香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

2012.12.16 沙田城門河皇者之戰2012

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

"名額 ~ 5000人 ! "

Apart from personal political preference - 5,000 quota is probably too many - even 2,000 will be already too crowdingly^.^

升級   63.67%

該用戶從未簽到

2010年時係80元, 而家150元. 加價成倍...

升級   63.67%

該用戶從未簽到

2010年參加時感覺唔太良好

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Thales 於 2012-8-1 13:02 發表

2010年參加時感覺唔太良好
    最令我印象難忘係入馬鞍山的路段掛錯里數牌,令我呢D跑步新手跑到亂晒龍...." />" />

升級   27.67%

該用戶從未簽到

如果係咁, 咁工聯會搞個d比賽都唔好參加了...

btw, 跑步唔講政治, 日子, 距離同條路岩跑就報啦, 話知佢DAB定LSD搞...依個賽上年冇辦今年有返, 梗係報啦

升級   0%

奮鬥

LSD? Should be LCSD wor^.^

升級   93.67%

該用戶從未簽到

都算係新路線, 起碼可以跑返梅子林, 幾有挑戰性!
    不過, 用慈善籌款名義比較"騎尼", 因為報名費係唔係都落返主辦者個袋, 唔駛刻意話係籌款活動, 似乎有濫用慈善籌款的呢個名義!

升級   0%

奮鬥

參加者報名費將於扣除是次活動所有開支後,其餘撥作力社會務發展之用。

撥作力社會務發展之用 belongs to charity? I doubt it very much!

升級   37.4%

該用戶從未簽到

可唔可以講返跑步d嘢

升級   0%

開心

可唔可以講返跑步d嘢 x 2

升級   0%

奮鬥

Sorry - let's return to the topic of running^.^

Just wonder whether the race course is wide enough for 5,000 runners to run?

升級   81.05%

該用戶從未簽到

前年名額半馬2000、十公里1000、三公里1000. 體院地方咁大都搞到好迫好亂.
    馬鞍山運動場細咁多塞唔塞到5000人呀

升級   0%

該用戶從未簽到

討論區方針與指引守則

香港長跑網已經就討論區訂立了一套方針與指引守則,以進一步推動我們創造一個自由開放的討論平台,我們的方針是所認為應當遵循的標準可使我們的指引更具合理化性質。

以下守則描述的標準有著本社區的共識,是以普世認識的道德價值觀點,並適用於所有本討論區參與者,其中某些方針仍在演進之中。

由於我們的方針持續地演進,許多會員感到成文規則有其不可避免的欠缺性,難以覆蓋干擾或惡意行為的所有可能形式。

例如,某個用戶可能因其行為與我們成文方針的內在精神背道而馳而受譴責,編輯或終止賬戶,即使規則文字並未被違反。

而那些抱持善意、展現文明、尋求共識,並且努力創造一個優良的網上平台的人,是大家所樂見的。

• 避免偏頗 : 任何發言或回應 請以關愛,合理,公平地來表述不同的觀點。
    • 尊重其他參與者 : 討論區的參與者來自許多不同的地區,組織及有著不同的教育,文化,工作,宗教背景,並有廣為不同的立場及觀點。尊重他人是我們有效解決問題關鍵,在爭辯出現時請保持冷靜,文明。
    • 請勿談論政治
    • 請勿侵犯版權,著作權及可能引起的法律問題。
    • 請勿使用污辱或褻瀆性文字。
    • 請勿人身攻擊。
    • 請勿使用令人反感的用戶名、別名、嚦稱及簽名檔。
    • 請勿意圖挑釁或引發矛盾。
    • 請勿傷害新手。
    • 高透明度 : 解釋編輯或撤回文字原因。
    • 高道德誠信 : 正當使用你的賬戶。
    • 個人私隱 : 不使用本網站任何空間用作儲存個人資料或非公開檔案。
    • 賬號設定 : 使用人需自行負責本身的賬戶設定,本網不會為個別賬戶進行個人化設定。

香港長跑網 - 管理團隊示
    25.5.2011

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

上次體院開跑好d喎........

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

我唔係好明,馬埸果邊,我單獨跑時總覺很窄,幾百幾仟人一齊咪好逼?近雙橋又有石級••••係點安排的?

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

前年經驗
    人龍拉長吾算迫
    雙橋吾行石級跑斜路
    不過今年路線吾同左

原帖由 little-fish 於 2012-8-2 20:44 發表 我唔係好明,馬埸果邊,我單獨跑時總覺很窄,幾百幾仟人一齊咪好逼?近雙橋又有石級••••係點安排的?

升級   0%

奮鬥

When will 大埔體育會10公里比賽's enrollment begin?

升級   86.6%

擦汗

應該跑呢個定大埔10k?半馬會有高手出現嗎@@?

升級   100%

開心

應該跑呢個定大埔10k呢X2

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

我都睇定啲先報名  rtr01rytr