香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

屯門區田徑比賽2008

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-23 17:52 發表

我好想嫁!但Charson仔未夠年齡入老人組呀!
    有冇年長的師兄想參加A組4x400m呢?有就快快話我知,3個位,先到先得!(我星期四會交報名表)

佢話到明"不可越級挑戰!".....
    不過我係1989年出生的
    p.s. 我出賽有兩大問題: 打破承諾在考2009年A-LEVEL 前參加比賽同缺乏器材(釘鞋)....
    如果聽日唔停課ge 話會係上PE 堂時間阿sir 可否由學校代報.....(咁樣應該唔可以同另外三位ching 跑4x400)

升級   11.35%

該用戶從未簽到

4x400m? very interesting wor
    nearly 15 years ago I have done that la, haha
    but can we do whether it's morning or pm. a bit tough to arrange since i have some classes on Sun.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-9-23 20:15 發表
    4x400m? very interesting wor
    nearly 15 years ago I have done that la, haha
    but can we do whether it's morning or pm. a bit tough to arrange since i have some classes on Sun.

比賽時間通常在比賽前先寄信通知你正確時間(就算現在打去問都未必知),不過就算有個正確比賽時間都未必準時比賽,上年小兒參加60m時個比賽時間是2:00pm.,點知要等到4:00pm.先開始,所以當日如你有課程要上的話就唔好參加好D!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-9-23 19:27 發表

佢話到明"不可越級挑戰!".....
    不過我係1989年出生的
    p.s. 我出賽有兩大問題: 打破承諾在考2009年A-LEVEL 前參加比賽同缺乏器材(釘鞋)....
    如果聽日唔停課ge 話會係上PE 堂時間阿sir 可否由學校代報.....(咁樣應 ...

釘鞋?我冇想過要穿喎!我記得果次學校陸運會代表社際攞4x400m冠軍都是穿白飯魚.....

升級   0%

難過

代表學校可以借用學校的釘鞋,
    代表社也可以借用社的物資吧!
    當年小妹被社團拉去跑400接力,都是著社的釘鞋.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-23 21:03 發表

比賽時間通常在比賽前先寄信通知你正確時間(就算現在打去問都未必知),不過就算有個正確比賽時間都未必準時比賽,上年小兒參加60m時個比賽時間是2:00pm.,點知要等到4:00pm.先開始,所以當日如你有課程要上的話就 ...
    um.........ho la.....

升級   0%

擦汗

原帖由 叮叮噹 於 2008-9-23 21:14 發表

以前陸運會代表社時只有一箱釘鞋可供選擇(每社一箱)
    出去學界時就有晒四箱可慢慢選 選到啱為止

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-9-23 21:14 發表

可能我個年代(nnnnn....年前)冇釘鞋掛!
    呀!我記起當時都是臨時拉去跑接力,嗰次每個社可以找兩隊出賽,其中一隊唔夠人,在沒有準備下就去出賽,結果爆大冷,雜牌軍竟然力壓其餘7隊奪標,想起都印象好深刻,但這次亦是我一生的遺憾 .......就是當時為了一啖氣而沒有去領取嗰個金牌......

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-23 17:52 發表

我好想嫁!但Charson仔未夠年齡入老人組呀!
    有冇年長的師兄想參加A組4x400m呢?有就快快話我知,3個位,先到先得!(我星期四會交報名表)

Waiwai hing,

4 X 400M 接力 睇好像好容易,但要有翻少少實力才好玩些,
    唔係同其他隊伍差太遠水平,會無晒鬥志,跑到無 的。

以我的經驗,參加 400m 接力,個人400m水平最低要 60 秒以下,
    才好玩些,你地有興趣我可以幫手組隊,我有一個青年跑朋友400m
    成績在54 秒以下,可以幫手接一棒的,他當天應會参加個人400M單項的。

Charson

你跑鞋 size 是多少? 釘鞋我小兒有一對好像 41号,啱唔啱用? O. K. ! NO PROBLEM

升級   0%

擦汗

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-23 21:41 發表

可能我個年代(nnnnn....年前)冇釘鞋掛!
    呀!我記起當時都是臨時拉去跑接力,嗰次每個社可以找兩隊出賽,其中一隊唔夠人,在沒有準備下就去出賽,結果爆大冷,雜牌軍竟然力壓其餘7隊奪標,想起都印象好深 ...

為咗咩唔攞金牌?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-9-23 23:02 發表

Waiwai hing,

4 X 400M 接力 睇好像好容易,但要有翻少少實力才好玩些,
    唔係同其他隊伍差太遠水平,會無晒鬥志,跑到無 的。

以我的經驗,參加 400m 接力,個人400m水平最低要 60 秒以下,
    才好玩些, ...

死喇!我都好耐冇真正試過谷一次跑400m時間喇!嘩 ....你朋友跑54秒樓下,我驚我自己都未夠班喎?

升級   97.05%

該用戶從未簽到

回復 31# 的帖子

跑400m時間

HOW ABOUT BEFORE ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-9-23 23:24 發表
    跑400m時間

HOW ABOUT BEFORE ?

年青時(17、8年前),跑盡可以1min.左右啦!現在老喇!玩開10K的速度,所以未必得,等我搵日試下跑400m,看看時間再話你知。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-9-23 23:12 發表

為咗咩唔攞金牌?

學校大細超,搵個跑得好快時間嘅同學仔出去攞獎,點解咁唔公平?
    四個人都有份出盡力(我嗰次知道自己是最後一年參加陸運會,用盡力跑第一捧,跑完胃都痛呀!),點解唔抽籤呢?結果好氣憤 ....嬲嬲地咪唔要個獎牌了

升級   0%

擦汗

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-23 23:41 發表

學校大細超,搵個跑得好快時間嘅同學仔出去攞獎,點解咁唔公平?
    四個人都有份出盡力(我嗰次知道自己是最後一年參加陸運會,用盡力跑第一捧,跑完胃都痛呀!),點解唔抽籤呢?結果好氣憤 . ...

接力唔係應該4人一齊上台架咩....??
    p.s. 我接力攞銀牌果屆就因為冇時間係場上頒獎而番到學校先自己去攞
    包括我的兩次"零的突破"(第一次有獎牌同第一次有金牌)都係咁攞
    冇相影真遺憾(只影過一次攞1500米銀牌同上年800米銅牌)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-9-23 23:48 發表

接力唔係應該4人一齊上台架咩....??
    p.s. 我接力攞銀牌果屆就因為冇時間係場上頒獎而番到學校先自己去攞
    包括我的兩次"零的突破"(第一次有獎牌同第一次有金牌)都係咁攞
    冇相影真遺憾(只影過一 ...

好問題!就係當日冇時間頒獎,結果回校就搵左嗰個同學仔做代表,最嬲是之前冇通知及其他三位成員,完全忽略我地嘅努力......結果.....

升級   0%

難過

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-24 00:02 發表

好問題!就係當日冇時間頒獎,結果回校就搵左嗰個同學仔做代表,最嬲是之前冇通知及其他三位成員,完全忽略我地嘅努力......結果.....

認同,接力賽是team work,一個都不能少,
    當年學校陸運會都是四個人迫上台,很開心!

升級   0%

該用戶從未簽到

今天放假順到交左報名表,小兒報60m,自己報5000m。
    7兄你有冇報到5000m呀?還有Ken兄,鄧記係你主場,點解唔去參戰呀?雖然11月有好多比賽要應付,但5000m對你來講只是熱身姐,參加啦!$20抵玩嫁!

升級   100%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除