香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2013.3.31 STS 越野賽 2013 (香港島區) "Sea to Summit"

升級   20.4%

開心
  • 簽到天數: 1 天

越野長跑。分為20公里及30公里組別

主要分為20公里及30公里組別。
    每組別分別設有(個人賽):
    • 青少年組(21歲以下)
    • 公開組(不設年齡限制)
    • 壯年組(35歲以上)
    • 進步組(45歲以上)
    • 元老組(50歲以上)

Entry Fee 報名費    每人港幣$100
    賽事起點:淺水灣
    賽事終點:柯士甸道遊樂場
    路線:
    淺水灣>紫羅蘭山>黃泥涌峽>中峽道>灣仔峽>香港仔水塘>薄扶林水塘>山頂>柯士甸道遊樂場

水站:
    1. 黃泥涌峽
    2. 灣仔峽
    3. 香港仔水塘
    4. 薄扶林水塘

大會網址 : http://xte.coml

+1 0
    上一篇︰2月24日 16-19°C 65-85% 濕度下一篇︰上落斜的正確跑姿?

升級   20.4%

開心

$100 抵玩...

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

上年有玩20K, 驚險刺激~!

升級   100%

奮鬥

升級   74.6%

開心
  • 簽到天數: 30 天

小弟4月參加27K, 終點pizza和vitamin水缺貨, 水站又聽聞缺水。
    朋友10月參加border run, feedback又係缺水。
    抵玩係抵玩 , 但大會照顧真一般

升級   100%

擦汗

其實無需要帶地圖,沿途都頗為塞人,部分熱帶雨林區,要慢慢過障礙,途中指示尚算清晰,只有落山同引水道跑到,今年我都會再玩30K。

升級   100%

開心

想玩過嘅師兄師姐, 切記事前試路一至兩次!!!

睇過今年嘅路線圖, 似乎今年係易左, 大多數係已鋪好嘅山徑, 少左要鏟林 (至少無左由貝璐道對落山去薄扶林果段先),.......

升級   68%

奮鬥

呢個即係 "Sea to Summit"??  我今年有玩20K, 條路都幾"特別" 有d挑戰性, 好想再玩. (但呢個organizer近期個Border run 又攪得唔好)  有一樣野我覺得organizer 好的是, 參加費用平,  因為無衫, 無紀念品, 無Cert. (每次一件Tee, 太多tee了), 但上似完左有Pizza食~~ (我錯過了, 我以為其他參加者買的) .  我決定觀望埋佢1/1個event feedback sin~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 Jacky 於 2012-11-2 11:57 發表
    其實無需要帶地圖,沿途都頗為塞人,部分熱帶雨林區,要慢慢過障礙,途中指示尚算清晰,只有落山同引水道跑到,今年我都會再玩30K。" />" />

蝦佬, 請問何時開始報名呀, 係唔係好危險呀, 我初哥黎架?  要唔要出動行山杖架?

升級   100%

該用戶從未簽到

Tartar你想玩呀?我都有興趣呀….
    如果係既一齊報名一齊操呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

Tartar:
    我”嬲”多一隻新腳呀!!
    美孚小組dmy ctse都話玩呀….
    甘我地一齊去馬,玩30k啦…!!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 witchycatcat 於 2012-11-8 15:57 發表
    Tartar:
    我”嬲”多一隻新腳呀!!
    美孚小組dmy ctse都話玩呀….
    甘我地一齊去馬,玩30k啦…!!!

收到 , dmy ctse同佢一齊跑過啦~

升級   16.75%

該用戶從未簽到

tarry師姐, 好耐冇見....

catcat, 咁我報名架喇.

我之前買咗對salomon 鞋, for 扁平足, 我唔係扁平足, 但個sales 話應該冇問題. 但我上次拉朋友衫尾行咗幾段雷利, 行到最後, 覺得個彎位舊嘢整到腳板好痛 (of course, 行咗十個鐘以上). 朋友話我買錯鞋, 唔應該買嗰對.... 諗緊好唔好換鞋...你哋會著咩跑架?

升級   100%

該用戶從未簽到

不過且慢,我打聽下STS 20k 同 30k既分別先
    因為我怕30k要剷林,會界捐手腳....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2012-11-2 11:57 發表
    其實無需要帶地圖,沿途都頗為塞人,部分熱帶雨林區,要慢慢過障礙,途中指示尚算清晰,只有落山同引水道跑到,今年我都會再玩30K。

ching,可唔可以分享多d上庚你既經驗呀...?
    20k or 30k條路有咩分別先
    30k要否剷林,會界捐手腳....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2012-11-2 10:55 發表
    上年有玩20K, 驚險刺激

會唔會危險..?
    之後如果我地都一齊報名玩,ching可否搞次pre-trip呀...???

升級   67%

該用戶從未簽到

今年我有行過20k... XTE既, 我覺得pre-trip一次會好D。2013條route未睇, 唔知會有幾大分別。上次20k同30k都有剷林。帶定手襪, 一家唔會有衰。同埋, 最好長褲, 如果唔係...被界機會甚高。

Anyway, 我agree CHing所講, 抵玩! 同埋上次跑完有Pizza食, 同跑完訓係個阿士甸公園個靚草地度真係一流。

升級   100%

該用戶從未簽到

要剷林!!
    不如我地pre-trip一次試行下條路先決定報唔報名啦…
    反正下年3月報名都仲得…

升級   100%

無聊

要留意3/4月雨水較多, 如落雨有幾段下坡路都幾難行~

升級   100%

開心

原帖由 witchycatcat 於 2012-11-9 08:54 發表
    要剷林!!
    不如我地pre-trip一次試行下條路先決定報唔報名啦…
    反正下年3月報名都仲得…

睇過地圖, 今年條路同舊年好大分別,應該唔使再剷林啦....