香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lewischan
打印 上一主題 下一主題

2013 東京馬拉松可以報名了 (2013-Feb-24)

升級   69.47%

該用戶從未簽到

我都抽中,但登入唔到登記俾錢個網頁,煩惱中

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

回復 19# 的帖子

我同阿哥都有報, 大家12年都有跑, 但今次我有佢冇。send 咗去問, 回覆係如果落選而又想跑, 香港有間travel agent 有quota, 而且保證有得跑,仲要11月中先deadline。賽會咁做我覺得有啲唔太啱。間agent 一個人又收得貴, 而我地又係公開報名時跟遊戲rule, 咁即係肯比貴啲就保證有得玩, 但跑埋呢次, 會試下跑第二個地方。本人想試韓國, 有冇跑油跑過?

升級   31.05%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

其實除左近畿會有之外, 相信遲些國X假期都會有PACKAGE, 當然亦較貴

再者, 東馬日本本土人參賽名額比外國人更難抽到, 保證有得跑既方法之一都係比多些錢, 不過係捐作慈善用途, 冇記錯係十萬yen一位, 確保一個參賽額

升級   100%

開心

回復 23# 的帖子

國旅, 即係要係大陸報? 近畿我見可以放棄機票減2800, 咁又好似唔太差喎。

升級   31.05%

該用戶從未簽到

回復 24# 的帖子

你好
    不是啊, 是"國泰假期", 我怕開名又被ban帖
    自上年起, CX holiday已有日本馬拉松相關機票+酒店package推出
    當然, 價錢來說不算相宜, 但若是對抽不到籤又好想去玩既跑友來說, 又的確係一個補救的方法
    FYI (http://www.cxholidays.com/chl/zh/r/pack/13CHLNRTXEY001)

升級   100%

開心

回復 25# 的帖子

謝謝。今年好似多咗人抽唔到。唔知係真係多香港人報, 定係政治因素。

升級   44.33%

該用戶從未簽到

想問一問各師兄已付報名如何取收款單???

升級   31.05%

該用戶從未簽到

回復 27# 的帖子

hihi, 付款後會收到一封registration confirmation既email, 而且在閣下的 entry detials > entry fee 一欄會轉為"paid jpy12,000"

升級   31.05%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

相信只係東馬國外受歡迎程度上升, 以致以往的100%外國人中籤傳說消失了吧

升級   44.33%

該用戶從未簽到

謝謝師兄!
    因小弟第一次參加, 到了日本那什麼資料去取號碼布及其他東西呀?

升級   31.05%

該用戶從未簽到

回復 30# 的帖子

hihi,  
    不是啦, 我只是超慢腳一名, 可以完成賽事已經當贏左了
    而且我都係第一次參加啊, 只係不斷都有睇人地去玩東馬的消息, 所以在這裡大家研究吓咁啦
    據之前的資料顯示, 取號碼布等等都是在tokyo big sight搞的, 取完後仲要預時間去行expo啊, 睇人地的blog, 真係好似好多野睇, 仲好多野買添 ...

升級   7.89%

該用戶從未簽到

請問到已家還未收到通知抽中入圍,是否已落選?

升級   31.05%

該用戶從未簽到

回復 32# 的帖子

師兄, 可能性好高
    但照計抽唔到都應該會有個EMAIL通知不入選吧

升級   13.8%

該用戶從未簽到

建議可以CHECK埋你 EMAIL 的SPAM BOX... 因為聽講好似有D CASE 係落左去 SPAM 度...

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Hi, you will receive final notice in the mail at the end of January or the beginning of February.

升級   100%

開心

未有通知的朋友不等於落選, 我去年都係咩都收唔到跟住sent 去問。比咗錢既log in 返自己account就可以睇到, 同埋成功既話係有一封email 既時比你。大約比賽前1個月東京會有封野寄比你, 叫你去台場攞號碼布, 要帶佢寄比你果封信同passport 去就得。去到台場會有好足夠指示, 放心。

升級   11.05%

該用戶從未簽到

我一行5人第一次報全部抽到.....看來都有好多香港人參加....

升級   13.8%

該用戶從未簽到

我都抽中不過未交錢...

想問問大家有關保險的問題. 係咪就咁買一般的旅遊保已夠 COVER (唔知馬拉松算唔算係高危活動呢)... 萬一整親都幾麻煩.

升級   100%

開心

唔係所有保險都保, 要注意事頂係睇睇有啲會寫保險包括大型體育事項。至於咩叫大型, 有咩保有咩唔保就一定要睇condition。

升級   100%

開心

回復 39# 的帖子

Check 過好多間都唔保