香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

點解可以咁多人掛住用手機自拍?

升級   11.1%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

講真,要自拍唔該企最後啦!阻住晒所有跑手!挑戰組都係自拍!死得啦,我要用成三,四分鐘先上到線!又要跑到2,3K先完全放晒呢班人!我本來可以sub under 40!真係多謝呢班人!
    +1 0
    上一篇︰一年復一年, 講下你對渣馬最氣憤既地方下一篇︰冇著網衫...

升級   70.7%

該用戶從未簽到

跑下停下累死人!請D人自律下!

無錯C兄,呢班人真係害死人,希望渣打銀可以檢討吓!  詳情 回覆 發表於 2013-2-24 18:42

升級   11.1%

奮鬥

升級   0%

該用戶從未簽到

唉! 香港人已經完全沒有容忍! 我今日有兩個領跑員給我護航,在青馬橋時佢地提一提前面跑得非常慢的女跑手靠邊一點,佢就即時發爛喳,你咁搞我,我點跑呀?仲即時跑正中間阻住你,無計! 我即時拉我的視障運動員跑出緊急通道,怕左佢! 而家的香港人真的惹不起!

亮哥,而家啲人真離譜,連傷健人氏都唔尊重!真係陰公!  發表於 2013-2-25 08:31

升級   59.25%

該用戶從未簽到

仲有d人cut 完線就即收油… 玩死…

好多呢d人呀,尤其是27K後大量半馬跑手都係咁。  詳情 回覆 發表於 2013-2-25 08:59

升級   62%

該用戶從未簽到

半馬和全馬選手撞到正, 搞到西隧好擠擁....

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

因為截止起步時間有成10分鐘,如果唔計較名次,可以考慮槍響後唔好立即出發,留在原地,等人群散去再起步,咁樣理論上可以以較差的【大會時間】,換取較佳的【個人時間】

唔係講起歩,係在跑途中,越遲就越多人要避  詳情 回覆 發表於 2013-2-25 09:12

升級   39.75%

慵懶
  • 簽到天數: 5 天

說穿了,只是為了打咭,不是跑步的。

升級   13.33%

鬱悶
  • 簽到天數: 13 天

學 者 : 跑 手 不 適 與 天 氣 無 關   籲 跑 手 不 應 拍 照  
    2013-02-24 HKT 10:16

馬 拉 松 賽 事 有 跑 手 在 抵 達 終 點 後 不 適 暈 倒 , 浸 會 大 學 體 育 學 系 副 教 授 雷 雄 德 相 信 是 個 別 事 件 , 他 指 今 早 天 氣 清 涼 及 乾 爽 , 而 且 有 風 , 認 為 跑 手 不 適 與 天 氣 無 關 。
    另 外 , 十 公 里 賽 事 一 開 跑 有 跑 手 跌 倒 , 雷 雄 德 說 , 據 他 理 解 是 有 人 起 跑 時 以 手 機 自 拍 , 但 又 跌 了 手 機 。 他 呼 籲 參 賽 者 如 要 拍 照 , 應 站 在 一 旁 , 不 要 阻 塞 賽 道 。

他 說 , 今 次 事 件 後 果 可 以 很 嚴 重 , 又 指 十 公 里 賽 女 子 組 冠 軍 張 庭 欣 亦 受 牽 連 跌 倒 , 要 忍 痛 完 成 賽 事 。
    Copy from RTHK

升級   48.4%

該用戶從未簽到

太多人跑半馬同全馬尾段一齊真係好煩

升級   57.4%

無聊
  • 簽到天數: 138 天

下年開始要好似巴士線咁,間開一條線比班自拍友影餐飽,唔好阻住真心想跑果D人啦!大會唔改善,呢個比賽質素只會年年下降,淪為龍友馬拉松影相比賽:

升級   57.67%

• 簽到天數: 34 天

何止,啲大哥仲跑出緊急通道, 照計理應DQ晒佢地。點解唔可以規矩地參賽,總係用自己喜歡的方法行事?

升級   0%

該用戶從未簽到

water 發表於 2013-2-24 19:18
    仲有d人cut 完線就即收油… 玩死…

好多呢d人呀,尤其是27K後大量半馬跑手都係咁。

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

onionufo 發表於 2013-2-24 19:37
    因為截止起步時間有成10分鐘,如果唔計較名次,可以考慮槍響後唔好立即出發,留在原地,等人群散去再起步, ...

唔係講起歩,係在跑途中,越遲就越多人要避

升級   11.1%

奮鬥

啲細型比賽仲好過呢啲人!起嘛多數跑友都係有品之人,渣打應該修訂參加既人要做好啲分流!

升級   59.33%

開心
  • 簽到天數: 1 天

自拍友完全不懂甚麼是馬拉松精神,阻住地球轉。

升級   59.25%

該用戶從未簽到

其實自拍都唔好起跑拍,部機跌既機會好大呢,一起就隊尾指,我跑都搵唔到位跑邊有位比你自拍。仲有緊急通道,d工作人員趕左你返入去唔夠十步又走返出來真係好冇品…