香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2013.3.2-3.3 Raleigh Challenge-Mountain Marathon[雷利挑戰-山頭霸王]

升級   61.05%

該用戶從未簽到

「雷利挑戰-山頭霸王」將於2013年3月2及3號舉行,並於2012年11月9日開始接受報名!是次比賽將按賽程長短及難度分為不同組別,當中包括兩日一夜或一日的賽事。這麼富挑戰性而難忘的活動,我們期待你的參與!

山頭霸王尚餘少量名額,有興趣的朋友可盡快報名。名額先到先得!

http://www.raleigh.org.hk/mountainmarathon/event_news_c.html

http://www.facebook.com/mountainmarathon

組別 參賽組別簡述及山藝競賽經驗要求 賽程(公里) 難度指數
精英組 *
二人組合,參賽者須具豐富山藝經驗及曾於遠足比賽獲優異成績。
50 – 60

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

男子組
二人男子組合,參賽者須具山藝及競賽經驗。
40 – 50

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

女子組
二人女子組合,參賽者須具山藝及競賽經驗。
混合組
一男一女組合,參賽者須具山藝及競賽經驗。
競賽體驗組 ^
二至四人組合,參賽者須具山藝知識及略具遠足比賽經驗。
30 – 40

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

郊遊體驗組 ^
二至四人組合,參賽者須具基本閱圖技巧及遠足經驗。
25 – 30

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

越野體驗組^**
(只包括首日賽事)
二至四人組合,參賽者須具基本閱圖技巧及遠足經驗。
15 - 20

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

+1 0
上一篇︰2012.11.18 GigaSports 10 公里賽 by water下一篇︰請問香港有無呢隻色既wave elixir 7 ?

升級   61.05%

該用戶從未簽到

歡迎喜歡定向同露營既朋友仔,挑戰自己!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

提前報名優惠至11月30日

升級   61.05%

該用戶從未簽到

仲有一個禮拜提前優惠就截止了!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

大家多多支持!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

幾得意的賽事

升級   100%

奮鬥

我玩過3年, 已經好幾年無參加...
    呢個賽其實幾好玩, 不過今年又加價了, 真係好貴呀~ 再加就無咩人會玩...
    要提提大會set了rules要做得嚴謹d, 不要造成不公平現象!
    仲有係搵sponsor要d搵豪爽d

升級   61.05%

該用戶從未簽到

謝謝小叻你的意見,加價方面我地都衡量物價上漲同儘量唔影響到大家的參與慾,至於RULE方面我地會盡力再好的!

升級   4.67%

該用戶從未簽到

其實呢個賽係好玩, 除左鬥體能仲要圖針運用, 自己玩過幾年, 05年前既事, 呢幾年自己及身邊朋友都冇玩了...玩得山人好多為開心, 獎品係其次, 基本上來來去去都係個D, 背囊, 電筒, 一D冇用coupon等...問題係好多人出術, Full gear個個一樣, 要WIN落重本買輕裝備係必然...但最常見大會指定最重個1L水好多開波check完gear就唔帶, 可能佢地博大會唔Check, 佢地會到時到後去山澗攞水...其實大會可站站Check水, 確保人人all the time有1L水係身...另外, 第一日campsite有好多人搵外人補充食物, 食物豐富到呢...我呢D遵守規則人真係唔多好受

升級   61.05%

該用戶從未簽到

macuLam, thanks for ur suggestion!

升級   100%

奮鬥

原帖由 macuLam 於 2012-11-29 10:13 發表
    其實呢個賽係好玩, 除左鬥體能仲要圖針運用, 自己玩過幾年, 05年前既事, 呢幾年自己及身邊朋友都冇玩了...玩得山人好多為開心, 獎品係其次, 基本上來來去去都係個D, 背囊, 電筒, 一D冇用coupon等...問題係好多人出術 ...

呢位師兄:
    獎金獎品我拎過唔少, 比賽唔係貪獎, 主要係覺得有一年獎品係買500送500的coupon, 即係罰我$, 不如慳返唔好送喇!
    我證明大會係有check水...06年因為partner不適嘔+肚潟飲多了水, 被大會罰了好多個鐘, 結果跌出三甲! 不過果次係終點check, 如果中途check就更公平了!
    我亦見有很多整隊的背包都是水袋size背囊, 個營和cookset真係唔知佢放邊, 好可能係有另外一隊朋友幫佢地拎...
    最好係第1日終點前checkpt大會check營, 爐/cookset... 到營地再check下個營係咪真係'目訓'到整隊人!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

挑戰自己,一齊參與啦!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

你報左名未呢?

升級   61.05%

該用戶從未簽到

挑戰未知的國度!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

你報左名未呢?

升級   61.05%

該用戶從未簽到

你報左名未呢?

升級   61.05%

該用戶從未簽到

[雷利挑戰-山頭霸王] 2013!!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

仲有幾日就截止了!!!!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

今日就截止啦!

升級   61.05%

該用戶從未簽到

仲可以報名架..先到先得!