香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.11.13 Asics 香港十公里挑戰賽

升級   30.2%

該用戶從未簽到

如果你們找不到你的chip time/official time, 我估可能包括以下原因:

1) 你的號碼布內的晶片有問題, 或扣號碼布時方法不正確, 甚至因號碼布摺曲而壓壞了晶片.
2) 經過終點後, 會有工作人員用儀器掃你的號碼布, 如沒有掃或者有機會出事.

升級   75.26%

該用戶從未簽到

我得大會時間(45:40),冇個人時間

升級   27.67%

該用戶從未簽到

就係成班依d英皇友係到先衰呀...一黎到一定係佢地排頭位架啦, 要上報嘛...

唔掛得起步個到咁多記者係到啦....係到搞搞震製造危險, 真係丫...

升級   85.33%

該用戶從未簽到

今日報紙都有報導, 泳兒, 鍾舒漫.....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 16 天

HKAAA result!!!!

My result are WRONG wrong wrong!!! What a HKAAA!!!

My name is NOT my result
    My result is NOT my name
    The Cat. are also WRONG!!!!!

Cheers,
    Viola

升級   43.67%

該用戶從未簽到

比賽前我好好咁保管塊晶片, 無折曲過佢, 點知無個人時間, 好失望囉. (號碼布連晶片, 響其他比賽都試過用, 呢次我第一次遇到無個人時間)

報名費又唔係平, 好心整 D 好D 既晶片啦.起步見佢掛響頭頂個條似電線多 D ....唔通起步要響下面跳起先得  ???真係好 Q 流 !

支水同件衫都係有 SPONSOR. HKAAA 收收埋埋 D 錢 用左去邊呀 ????
    (今年我都跑過 D 報名費好平既比賽, 人地都會派個生果食下, HKAAA 都唔識做)

唔該, 今年渣打千祈唔好轉晶片呀

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 長褲 於 15-11-2011 13:17 發表
    比賽前我好好咁保管塊晶片, 無折曲過佢, 點知無個人時間, 好失望囉. (號碼布連晶片, 響其他比賽都試過用, 呢次我第一次遇到無個人時間)

報名費又唔係平, 好心整 D 好D 既晶片啦.起步見佢掛響頭頂個條似電線多 D ...
    渣馬會轉用記念晶片,不過唔係ASICS 果隻,好似係UNICEF果隻。我諗會好D掛。不過蕉都無隻食吓又好似過份咗D,跑完返黎鬼死咁肚餓,因為好早食早餐,好在舊年都知道佢係咁,自己;帶咗兩包餅乾姐。

升級   8.95%

該用戶從未簽到

我都冇個人時間!!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

Where is my result?????? 我都冇個人時間????????????
    我之前都有參加過好多比賽,大至 coca, 少至香港復康會(得3xx人),佢地用個隻晶片都係係號碼布到,都好準好快有時間,(應該係唔同晶片公司,好似係兩條白色帶,唔係用電線)但唔明點解咁大既hkaaa會用d 咁cheap既電線晶片???,連一d咁細既會仔都可以用得起, 其實我想知我地d報名費去左邊?

升級   93.67%

該用戶從未簽到

佢地龍門架的接收器好差, 好多人都要用球拍補飛先有時間; 不過球拍時間同過龍門時間又可能差10秒8秒, 造成後面衝次快過前面的荒唐現象, 做為一個認可的賽事, 如果因為呢D差誤, 令到攞唔到一份PB到的OFFICIAL證書, 就真係唔抵啦!

升級   1.35%

該用戶從未簽到

佢o地呢套接收器,o係08年15k已經用過,事隔3年,毫無改進,仲更加差...

升級   93.67%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2011-11-16 09:56 發表
    佢o地呢套接收器,o係08年15k已經用過,事隔3年,毫無改進,仲更加差...

明知唔掂都仲用, 唔通當我地係白老鼠, 試到WORK為止?

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

其實出唔到時間佔幾多%先. 依幾年都好似用依套野, 我幾年都有CHIP TIME同OFFICIAL TIME, 無問題.

升級   8.5%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 chisuet 於 2011-11-14 18:25 發表
    如果你們找不到你的chip time/official time, 我估可能包括以下原因:

1) 你的號碼布內的晶片有問題, 或扣號碼布時方法不正確, 甚至因號碼布摺曲而壓壞了晶片.
    2) 經過終點後, 會有工作人員用儀器掃你的號碼布, ...

經過終點後, 會有工作人員用儀器掃你的號碼布, 如沒有掃或者有機會出事.

無人掃過我..

升級   31.58%

該用戶從未簽到

回復 234# 的帖子

各位ching我相請問,
    有冇人在比賽日拿著號碼布去過運動+?因為話有七折所以我去看一看, 我就有去過hollywood那間, 不知是這一間的問題, 還是其他shop都一樣, 就是只有幾款很低級數的acis鞋賣, 是他們當日都收起了一些平日好賣的和貴價的鞋嗎? 有冇ching去過其他區的店?    情況如何?

升級   43.67%

該用戶從未簽到

原帖由 rabbit88 於 2011-11-16 15:36 發表 經過終點後, 會有工作人員用儀器掃你的號碼布, 如沒有掃或者有機會出事.無人掃過我..
    掃過都唔一定有記錄.我過左終點後, 都有職員掃過我晶片, 但係最後我都無 chip time.

升級   88.6%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2011-11-16 12:24 發表

明知唔掂都仲用, 唔通當我地係白老鼠, 試到WORK為止?

記得多年前某比賽第一次用果陣已經好多人鬧無成績...
    講真套野係穩陣 geh, 又洗乜搵人係終點渣住塊波板做包底...
    波板掃完都仲係唔得 geh, 咁就更加唔掂...

升級   0.53%

該用戶從未簽到

回復 235# 的帖子

沙田都有吾少款,但係要跟正價7折。有好多款原本都有八折,所以吾算平好多。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 236# 的帖子

chip time :  到終點時間 - 過起點時間
    official time : 到終點時間

所以有official time 無 chip time
    很可能表示  
    到終點時 scan到晶片
    起步時 scan不到晶片

而過左終點後,有職員掃過我晶片
    只是再scan多次做保險
    以防過終點時scan不到,就2個時間都無
    如果已經scan到就不會計之後職員scan的那次

以上全是個人推測
    (主要是根據其他比賽的觀察
    eg:有些比賽不用過起點地毯的,只有大會時間
    eg:有些比賽終點有2塊地毯,有些計第一塊,有些計第2塊時間)

Kin in Running

升級   43.67%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2011-11-16 17:07 發表 chip time :  到終點時間 - 過起點時間official time : 到終點時間所以有official time 無 chip time很可能表示  到終點時 scan到晶片起步時 scan不到晶片而過左終點後,有職員掃過我晶片只是再sca ...

可能我生得矮, 所以掛o岩張號碼布, 條天線太高掃唔到我, 唯有咁安慰自己