香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Adidas Micoach?

升級   22.63%

該用戶從未簽到

想問下有用更Adidas Micoach 既師兄/姐
如果現在先買會唔會好遲?因為出左好耐

對新手好用嗎?
因為好想試下
+1 0
上一篇︰唔知大家的身高和鞋碼分別係咩呢?下一篇︰2012 London Marathon (22-Apr)

升級   12%

該用戶從未簽到

我都用左成年,我本人覺得幾好用,個腳步感應器就最好用,仲好過gps不受天氣和環境影響,其實有心唔會遲

升級   22.63%

該用戶從未簽到

等我再問下有冇地方可以平D先
因為如果有adidas member 會有8折..
不過我冇

升級   0%

該用戶從未簽到

現在要幾錢買到?!

升級   22.63%

該用戶從未簽到

$1199 adidas 專門店

升級   14.74%

該用戶從未簽到

嘩, 都唔平喎

升級   22.63%

該用戶從未簽到

但可以接受
因為有check 心跳 + 腳步感應器 + training program

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

升級   22.63%

該用戶從未簽到

剛剛買左
    Royal sport 有10%off
    今晚試試

Tarry stse 可以去
    http://www.adidas.com/micoach
    今晚有時間再post 圖

升級   100%

奮鬥

原帖由 chunqq 於 2011-5-6 13:29 發表
    剛剛買左
    Royal sport 有10%off
    今晚試試

Tarry stse 可以去
    http://www.adidas.com/micoach
    今晚有時間再post 圖

chunqq ching 唔該晒

升級   22.63%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

升級   24.21%

該用戶從未簽到

我剛剛喺尖沙咀Adidas店買左Pacer,應該唔係剩好多stock,本身上年6 7月已經想買,但係佢地冇晒stock,要今年2月先返貨。要等太耐關係,所以我買左Nike+ Polar Strap,因為我本身有Nike+ Sport Band.整體嚟講Pacer其實各方面都同Nike+ 差唔多,不過個web interface就miCoach好啲同埋比較專業。同埋條strap舒服過Polar果條好多,事實上Polar都已經好好,不過miCoach更好,好貼唔走位之餘又唔會覺得好緊。training program都唔錯,首先要做個assessment test,跟住再根據你個人嘅心跳區域提示你快或者慢啲,我自己幾喜歡呢個voice feedback(仲有得揀聲!)提示,唔駛下下睇住隻錶,mon住自己有冇over或者under。我諗如果各位係想要一個keep track自己即時狀態(例如比賽用)嘅device嘅話,可能Polar或者Garmin會方便啲;如果你係想要一個提示你點跑同埋以訓練為目標嘅device嘅話,咁miCoach應該係非常合宜嘅選擇。

升級   75.8%

該用戶從未簽到

原帖由 imofean 於 2011-5-6 16:55 發表 我剛剛喺尖沙咀Adidas店買左Pacer,應該唔係剩好多stock,本身上年6 7月已經想買,但係佢地冇晒stock,要今年2月先返貨。要等太耐關係,所以我買左Nike+ Polar Strap,因為我本身有Nike+ Sport Band.整體Y ...

<一個keep track自己即時狀態(例如比賽用)嘅device嘅話,可能Polar或者Garmin會方便啲;如果你係想要一個提示你點跑同埋以訓練為目標嘅device嘅話,咁miCoach應該係非常合宜嘅選擇。>  <-----同意。

我隻 Garmin 410 無 pacing alarm, 要時時看表,D字又細,跑時難看, 麻煩

升級   22.63%

該用戶從未簽到

原帖由 imofean 於 2011-5-6 16:55 發表
    我剛剛喺尖沙咀Adidas店買左Pacer,應該唔係剩好多stock,本身上年6 7月已經想買,但係佢地冇晒stock,要今年2月先返貨。要等太耐關係,所以我買左Nike+ Polar Strap,因為我本身有Nike+ Sport Band.整體&Yacute; ...

ching同我同一日買,正!!!
    現在剛差完電
    30分鐘後出發

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

請問有無圖片睇?
    係邊間giga sports有賣?thx...

升級   12%

該用戶從未簽到

有圖GA

升級   22.63%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2011-5-12 18:58 發表
    請問有無圖片睇?
    係邊間giga sports有賣?thx...

你所指既圖片係?

我係royal sport買 "T.S.T." or T.S.T. Adidas 專門店都有