書, 個個Elite 身型都好均衡,加上古銅式皮膚, 著上鐵人衫, 載上O 牌黑超,簡直剎成人。
所以係度呼遇一吓, 好想拥人"完美體態"的長跑ching, 盡早加入三鐵大軍。
+1 0
上一篇︰好奇~會員証最後個英文字咩意思?下一篇︰mueller/lp 膝帶?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 靜水 於 2011-4-22 14:06 發表
    两年前開始由長跑轉玩三鐵,到港島一三鐵專門店買三鐵衫, 與+歲小兒一起進店後我表明想買件鐵人衫,店主第一句就問"你個仔想参加鐵人賽咩?' 我話係我要参加,於是佢就介紹咗一D两截的鐵人衫比我, 我問我可唔可以著一件頭,佢話到'專業D"個時啦。後尾買在件两截鐵人衫穿上,先知道"鐵人衫"係要有鐵人體態"先著得起,我個小肚腩比件衫束住,特別外眼,個時才知道店主的好意。

靜水師兄, 你好.

咁你個仔仔, 有冇開始玩三鐵呀 ?
    爸爸咁型, 仔仔都可以玩嘞 !   

我自己都唔知點樣, 留意到三鐵哩樣嘢.
    舊年上過工聯會陸上兩項班, 再上泳術改良班,
    今年我就正式嘗試參賽同試吓跟吓人同你哋練習吓.

大家都知知地我係新手, 不過冇緊要呀. 開心呀 !   
    希望第時見多啲大家, 跟大家學多啲嘢. 多多指教 !   

升級   76.67%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

得得地ching, 我個仔依家只玩一項游水, 由於担心踩車有一定危險,及跑得太長會影响發育,於是只是灌輸鐵人精神--永不放棄給他,日後佢有冇興趣由佢自已選擇了。我是因跑得多筋膜炎轉玩三項, 我覺得三項更適合年青人,因全身平衡發展, 冇長跑咁易會集中關節磨損,而且較多樣化,冇咁悶,單車又夠刺激。所以你哋D後生仔應該早D参與,剩係鐵人信念--永不放棄, 就可能使你的性格改變,改變你的命運。

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2011-4-23 09:25 發表
    得得地ching, 我個仔依家只玩一項游水, 由於担心踩車有一定危險,及跑得太長會影响發育,於是只是灌輸鐵人精神--永不放棄給他,日後佢有冇興趣由佢自已選擇了。我是因跑得多筋膜炎轉玩三項, 我覺得三項更 ...

同意! 以上所有優點我都受惠晒. 我個仔今年都十歲, 不知不覺我地都玩左兩年幾, 今年踏入第三年了.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

李致和就係最好既人板!

升級   83.68%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-4-23 18:22 發表
    李致和就係最好既人板!

致和後期太瘦了...
    有點阿寶的影子

升級   98.8%

該用戶從未簽到

講得好, 其實我都係為左依個原因先玩3鐡     

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 wcyjj2000 於 2011-4-24 22:46 發表

致和後期太瘦了...
    有點阿寶的影子

致和唔算太瘦,上身都好橫,身形好平均